Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Unshaped

[Guide] Lenovo Y560 Lion 10.7.1

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hello!

 

So, I've been trying a lot of times to start Lion on my Lenovo Y560, now I did it and made a small guide.

 

Working all, exept of sleep, HDMI, build in mic, and sometimes VoodooHDA makes some crackles.

 

My config:

 

CPU: Mobile QuadCore Intel Core i7-720QM

System board: Lenovo KL3

Chipset: Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Lynnfield

Memory: 8Gb

Video: ATI Mobility Radeon HD 5730 (Madison)

Sound: Realtek ALC272 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller [b-3]

Wireless: Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (192. [ TRIAL VERSION ])

Ethernet: Broadcom NetLink Gigabit Ethernet

 

Guide:

 

1. Create Primary HFS+ partition in Windows (with Paragon partition marager for example)

2. Install iAtkos L1 with options:

- Bootloader Chameleon

- PS\2 enabler

- Voodoo Hda 2.7.2

3. Reboot in Windows, install Macdrive, and after that replace by files from archive:

- to root of your osx drive put the boot file from archive

- /name of your osx drive/extra put all files from /extra in archive

- /name of your osx drive/system/library/extensions files from s-l-e in archive

- /name of your osx drive/system/library/coreservices/Setup Assistant.app/Contents replace by info.plist zipped in SA folder, it's needed to stop keyboard check on first Lion start.

 

That's it ) Reboot and if it works - it works )))

 

Known issues:

- Sometimes KP on boot because of VoodoHda. I found patched AppleHDA.kext for ALC 272, but it doesn't work for me. I think, I have a problems with DSTS, but I cannot understand how to patch it by myself, so your help with it will be very appreciate. By now I'm using flag UseKernelCashe=Yes in boot.plist

I used the DSTS from this topic - http://www.insanelymac.com/forum/index.php...285&hl=y560 , but I have another config...

- Video doesn't looks like 32bit, has an artefacts on video, mostly on dark scenes.

- If you have problems with resolution after that - you need to follow this guide: http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...hp/t208410.html

 

Big thanks to BugsB, without bootloader, found in this topic - http://www.insanelymac.com/forum/index.php...269&hl=y560 - video didn't work properly.

LionY560.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hy there, have you figured it out how to make the video work with REAL 32-Bit mode? i have the same problem, in system report it sais that it's 32-bit but i'm having troubles on shadows and gradients like it's in 16-Bit mode.

 

I played a bit with SwithResX, and still no fix here either! This happens on ML 10.8.4 (iatkos ML2 then combo updates to 10.8.4 and also in mavericks 10.9 DP4/5)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •   Thank you Baio77. Here is my CLOVER folder and the Hack info. 
            For Some Reason I can't upload my CLOVER folder. But here you can download...
      https://www.dropbox.com/s/vjprxs1idtj9pt7/CLOVER.zip?dl=0     Thank you again!!!   HackInfo_Report.zip
    • The brightness is NOT from Sierra, in my signature you find tools with which to give info on your system .....
      Post Hack Info and the clover folder ......
      Only in this way can I help you ......
    • Few more minutes to go before going live again with https://OSXLatitude.com
          So you can lock this topic again @Allan Hopefully for a bit longer than a couple of weeks this time hehe.
    • ok, I am having a weird glitch with my Primary bios after modding it myself. can I get some help getting a Clean osmosis modded (for High Sierra and beyond) Bios Image?   https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Z87X-UD5-TH-rev-1x#support-dl   the version I have always stuck with was F4, because the F5d.  I use a custom iMac 14,2 configuration that has been stable, the issues I have with stability come from not being able to get Access to the Bios, and prior to my attempt to mod it has been stable with up to High Sierra using clover, and up to Sierra with my very very old Ozmosis 894m F4 rom. I am not opposed to installing Ozmosis on the EFI Partition, But Gigabyte locked the Bios loading .efi Files, there is no shell to Force it to load HFS+ or APFS drivers.   so what I am asking for is assistance ether unlocking a Shell for my Bios, or getting a bios with the APFS, HFS+, and Ozmosis related files in it.   thanks again for everyones assistance. HBP
    •     Install from fresh again. This time without Tony Tools, follow some guide in this topic. Install IntelHD kexts as usual in S/L/E and thats it. Everything works again, except for backlight, I never could have this work, also got heating problem and when boots apple logo dissapears from like 5 seconds and then appear the login window... Any ideas on any of this????  


×