Jump to content

Need help with Intel D525MW


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Moze

Moze

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
I got an Intel BLKD525MW mother board and want to install OS X Lion, following the nozyczek jetway-nc98-525e-lf guide.

I managed to install it with no DSDT, but cannot boot it, I get SMBUS errors. As I understand it is a DSDT problem.

I have no experience in DSDT patching and etc. and am lacking time for learning it. So I was looking if maybe someone might help me with it.

Here are some info about motherboard:
  • Intel dual core Atom D525 1.8Ghz CPU, with intel hyper threading.
    4 virtual cores, thou I think theres nothing good of them when CPU is so slow
    I will try to disable it and test the performance to find the difference.
  • Integrated Intel GPU
  • Intel NM10 Express Chipset
  • ALC662 high definition audio codec, with only stereo output on the back.
  • Realtek 8111E Gigabit Ethernet Controller
And some info about computer:
  • Intel D525MW motherboard
  • Intel D525 Atom CPU
  • 1x2GB DDR3 1333 SODIMM
  • 1x1TB Hitachi sata HDD.

It will be a home server. So all I need is it to boot up and work properly. Theres no need for graphics acceleration and sleep (thou it would be nice if it worked too).

I attached DSDT.aml that I extracted with help of ubuntu live cd.

Will be very grateful if someone will help me.

Attached Files



#2
Moze

Moze

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
So I managed to boot it up without DSDT.

Used this kexts. I'm sure not all of them are needed, but I had no time to test.

AHCI_3rdParty_SATA.kext
AppleRTC.kext
EvOreboot.kext
FakeSMC.kext
IntelCPUMonitor.kext
IONetworkingFamily.kext
IOUSBFamily.kext
IOUSBMassStorageClass.kext
JMicron36xATA.kext
NullCPUPowerManagement.kext
RealtekRTL81xx.kext
SleepEnabler.kext
VoodooHDA.kext

here is org.chameleon.Boot.plist
<key>Kernel</key>
<string>bt(0,2)/Extra/kernels/mach_kernel_dp4_atom_apic</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386 -v npci=0x2000</string>
<key>SMBIOS</key>
<string>bt(0,2)/Extra/smbios.plist</string>
<key>Timeout</key>
<string>1</string>
<key>Wait</key>
<string>no</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1280x800x32</string>
<key>SMBIOSdefaults</key>
<string>no</string>
<key>GUI</key>
<string>no</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>yes</string>
<key>Theme</key>
<string>Default</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>yes</string>
<key>Boot Banner</key>
<string>yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>yes</string>

I am having a problem, that It does not boot up if there is no VGA cable attached. Anyone knows how to solve it?

#3
Moze

Moze

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
There's a strange thing going on. Computer stalls, no disk activity and If I click on anything the spinning beach ball appear.

I could not find anything strange in console. And it happened 2 times already, only reset helped.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy