Jump to content

G73SW ML 10.8.2 Install

G73SW

  • Please log in to reply
397 replies to this topic

#121
ellnic

ellnic

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Macs :-)

Glad you have HDMI Audio working!! Have you tried to boot into windows and boot back for backlit keyboard? I had tried applesmartbattery but gave me kp. Looking for new kext's.


I will try that for the backlit keyboard and report back. Thanks for all your effort Jeff, I really appreciate it. Yeah smart battery gave me a KP too. :/

#122
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

hi, unfortunately it does not work. gray volume icon. does applehda.kext need to be patched for alc269 perhaps? i don't know...


forgot to tell you to change your dsdt/HDEF section to layout id 269

I will try that for the backlit keyboard and report back. Thanks for all your effort Jeff, I really appreciate it. Yeah smart battery gave me a KP too. :/


if you find those fixes, let me know.

#123
ellnic

ellnic

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Macs :-)
Will do.

Just booted into windows and back and it's a no go for the backlit kb.

#124
ellnic

ellnic

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Macs :-)
Got it, the 3 kexts from this post plus your Dec 9 files work for my battery icon: http://www.insanelym...n/#entry1851700

#125
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
hi jeff, thanks for your reply. I changed Layout ID to 269 (I have put 0x0D 0x01 0x00 0x00 inside HDEF section of dsdt) but unfortunately still gray icon on volume.

#126
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Got it, the 3 kexts from this post plus your Dec 9 files work for my battery icon: http://www.insanelym...n/#entry1851700


That's rolling back to 10.8.1 AppleACPIPlatform.kext. Did it fix your backlit?

edit: Thanks, that's a great find ellnic!!! backlit and battery is working will include it in next package. AppleACPIBatteryManager.kext is not needed.

hi jeff, thanks for your reply. I changed Layout ID to 269 (I have put 0x0D 0x01 0x00 0x00 inside HDEF section of dsdt) but unfortunately still gray icon on volume.


Try this one G73SW 10.6.8-10.7.2 AppleHDA.kext.zip

#127
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
wow it works now!! audio works! The problem i have is that after resuming from sleep audio doesn't work any more. After sleep, Mic , Headphones both work, but not speakers. Before sleep everything works. Auto-sense works too(before and after sleep). Something in IOAudioFamily to change for speakers to be active after resuming from sleep?

#128
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

wow it works now!! audio works! The problem i have is that after resuming from sleep audio doesn't work any more. After sleep, Mic , Headphones both work, but not speakers. Before sleep everything works. Auto-sense works too(before and after sleep). Something in IOAudioFamily to change for speakers to be active after resuming from sleep?


I think you can find that at the link I gave you!

#129
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
i found a source code but i don't think it's for 10.6.8's ioaudiofamily(but for 10.7.x-10.8.x). i think it should be patched from 10.6.8 version. Hard task i guess...

#130
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

i found a source code but i don't think it's for 10.6.8's ioaudiofamily(but for 10.7.x-10.8.x). i think it should be patched from 10.6.8 version. Hard task i guess...


Maybe I can get you to create a new thread for installing 10.6.8 on G73SW? What version of IOAudioFamily.kext are you using?

#131
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
I am using original IOAudioFamily from 10.6.8, not patched. Yes, may be we are offtopic here, really sorry about that.

#132
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
can you right click on it and get info. Let me know what version is IOAudioFamily?

#133
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
IOAudioFamily 1.8.3 is the snow version where i have problems with speaker resuming from sleep (it is the same version i uploaded before : there is applehda & IOAudioFamily in the same zip file i uploaded here some posts ago)...

Another (little) issue in ML 10.8.2: when i resume from sleep , usb3 port is not working any more and i have to reboot. usb2 ports is working fine after resuming from sleep, although if something is connected when putting it to sleep and resuming it says "usb device disconnected unsafe..."). Does it give the same problems to you too?

#134
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
As for your 10.6.8 IOAudioFamily, just grab ##### or 10.6.7 combo update to roll it back. But if i remember right I had to roll back IOPCIFamily too for system stability.

Only on USB 2.0 ports: "The disk was not ejected properly. If possible, always eject a disk before unplugging it or turning it off." Both is a know issue all the way back to 10.6.8. If i remember right there's a way to fix it, but i am not sure if it will fix it. Let me do some tests with IOPCIFamily rollback. I noticed something else too where the screen freezes and comes back. There's few other kext's (fakesmc 4.3.4 with plugins) I am testing out currently. And Right now I am back to 8, 2 due to CPU/GPU temps.

Edit:

Removed AppleGraphicsPowerManagement.kext changed smbios.plist to 9, 1. FaceTime Without CamTwist!!



PM FaceTime[370]: 12:07:28.689512 com.apple.AVConference: -isWidescreen: USB Video Device supports (1280x720) @30.000030 'dmb1'

#135
manmal

manmal

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 432 posts
tried to put ioaudiofamily 1.8.0 from 10.6.7 but gray icon again... strange. Putting back ioaudiofamily 1.8.3 everything works again (except speakers from resume from sleep)

EDIT: i will check on link you gave me asking mly...and i will open thread soon, i am quite busy now and i have no time to build a guide...and i don't know if it will be appreciated since snow is ancient history nowadays...

#136
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
go ###### ask MlyDinEsH if he could give you a IOAudioFamily patched for 10.7.2.

Have you created a new thread for 10.6.8?

#137
ellnic

ellnic

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Macs :-)

That's rolling back to 10.8.1 AppleACPIPlatform.kext. Did it fix your backlit?

edit: Thanks, that's a great find ellnic!!! backlit and battery is working will include it in next package. AppleACPIBatteryManager.kext is not needed.


Sorry for delayed reply - the rollback to 10.8.1 ACPI fixes my battery but it doesn't fix my backlit keyboard. I have noticed something else as well, HDMI audio works fine, as long as I stick with the enoch bootloader. I cannot move to another one, but thats no problem, I'll stick with what works :)

So for me, it's just backlit keys now - oh and woofer... :P Armin Van Buuren doesn't quite sound the same without bass :P

EDIT: This system is getting functional enough to replace my Inspiron 1720 now... ;) Maybe I should hunt for another G73 on ebay.

#138
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Sorry for delayed reply - the rollback to 10.8.1 ACPI fixes my battery but it doesn't fix my backlit keyboard. I have noticed something else as well, HDMI audio works fine, as long as I stick with the enoch bootloader. I cannot move to another one, but thats no problem, I'll stick with what works :)

So for me, it's just backlit keys now - oh and woofer... :P Armin Van Buuren doesn't quite sound the same without bass :P

EDIT: This system is getting functional enough to replace my Inspiron 1720 now... ;) Maybe I should hunt for another G73 on ebay.


LOL, I been looking for a way to get bass working but no luck!

I was using chimera 1.11.1 after i had removed modules folder and HDMI was working for me. Not unless i did something else different. As for backlit, its working fine for me. If I remember right, I had to replace nvidia kext's. Try to replace nvidia kext's and update system cache.

#139
jeffc2009

jeffc2009

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts
Tigerdirect have OCZ Vertex 3 Max IOPS 240GB for $180-$20 rebate=$160. Not bad.

#140
ellnic

ellnic

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
  • Interests:Macs :-)
Nice.. I've been keeping an eye on SSD's for some time now, waiting for them to release a 750GB before I make the jump :P I was tempted by a Hybrid, but I don't think it's worth the money.

When you say the Nvidia kexts, you mean the 8 kexts in the driver package? They are already in, I have working wake from sleep, so I know they are ok.

Just to double check though, how are you rebuilding the caches? I take it that you mean just delete the stuff in S/L/Caches? Then they are rebuilt on next boot?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy