Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Biostar P4M890-M7

2 posts in this topic

Recommended Posts

OSX86 iDeneb 10.5.6


Biostar P4M890-M7



1. When Booting during installation off DVD do "F8 (-v -f)"


2. Partition drive with Disk Utility


3. Install options below


Chipset - Generic ATA (iDeneb 10.5.6)

Audio - Azalia 2 Channel (iDeneb 10.5.6)

Ethernet - ViaRhine (iDeneb 10.5.6)

SMB Bios - Patch 667 (iDeneb 10.5.6)

Video - NvInjector 256mb (iDeneb 10.5.6)



To update to 10.5.8 just modify "SystemVersion.plist"


1. Edit /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">

<plist version="1.0">





<string>1983-2008 Apple Inc.</string>


<string>Mac OS X</string>









2. /System/Library/CoreServices/LoginWindow - Replace MacOSX.tif with proper Apple one.


3. Install Desktop 2 Login.app to replace login wallpaper with Leopard Default.


4. run disk repair


5. reboot


6. run apple update after installing all of your applications like iLife, iWork etc. DO NOT install any OS version UPDATES!!!! or SECURITY FIXES!!!

Share this post

Link to post
Share on other sites

Nice installation guide my friend! Now I have a couple of question...

The first one is about step number 1.


"1. When Booting during installation off DVD do "F8 (-v -f)"


My question is: (and is very stupid).. This is during the boot from dvd? or after installation in the first boot from HDD?


My problem is that no matter the Distro I use I always end up getting a black screen at the first boot form the HDD right after the kexts are loaded, Did this happened to you? Is there a way arround?


I can't even boot in safe mode... I tried the graphics mode to 1024*768 but there's no luck, I get the apple logo in the gray screen and then it freezes...


Did you use IDE HDD's or SATA HDD's? and the DVD/w?

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.