Jump to content

Gigabyte ga-g41m-es2l mobo....need help


6 posts in this topic

Recommended Posts

Can you guys post your bios settings, i'm having problems installing it, I'm new at it first time trying it, and yes I forgot to say HI to all of ya! this is my hardware.

 

I have a core 2 quad 2.66 cpu

Gigabyte ga-g41m-es2l mobo

GT 240 nvidia

4gb ram

WD sata 500gb HD

 

now my mobo bios is 2009 do I have to update it so i can have the option for the ACHI, i look in the mobo bios settings and i don't see it anyware. Thank you in advance.

 

 

yeah yeah NewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbiesNewbies I know I know but acn't do it with out u all!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Try without the ahci

 

use bootcd + Snow Leopard Retail

 

HackBoot or [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] work very well

 

Load Optmized default and start the installation

 

is very easy

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=220312

Link to comment
Share on other sites

Try without the ahci

 

use bootcd + Snow Leopard Retail

 

HackBoot or [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] work very well

 

Load Optmized default and start the installation

 

is very easy

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=220312

 

 

 

I tried [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] but the background comes out and then a gray box in the center of the screen and it just stays there. that's where I'm stuck :) :) :(

Link to comment
Share on other sites

I used the EmpireEFI boot CD successfully with this motherboard.

 

Also, there is no need to disable AHCI because the ICH7 controller on this motherboard does not support it, so it won't be listed.

Link to comment
Share on other sites

now my mobo bios is 2009 do I have to update it so i can have the option for the ACHI, i look in the mobo bios settings and i don't see it anyware.
Try without the ahci
Also, there is no need to disable AHCI because the ICH7 controller on this motherboard does not support it, so it won't be listed

 

even updating the bios will not make a difference

 

understand?

 

I have a G31(ich 7), a G41(ich 7) and a p35(ich 9)

 

the G31 and G41 do not need anything related to it

 

his problem is another

 

:D

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...