Jump to content

xxx 10.5.6 + intel gma900


pjottrr
 Share

2 posts in this topic

Recommended Posts

can't seem to get it right; ( allmost there)

 

well; where to start...

i think i tried about 30 different installs with numerous different discs...

 

now the following

I have a hp dv 4000 with intel gma900 chip.

 

with the setup i chose i get it working in safe mode;

But normal mode messes up my screen.

It does boot; but if it is finally booted; half the screen is black; the other half is white; and the only thing i can do is move the mouse.

 

no icons are visable; as well with or without the 2nd monitor atached.

If i boot safe mode ; everything works; yet of cource i have no QE

 

what i used is the folowing:

 

HP PAVILION DV 4000

 

XXX_10.5.6_FINAL

 

( WITHOUT PPF3 )

 

 

booting into the dvd needs the external monitor fix

i used an s-video cable connected to my tv

then the setup does start normally

 

Selected options:

 

Optional bootloaders

Chamelion smbios

Optional kernel

vOODOO xnu ( 9.5.0)

Chipset support

ICHx chipset support

Graphics

Hacked GMA

GMA900_r2 Pack

GMA900 no clip

audio

Generic ac97 audio

Network

Broadcom wireless + zydas

( i think i switched them some time ago)

Power management

acpi battery manager

 

tools: all tools selected

 

 

 

 

Well that's about it;

Does anyone know how to get the QE working properly?

 

everything i tried now makes the system crash and i end up reinstalling everything.

 

( i have had it working with some other version ; but it won't work anymore;

Probably because i am using patched kexts.

 

can anyone tell me whitch kexts i shoud fix ( to their default 10.5.6 ( and where to get them)

 

And the whitch patch i should try?

 

btw system profiler says:

 

Chipset: GMA950

device id: 0x2592

revision: 0x0004

 

res: 1280X800

 

all the other pars are not really important i guess

 

 

 

thnx in advance

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...