Jump to content

iPC 10.5.6 AMD no IDE hard drive found durning install from usb stick


Devin J
 Share

5 posts in this topic

Recommended Posts

Now I have been trying to install iPC 10.5.6 for the last 2 weeks, just to hit brick wall after brick wall.

first i can't get it to boot from a usb drive, finally figured out how to get that going by installing chameleon RC1

to the usb drive. now i got it to boot, but when i go to disk utilities and look for my hdd, its not there :( right?

the only thing that shows up is my usb drive =\ so i need to know if there is a guide for something the same as my hardware just want to get this installed. heres my cpu-z validation results

 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1426854

 

For those to lazy to look there here they are again

 

CPU Arch : 1 CPU - 2 Cores - 2 Threads
CPU PSN : AMD Athlon 7750 Dual-Core Processor
CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V
CPUID : F.2.3 / Extended : 10.2
CPU Cache : L1 : 2 x 64 / 2 x 64 KB - L2 : 2 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 2048 KB
Core : Kuma (65 nm) / Stepping : DR-B3
Freq : 2712.47 MHz (200.92 * 13.5)
MB Brand : Asus
MB Model : M2N68-AM SE2
NB : NVIDIA GeForce 7025 rev A3
SB : NVIDIA nForce 630a rev A2
GPU Type : NVIDIA GeForce GT 220
GPU Clocks : Core 625 MHz / RAM 400 MHz
DirectX Version : 11.0
RAM : 2048 MB DDR2 Single Channel
RAM Speed : 401.8 MHz (1:2) @ 6-6-6-18
Slot 1 : 2048MB (6400)
Slot 1 Manufacturer : Crucial Technology

 

Just trying to get it running on my hardware someone please help me, at least let me know if i have to format my ide hdd completly to get it to show up, i only have one computer right now so let me know how to get it working please :)

Link to comment
Share on other sites

Now I have been trying to install iPC 10.5.6 for the last 2 weeks, just to hit brick wall after brick wall.

first i can't get it to boot from a usb drive, finally figured out how to get that going by installing chameleon RC1

to the usb drive. now i got it to boot, but when i go to disk utilities and look for my hdd, its not there :censored2: right?

the only thing that shows up is my usb drive =\ so i need to know if there is a guide for something the same as my hardware just want to get this installed. heres my cpu-z validation results

 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1426854

 

For those to lazy to look there here they are again

 

CPU Arch : 1 CPU - 2 Cores - 2 Threads
CPU PSN : AMD Athlon 7750 Dual-Core Processor
CPU EXT : MMX(+), 3DNow!(+), SSE (1, 2, 3, 4A), x86-64, AMD-V
CPUID : F.2.3 / Extended : 10.2
CPU Cache : L1 : 2 x 64 / 2 x 64 KB - L2 : 2 x 512 KB
CPU Cache : L3 : 2048 KB
Core : Kuma (65 nm) / Stepping : DR-B3
Freq : 2712.47 MHz (200.92 * 13.5)
MB Brand : Asus
MB Model : M2N68-AM SE2
NB : NVIDIA GeForce 7025 rev A3
SB : NVIDIA nForce 630a rev A2
GPU Type : NVIDIA GeForce GT 220
GPU Clocks : Core 625 MHz / RAM 400 MHz
DirectX Version : 11.0
RAM : 2048 MB DDR2 Single Channel
RAM Speed : 401.8 MHz (1:2) @ 6-6-6-18
Slot 1 : 2048MB (6400)
Slot 1 Manufacturer : Crucial Technology

 

Just trying to get it running on my hardware someone please help me, at least let me know if i have to format my ide hdd completly to get it to show up, i only have one computer right now so let me know how to get it working please :)

 

For Disk Utility to see your HDD volume ensure that it is partitioned as primary partitions with simple NTFS or FAT32 volumes.........OS X will not see unallocated HDD volume space........

Link to comment
Share on other sites

For Disk Utility to see your HDD volume ensure that it is partitioned as primary partitions with simple NTFS or FAT32 volumes.........OS X will not see unallocated HDD volume space........

 

They are set as FAT32 heres my hdd setup right now

 

First Patition 66gb NTFS with windows 7

Second Partition 14gb FAT32 <------- wanting to install osx86

 

It still doesnt see it in the installer

Link to comment
Share on other sites

They are set as FAT32 heres my hdd setup right now

 

First Patition 66gb NTFS with windows 7

Second Partition 14gb FAT32 <------- wanting to install osx86

 

It still doesnt see it in the installer

 

Is it a logical or a primary partition.........?

Have you set BIOS to AHCI mode.......?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...