Jump to content

VIA VT1708S 7.1


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
now

7.1 will be work

all output rear will work
if you want headphone
if you connected it will green rear will auto change to green front
see
Posted Image

when connect green front
Posted Image

enjoy it
dont forget to change iopciprimarymatch to your audio controller id



updated kext here

updated to 2.7.2
here
  • smx likes this

#2
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
Thx !!!! It work perfectly, i have only replaced your Dev_id by mine :)

Euh the blue rear input doesn't work, with my old voodoohda it work .... you want i upload my version ?

#3
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

Thx !!!! It work perfectly, i have only replaced your Dev_id by mine :thumbsup_anim:

Euh the blue rear input doesn't work, with my old voodoohda it work .... you want i upload my version ?


to me i am happy with front and rear mic

but give me your kext see what on it

#4
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
This is my VoodooHDA (No grey, black, pink rear) :


Attached File  VoodooHDA__all_output__input__w_o_pink_rear__grey_rear_.kext.zip   158.31KB   514 downloads

#5
aleister Crowley

aleister Crowley

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
EDIT:
Ah, ofcourse, i know where...my DevID is 0x3b568086 (Asus P7P55 LX)

THX, 7.1 works fine ;) I had to change it to my DevID (Asus P7P55LX)

The Last Problem is the Delay on the 5.1 Aggregate Device. Well, the Sound is not async, it just starts 2 sec later but is in sync.

#6
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
Your blue input works ???

#7
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

Your blue input works ???



only two input i can make it work mic rear and front

blue cant make it work because if i tried it will corrupt grey

why you need blue :) there are two input works ;)

#8
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
I don't use bue rear input but it's more... funny to have all ouputs/inputs working ? !

Good job !!!!!!

Why the kext has a HDMI output ? I don't have an HDMI output in my mobo ????

PS : Sorry for my english i'm french ! :)

#9
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

I don't use bue rear input but it's more... funny to have all ouputs/inputs working ? !

Good job !!!!!!

Why the kext has a HDMI output ? I don't have an HDMI output in my mobo ????

PS : Sorry for my english i'm french ! :)



what do you have on rear digital opens :)

#10
Jackokk

Jackokk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Thank you very much, it work great for me (5.1 channels).

#11
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...

what do you have on rear digital opens :)


I have on my my mobo, 6 jack rear and 2 jack front, and 1 spdif :\

#12
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

I have on my my mobo, 6 jack rear and 2 jack front, and 1 spdif :\


the second digital connector is on board that can be connected to nvidia gfx cards that have no audio codec on it to enable hdmi audio so it called on my board HDMI :)

#13
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
I have ATI graphic card with codec audio integrated :D but i can't work it myself ! It's a 4870 dualDVI

#14
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

I have ATI graphic card with codec audio integrated :( but i can't work it myself ! It's a 4870 dualDVI


like you
to me cant get two cards work with voodoohda may problem on it
there are an idea you can try get hdmi work via applehda
but i didnt tried it yet :welcomeani:

#15
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
How to obtain the sound with AppleHDA for the card graphic! ? It is necessary to patch AppleHDA ?

#16
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

How to obtain the sound with AppleHDA for the card graphic! ? It is necessary to patch AppleHDA ?


it is easy but i dont do it yet because iam intersted now on other problems
you need to add hda to dsdt then may need minimal changes on applehda good luck with searching ;)

#17
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
UPDATE
VOODOOHDA 2.71 WITH PERFPANE (new features )

whom have problem with digital try it

dont forget add your controller id
Attached File  VT1708S.zip   221.83KB   879 downloads

#18
aleister Crowley

aleister Crowley

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
Thx ;)
Works fine. Ive still full 5.1 or 7.1 working via Aggregate Device.
I always have a Delay with Aggregate Device around 1,5 sec ( as i say its not async, only the Audio starts later). Now with v2.71 the Delay is shorter.

Should i enable use SSE2 in prefpane ?

#19
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 217 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
The volume with the new VoodooHDA don't change with the menubar icon ? !

#20
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

Thx :)
Works fine. Ive still full 5.1 or 7.1 working via Aggregate Device.
I always have a Delay with Aggregate Device around 1,5 sec ( as i say its not async, only the Audio starts later). Now with v2.71 the Delay is shorter.

Should i enable use SSE2 in prefpane ?



just test it if it give you more good audio use it if not ,donot use it easy

The volume with the new VoodooHDA don't change with the menubar icon ? !



to me it work try again or change value on info of volume sound from false to true





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy