Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
tomaso64

Sound on Gigabyte E7AUM-DS2H

Recommended Posts

I have successfull installed MacOS X 10.5.7 iAtkosv7 on my Intel PC. Here the details:

 

00:00.0 Host bridge [0600]: nVidia Corporation Device [10de:0a80] (rev b1)

00:00.1 RAM memory [0500]: nVidia Corporation Device [10de:0a88] (rev b1)

00:03.0 ISA bridge [0601]: nVidia Corporation Device [10de:0aac] (rev b2)

00:03.1 RAM memory [0500]: nVidia Corporation Device [10de:0aa4] (rev b1)

00:03.2 SMBus [0c05]: nVidia Corporation Device [10de:0aa2] (rev b1)

00:03.3 RAM memory [0500]: nVidia Corporation Device [10de:0a89] (rev b1)

00:03.4 RAM memory [0500]: nVidia Corporation Device [10de:0a98] (rev b1)

00:03.5 Co-processor [0b40]: nVidia Corporation Device [10de:0aa3] (rev b1)

00:04.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation Device [10de:0aa5] (rev b1)

00:04.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation Device [10de:0aa6] (rev b1)

00:06.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation Device [10de:0aa7] (rev b1)

00:06.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation Device [10de:0aa9] (rev b1)

00:08.0 Audio device [0403]: nVidia Corporation Device [10de:0ac0] (rev b1)

00:09.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation Device [10de:0aab] (rev b1)

00:0a.0 Ethernet controller [0200]: nVidia Corporation Device [10de:0ab0] (rev b1)

00:0b.0 SATA controller [0106]: nVidia Corporation Device [10de:0ab8] (rev b1)

00:10.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation Device [10de:0aa0] (rev b1)

00:16.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation Device [10de:0ac7] (rev b1)

01:06.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller [14e4:4318] (rev 02)

01:0e.0 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link) [104c:8024]

02:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation Device [10de:086a] (rev b1)

03:00.0 IDE interface [0101]: JMicron Technologies, Inc. JMB368 IDE controller [197b:2368]

 

I have CoreVideo on the builtin nVidia GeForce 9400 Grafic-card.

The processor is: 3Ghz Intel Core 2 Quad Q9650.

4 Gb RAM DDR2 PC800, Dual-Channel.

 

First i hade problems. Abrupt switching of the device off, when Video-ripping in iTunes and Toast 10. But then i install the original Update 10.5.8 from Apple over SoftwareUpdate. Now its ok.

But ! No Sound... Now i have plug in over Firewire Griffin FireWave. The sound come, but i want work without the FireWave.

Who knows, which sound driver I must take?

 

Tomaso

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

how do you install the iatkos? how do you install retail metod? what kext do you mark? I have complete installation with iatkosV7 but i can´t update to 10.5.8, how do you update? i have problems with 4gb of ram, but now I use 2gb only. I have sound, but it is not 5.1 audio. Any solution for it?

 

--someone must create a tutorial for method of installation--

 

 

 

I use the bios of koalala and this kexts:

 

AppleHDA- for audio

 

e7aumd2h.f3x -(bios) for video

 

e7aum.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×