Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


10.7.3 on ASUS P8H61-M LE USB 3.0 i7 2600 Walkthrough

1 post in this topic

Recommended Posts

Hey guys, I'm using the template just in case someone might add it to the HCL.


Current OS X Version: 10.7.3





Prebuilt? (Y/N) No


Install Methods summary:

Installed using USB-drive created using UniB & App Store Lion Package


Does EFI and/or the Vanilla kernel work? (example: partitioned as MBR, EFI v8 + Vanilla Kernel)

Not tested



Manufacturer: ASUS

Motherboard Model: P8H61-M LE USB 3.0

Chipset: Intel® H61(B3)

BIOS Version: Custom BIOS from blogspot blog "bios4asus", enables native speedstep & sleep

BIOS setup options: SATA set to AHCI

Audio: Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC

Voodoo HDA 2.7.2 (2.7.3 won't work!) with Info.plist edit










set the output to 16 bit in the Audio-MIDI-Setup, 24bit will cause clipping distortion - all sampling rates are working fine


LAN: Realtek® 8111E , 1 x Gigabit LAN Controller(s)

LAN works fine right after install but won't work after [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] installation, works fine after all with Lnx2Mac's Realtek patch from xxxx Lion Edition


SATA & IDE: 4 x SATA 3Gb/s port(s), blue

Works OOB


USB 2.0: Intel® H61(B3) chipset : 8 x USB 2.0 port(s) (4 at back panel, black, 4 at mid-board)

working OOB


USB 3.0: ASMedia® USB 3.0 controller : 2 x USB 3.0 port(s) (2 at back panel, blue)

controller recognized after installing ModBin's patch from xxxx, USB 3.0 devices still not recognized though, also, ModBin's Patch causes shutdown issues on this board



Processor Model: INTEL i7 2600 Quad Core

Speed: 4x3400 Mhz

Recognized as what in System Profiler: 3.5 GHz Intel Core i7


Video Card

What type of card (PCI Express/AGP/Integrated): PCIe


Model: Geforce GTX 560

Memory: 3072 MB

Board Manufacturer: Point of View Graphics

Patches used: GTX 5XX Enabler 10.7.3 + CUDADriver.pkg (4.0.21)

QE/CI: working 100%, FCP-X Hardware Acceleration working just fine, BUT 3D apps will crash after a while

All resolutions available? yes


Video Card

What type of card (PCI Express/AGP/Integrated): Intgrated

NVIDIA/ATI/Intel? Intel

Model: SandyBridge

Memory: Shared?

Board Manufacturer: ASUS MoBo / Intel Chipset

until now Sandy Bridge integrated graphics are not working



Other Accessories (USB/FIREWIRE)

Type: bluetooth dongle

Name: CN523

Manufacturer: Sitecom

Works? yes

Patches/Work out of the box? works OOB



Other Accessories (USB/FIREWIRE)

Type: Tablet

Name: Bamboo

Manufacturer: Wacom

Works? yes

Patches/Work out of the box? works OOB



Step-by-Step Walkthrough for this build


1. Installing modified BIOS from blogspot blog "bios4asus" for native speedstep

2. formatting an 60GB USB HDD with Mac OS Extended (Journaled)

3. putting the lion installer in my application folder

4. creating bootable USB HDD with UniB

5. connecting USB HDD to my future hackintosh

6. setting SATA to AHCI mode and boot priority on USB HDD in BIOS

7. restarting and installing Mac OS X from the USB HDD

8. running through the first start config, hooking up the LAN and installing update to 7.3

9. creating a time machine backup on the USB HDD (just in case)

10. running xxx with:

- xxxxx Install

- Repair Permissions

- NO audio patch!

- NO eSATA patch!

-NO graphics patch!

- NO USB 3.0 patch! (causes shutdown reboot loop problem and most USB 3.0 devices won't be recognized anyway with this patch even if the bus shows up correctly in the system profile)

- Lnx2Mac's Realtek patch

- Kext Utily (required in 14. und 18.)

- ShowAllFiles (useful)

11. Installing the old CUDA Driver 4.0.21

12. Installing GTX 5XX Enabler 10.7.3

13. DELETING AppleUpstreamUserClient from the System/Library/Extensions

14. Running kext Utily

15. Adding <string>PCIRootUID=1</string> to the Kernel Flags in the Extra/org.chameleon.Boot.plist

16. Installing a VoodooHDA.kext 2.7.2 for 10.7.3 (which in my case already had the modifications for iGain, iMix, Mic and whatsoever) and if required (distorted output) setting playback to 16bit in Audio-Midi-Setup, if your VoodooHDA.kext does not have these modifications then add











17. DELETING NullCPUPowerManagement.kext from the System/Library/Extensions (because having modified BIOS with native speedster)

18. Running kext Utily again

19. hooking up USB-bluetooth dongle and pairing magic mouse and wireless keyboard

20. having fun with hackintosh built


Thanks for reading!

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.