Jump to content

:( HDD upgrade fail :(


Bender6681
 Share

5 posts in this topic

Recommended Posts

I am running 10.5.8 and decided to upgrade my hdd. I tried to make a dmg image of my install and restore from disk utility after booting to the install dvd. Now i can only boot the os if the install dvd is in the drive. I have tried to make my install partition active but cant. I have used disk utility, carbon copy and a clean install with the same results. Here is the results of diskutil list and fdisk /dev/rdisk0.

diskutil list
/dev/disk0
  #:					   TYPE NAME					SIZE	   IDENTIFIER
  0:	  GUID_partition_scheme						*1.8 Ti	 disk0
  1:						EFI						 200.0 Mi   disk0s1
  2:				  Apple_HFS Videos				  1.8 Ti	 disk0s2
/dev/disk1
  #:					   TYPE NAME					SIZE	   IDENTIFIER
  0:	 Apple_partition_scheme						*1.8 Ti	 disk1
  1:		Apple_partition_map						 31.5 Ki	disk1s1
  2:				  Apple_HFS Leopard				 350.0 Gi   disk1s3
  3:				  Apple_HFS Storage				 1.5 Ti	 disk1s5
/dev/disk2
  #:					   TYPE NAME					SIZE	   IDENTIFIER
  0:	 Apple_partition_scheme						*3.9 Gi	 disk2
  1:		Apple_partition_map						 31.5 Ki	disk2s1
  2:				  Apple_HFS iDeneb v1.6 10.5.8 Lite Edition3.8 Gi	 disk2s2

and

fdisk /dev/rdisk1
Disk: /dev/rdisk1	geometry: -1539437/4/63 [-387938128 sectors]
Signature: 0x0
	 Starting	   Ending
#: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [	 start -	   size]
------------------------------------------------------------------------
1: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	  
2: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	  
3: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused	  
4: 00	0   0   0 -	0   0   0 [		 0 -		  0] unused

 

Should my videos drive have that efi partition? I know a bit of stuff but get fuzzy when dealing with partitions and this efi stuff. Does anyone know how to correct this so i can boot from my hdd without needing the dvd?

Link to comment
Share on other sites

at this point im on a clean install not even using the cloned image. I installed with chameleon selected like i have always done. What im not understanding is why my fdisk shows all zeros on that drive. I have run the fdisk command on all the rdisks to double check to make sure i am selecting the correct one and all show zeros except my videos drive.

Link to comment
Share on other sites

Oh dear

Look

post-530376-1301904841_thumb.png

One of your disks has an Apple_partition_scheme this will only boot on a power pc mac.

If this is it

0: Apple_partition_scheme *1.8 Ti disk1

1: Apple_partition_map 31.5 Ki disk1s1

2: Apple_HFS Leopard 350.0 Gi disk1s3

It won't work

And disk list for DVD is fine

Link to comment
Share on other sites

Oh dear

Look

post-530376-1301904841_thumb.png

One of your disks has an Apple_partition_scheme this will only boot on a power pc mac.

If this is it

0: Apple_partition_scheme *1.8 Ti disk1

1: Apple_partition_map 31.5 Ki disk1s1

2: Apple_HFS Leopard 350.0 Gi disk1s3

It won't work

And disk list for DVD is fine

 

You rock. That was it. Thank you Thank you Thank You

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...