Jump to content

Installing OSX86 in my sony vaio VGN-FE21 laptop


ttp
 Share

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi!

 

I have a sony vaio VGN-FE21S laptop with VT-x processor but it is disabled in BIOS by default by sony. Is it possible to install any Hackintosh version on VirtualBox 4.0 without having enabled VT-x?

 

I have tested many Hackintosh versions (iatkos s3 v2, iatkos v7, ideneb, kalyway, ToH, hazard) but all hang at apple logo or even before apple logo appears with a black screen.

 

I have tried boot options: -v -x -f cpus=1 arch=i386 busratio=20 and other busratios 10, 11, 16 but it always hangs.

 

Also I have tried different bootloaders, but it doesn't work.

 

Could anyone help me to install a hackintosh version on my laptop?

 

My laptop configuration is:

 

Intel® Centrino® Duo Platform

Intel® 945PM chipset

Intel® Core™ Duo T2400 compatible with Enhanced Intel SpeedStep technology

2 GB RAM

160 GB HDD SATA

NVIDIA® GeForce™ Go 7600 WITH 128 MB VRAM

 

Thanks in advance.

Link to comment
Share on other sites

try using these commands:

 

busratio=20 cpus=1 fsb=133 -v -f

 

I have tried what you say at boot options after pressing F8 but it doesn't work. I have made some combinations like:

 

busratio=20 cpus=1 fsb=133 -v -f

busratio=20 cpus=1 fsb=133 -v -f arch=i386

busratio=20 cpus=1 fsb=133 -v -f -x

busratio=20 cpus=1 fsb=133 -v -f -x arch=i386

 

but with no success. If I enable VT-x on VirtualBox v4.0 I get a kernel panic and If I disable VT-x I get a black screen before apple logo appears (In fact apple logo never appears). I attach here the kernel panic (See file attached).

 

I use Snow Leopard 10.6.1-10.6.2 SSE2 SSE3 INTEL AMD BY HAZARD ISO

My host is UBUNTU 10.10

 

My VirtualBox v4.0 configuration for my Virtual Machine is:

 

OS: Mac OS X

Version: Mac OS X Server

1024 MB RAM MEMORY

Chipset: ICH9

IO APIC ENABLED

EFI DISABLED

PAE/NX ENABLED

VT-x ENABLED OR DISABLED (I have tested two modes)

3D Aceleration

128 MB VIDEO

SATA CONTROLLER AHCI TYPE: SNOW LEOPARD ISO ON SATA0 AND MyVM.vdi on SATA1

AUDIO ENABLED: PulseAudio / Intel HD Audio

NETWORK ENABLED: BRIDGE WLAN0 / BRIDGE ETH0 (TWO NETWORKS)

USB ENABLED WITH USB2.0 (EHCI) ENABLED

post-734277-1297118575_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...