Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
justananimal32

Dell XPS M1530 Install Freeze (PLEASE HELP!)

1 post in this topic

Recommended Posts

Hey everyone,

 

I have been spending countless hours trying to install my retail copy of Lion onto my Dell XPS M1530. I currently only have Windows 7 installed on my hard drive and am attempting to install Lion onto my external hard drive (specs below), which is formatted as Mac Extended (Journaled). I got the install onto the ####### and I have followed all the steps and guides I could find out there and no luck. Heres what kind of stuff I have been following.

 

################

 

I get everything working fine up until the installation of Lion. It will randomly freeze, usually around 18 minutes remaining. I got it down to 4 minutes before at best. I have attempted to use commands such as -x -v -s and GraphicsEnabler=No, yet nothing seems to help. I feel like every time no matter what I change it is completely random on how far it gets in the loading.

 

I tried the solutions posted here..I tried disabling the SpeedStep in the BIOS along with trial and error on other options and nothing seems to work. I probably have done it 30 times or so.

 

################

################

 

I have even tried to install it from ####### running on my friends Mac. It booted fine into ####### and installed it successfully on my external hard drive. It even came up when i restarted his Mac and checked the boot list. However, when I tried to do the same in my M1530, it didn't come up as an option in ########. So I tried ######## and it came up but immediately crashed when I picked it.

 

My Computer Specs:

Dell XPS M1530

4.00 GB RAM

Intel Core2 Duo CPU T6400 @ @2.00GHz

NVIDIA GeForce 8400M GS

 

External Hard Drive Specs:

SeaGate FreeAgent Go 250 GB

 

 

If you want screenshots of my BIOS menu send me a message.

 

Thanks and please help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×