Jump to content

acpi_smc_platformplugin start waitforservice resourcematching appleintelcpupowermanagement timed out

ACPI SMC slow boot

Best Answer iFIRE , 05 March 2014 - 06:34 PM

can be a boot flag in the boot.plist, if you have GeneratePStae and CStates unchek it and any other flag to your CPU

Go to the full post


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Hi I am stocked with this message  :(  on Boot

 

acpi_smc_platformplugin start waitforservice resourcematching appleintelcpupowermanagement timed out

 

and can´t Boot my OS X 10.6 HDD (Even after 10 min)

System

Core2Duo E8400

GA-EP45T-UD3P

ATI Radeon 4870

 

How do I get rid of this message??

and does anybody know when this message appears?? (sorry for my bad english)

Unfortunately I don´t understand why I got this Message and can´t boot?? (It don´t really makes sense to me)

After the installation everything is fine. But if I install chameleon on the HDD with all kext files (same kext as the USB-Installer file is attached)the message appears.

Reboot from stick and repair permissions, but unfortunately it din´t help and after couple times of booting from the stick to solve that

the Stick also stocks at the message  :(

Now I will do a clean Install Again (5th time) and post the result. I don´t know what I am doing wrong !?

 

thanks for any Help

good Hack

Attached Files



#2
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Nobody got any Idea ??? 

It is the same thing after I reinstall OS X!!

and now I don´t know what to do ?!?!

I already made an Hackintosh with exact same config I getting crazzy {censored}



#3
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

Yes, I have a idea :P , try boot only with Fakesmc.kext, if you have a Kernel Panic, use the NULLCPUP, and why you have all this kexts in Extra/Extensions? You know all these kexts What's the point?



#4
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Yes, I have a idea :P , try boot only with Fakesmc.kext, if you have a Kernel Panic, use the NULLCPUP, and why you have all this kexts in Extra/Extensions? You know all these kexts What's the point?

 sure I need them for my System to work proper

so if I take the Jmicron out  the result is I can use My DVD Drive

butI will give it a try

but keep in mind my Stick with the same Kext boot the system !?!?! how is that possible if the same folder on the usb won´t work on HDD ????

thats the point


Kernel Panic after booting with only Fakesmc!!!

now I try both Fake and Nullcpu !!


nope no Succes still same problem iFIRE??

 

do u got more Ideas ? :)



#5
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

sure that this is a problem with permissions and caches, try only with FakeSMC.kext, JMicronATA.kext, use app Kext Wizard to rebuild caches/reboot, then install one by one kexts and reboot to see the problematic kext



#6
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

sure that this is a problem with permissions and caches, try only with FakeSMC.kext, JMicronATA.kext, use app Kext Wizard to rebuild caches/reboot, then install one by one kexts and reboot to see the problematic kext

I did!! only Fake

got KP

now try Fake and Null ok no KP but same stuck @ ACPI_SMC_PLUGINS (my PC is now 5 min on and still no Boot)

 

Like I already say for me It make no SENSE

It´s not the first time I am doing this but I am felling like this?

My Stick Boots the Installer and the HDD after installation but soon as I but Chameleon on the HDD BOOOMMM I am.......



#7
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

try  FakeSMC.kext, JMicronATA.kext, Nullcpup and this flag =  -f -v -x GraphicsEnabler=No npci=0x2000



#8
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

try  FakeSMC.kext, JMicronATA.kext, Nullcpup and this flag =  -f -v -x GraphicsEnabler=No npci=0x2000

thx for the idea but I already try till 8 am the boot options are now always -v -f -x

I need All the Kext in E/E without Elliotforce.... get CMOS reset (really buggy) and so on....

I don´t see the Problem is the Kext.... they always worked and now after 1 year they should get bad like food ???? no way

It must be something else but what ^^ thats the Million dollar Question

 

also try to clear caches and so on....

GraphicsEnabler must be Yes because of my ATI card

and so on

 

but I will give It a try

thx



#9
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

Best Answer

can be a boot flag in the boot.plist, if you have GeneratePStae and CStates unchek it and any other flag to your CPU



#10
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

Nope It din´t help me

 

DAMM I AM GOING CRAZY

How can I solve this stupid bug


can be a boot flag in the boot.plist, if you have GeneratePStae and CStates unchek it and any other flag to your CPU

But how can this effect the stick after skipping the boot drive couple of times??

that is something I don´t Understand...

 

but thx for the Help

I make a little break and check it later (1 hour) and give report



#11
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

upload your Extra folder here



#12
Clideven

Clideven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

upload your Extra folder here

 Extra Folder from USB-Stick


I think I got the BUG

 

It´s something I was thinking it might be possible but don´t check until u remind me of it THX DUDE

 

boot flag in boot.plist !!!!!!

it had the Device Properties entry for the AppStore fix in my boot.plist

I removed it and THX GOD I can boot

 

thx iFIRE

Attached Files



#13
adel67

adel67

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I got the same problem. How did you do to modify the iso/dmg file ? You need to download a special program ?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy