Jump to content
Ren.

[SOLVED!] NForce driver kernel panic..?

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi there!

 

Recently I've got a problem with my Hackintosh - I am getting Kernel Panics everytime I download about 500MB of data, (XCode for example). I am including full details of my system from the System Profiler and photos of the KP. (The KP also occurs when loading Team Fortress 2)

 

Mini specs:

 

iATKOS v7 updated to 10.5.8 with iDeneb Delta Update Kit

Mac OS X Leopard 10.5.8

Gigabyte GA-M52L-S3 with an NForce Chipset (I guess it's 520L)

AMD Athlon 64 x2 5200+ @ 2.7GHz

4GB of ram DDR2

ATi Radeon HD4850 (only one display working sadly...)

Sound Blaster Live! 24-Bit (SB0040)

Realtek RTL8319 (ethernet)

 

 

Please, help me!

 

Ren.

 

UPDATE:

 

It seems I have fixed the KP issue. All I have done is:

 

1. Remove the AppleNForceATA.kext from /System/Library/Extensions/ IF IT EXISTS

2. Download this file: http://darwin-ata.googlecode.com/files/App...rceATA.kext.zip

3. Unzip the file and copy the KEXT to /System/Library/Extensions/

4. Fire up Terminal and type in it:

 

   sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleNForceATA.kext
 sudo rm -R /System/Library/Extensions.mkext

 

5. Make sure you don't have any CD inside your drive and reboot.

6. When booting give the bootloader flags:

   -v -f

 

That will do it.

7. If you will freeze at this point, don't worry, reset your Hackintosh and redo this again.

8. ...

9. Profit!

 

I hope I've helped :D

post-630823-1276697146_thumb.jpg

post-630823-1276697179_thumb.jpg

renyneys_mac_pro.zip

AppleNForceATA.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Hi there!

 

Recently I've got a problem with my Hackintosh - I am getting Kernel Panics everytime I download about 500MB of data, (XCode for example). I am including full details of my system from the System Profiler and photos of the KP. (The KP also occurs when loading Team Fortress 2)

 

Mini specs:

 

iATKOS v7 updated to 10.5.8 with iDeneb Delta Update Kit

Mac OS X Leopard 10.5.8

Gigabyte GA-M52L-S3 with an NForce Chipset (I guess it's 520L)

AMD Athlon 64 x2 5200+ @ 2.7GHz

4GB of ram DDR2

ATi Radeon HD4850 (only one display working sadly...)

Sound Blaster Live! 24-Bit (SB0040)

Realtek RTL8319 (ethernet)

 

 

Please, help me!

 

Ren.

 

UPDATE:

 

It seems I have fixed the KP issue. All I have done is:

 

 

 

I hope I've helped :unsure:

man can u help me i can't boot it i always got no root device, i have same motherboard and amd x3 8450...i tried so much distros but no success....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×