Jump to content

Intel 3000HD, HP 8440p


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
ccvisabg

ccvisabg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hello Guys,
i'm having HP eliebook 8440p with Intel HD Graphics card (i messed up the title). No nvidia/ati card.
I cannot make video card to work on more of 1024/768.

Lion 10.7.4

#2
rockinron_1

rockinron_1

    InsanelyMac Sage

  • FAQ Team
  • 394 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Try attatched smbios.

If that doesn't work theres many posts on the forum regarding the hd3000.

Also to at least get full resolution you could specify:

<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1080x32</string>
In your org.chameleon.boot.plist. Make sure to change the string values to whatever corresponds to your laptop

Attached Files



#3
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 870 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...

Hello Guys,
i'm having HP eliebook 8440p with intel3000hd card. No nvidia/ati card.
I cannot make video card to work on more of 1024/768.

Version on your OSX?

#4
ccvisabg

ccvisabg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
@rockinron_1 Tried this, no luck. Thanks Anyway

@husaber 10.7.4 m8.

#5
rockinron_1

rockinron_1

    InsanelyMac Sage

  • FAQ Team
  • 394 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Basic stuff to check:
Keep using that smbios, try botting both with & without graphicsenabler=yes.

use system info:
http://www.insanelym...howtopic=219584
to get the device id of your hd3000; if its 0112 this won't help but if not (its 0116 or somthing else) then navigate to /Systel/Library/Extensions/AppleIntelHD3000Graphics.kext/Contents/info.plist and check you dev id is present in the plist

#6
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 870 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...

@rockinron_1 Tried this, no luck. Thanks Anyway

@husaber 10.7.4 m8.

I am amazed...this card work out of box with 10.7.4,try this kext:

Attached Files



#7
ccvisabg

ccvisabg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
@husaber i'l try the kext

@Rockinron i attached the results m8

Attached Files



#8
rockinron_1

rockinron_1

    InsanelyMac Sage

  • FAQ Team
  • 394 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Ah unfortunately you have intel HD graphics not intel hd3000 graphics. AFAIK there's no real support for the hd chip in L/ML but this may get you somewhere:
http://www.osx86.net...ics_latest.html

You may wish to change the title of your post / look elsewhere on the forum.

Just to reiterate intel hd3000 and hd graphics aren't the same.

#9
ccvisabg

ccvisabg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Thanks i will do that.

Thanks for your efforts guys

#10
ccvisabg

ccvisabg

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Ah unfortunately you have intel HD graphics not intel hd3000 graphics. AFAIK there's no real support for the hd chip in L/ML but this may get you somewhere:
http://www.osx86.net...ics_latest.html

You may wish to change the title of your post / look elsewhere on the forum.

Just to reiterate intel hd3000 and hd graphics aren't the same.


It worked m8,
thank you :)))))
With these drivers + latest Chameleon + GraphicsEnabler=Yes





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy