Jump to content

[HELP]Load Properly x86platformplugin.kext of DELL VOSTRO 3560

x86platformplugin.kext IOPlat

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

Hello guys who helps me to properly load this kext in x86platformplugin.kext content in  IOPlatformPluginFamily.kext,

because I see that in my Hakintosh the CPU is not recognized correctly.

 

I tried to change SMBIOS and BootLoad, but I always have the same results, both with Enoch that with Clover, the kext is not never loaded and the cpu never recognized

 

Can you Give me a hand?



#2
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

up ,please i need help



#3
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Hi, with Clover only set this key: http://clover-wiki.z...nerateIvyStates.

Alternatively you can use Pike R. Alpha's script to generate an SSDT and use it instead: https://raw.github.c...ls/ssdtPRGen.sh.

 

EDIT: I remember you posted in the Clover thread earlier, you might want to link to your previous posts so people avoid collecting the same information again. Sorry, don't know how to help you.


Edited by k3nny, 07 July 2013 - 01:12 PM.


#4
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

Hi K3nny,

with clover I've tried everything, but the kext is never loaded.

As do i  to use ssdtPRGen.sh. ?



#5
qwerty12

qwerty12

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

Did you downgrade AppleACPIPlatform.kext?



#6
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

Did you downgrade AppleACPIPlatform.kext?

mmm, I think not.

 

Could you attach me  the correct Kext one to make a test ?



#7
qwerty12

qwerty12

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
I'm running 10.9, I don't think the AppleACPIPlatform.kext I have would work on your laptop if I uploaded it from my system, assuming you're on ML. The 10.9 DP2 kext has a version of 2.0, the 10.8.4 kext has a version number of 1.7. I think the downgraded kext is at version 1.1-something or 1.34.
 
Open a Terminal and run 'kextstat | grep AppleACPIPlatform' and see what number you get between the brackets.

#8
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

I'm running 10.9, I don't think the AppleACPIPlatform.kext I have would work on your laptop if I uploaded it from my system, assuming you're on ML. The 10.9 DP2 kext has a version of 2.0, the 10.8.4 kext has a version number of 1.7. I think the downgraded kext is at version 1.1-something or 1.34.
 
Open a Terminal and run 'kextstat | grep AppleACPIPlatform' and see what number you get between the brackets.

 

this is my version

11    2 0xffffff7f807a3000 0x58000    0x58000    com.apple.driver.AppleACPIPlatform (1.7) <10 9 7 6 5 4 3 1>


#9
qwerty12

qwerty12

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
It's not that, then, sorry. k3nny's most likely right. I don't use Clover, but if you've actually set GenerateIvyStates to yes and it's doing the right thing, I think with IORegistryExplorer, you should see plugin-type under CPU0 (can't confirm, Sandy Bridge here).

To use ssdtPRGen, in a Terminal:
curl https://raw.github.com/Piker-Alpha/RevoBoot/clang/i386/libsaio/acpi/Tools/ssdtPRGen.sh > ssdtPRGen.sh #not that I particularly recommend doing this with random scripts off the Internet...
bash ./ssdtPRGen.sh
ssdtPRGen is very easy to use. I think if you're using Clover it should automatically put the ssdt.aml it generates into /EFI/CLOVER/ACPI/patched. You'll probably need to turn off Clover's options to fix states etc. too

#10
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

I also tried to create the SSDT, but nothing

I attach   my IoReg maybe some of you can give me some help

 

Attached File  DellVostro3560 2.zip   369.77KB   6 downloads



#11
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Your Clover boot log:

...
0:852  0:000  Config set MinMultiplier=7
0:852  0:000  Config set PluginType=0
...

When you get rid of these settings, X86PlatformPlugin will load.



#12
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

Your Clover boot log:

...
0:852  0:000  Config set MinMultiplier=7
0:852  0:000  Config set PluginType=0
...

When you get rid of these settings, X86PlatformPlugin will load.

I tried , but It didn't load



#13
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Upload your EFI\CLOVER\config.plist please.



#14
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

ok ,

this is my config

Attached File  config.zip   903bytes   6 downloads



#15
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Use this, the main change is in section ACPI. I also changed many other keys and if it doesn't work you know what to do now.

Remove any custom SSDT you may have.

Attached Files



#16
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

tnks , Now I try



#17
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

I tried , but It didn't load :(

 

Attached File  DellVostro3560.zip   364.36KB   3 downloads



#18
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Remove any custom SSDT you may have.

 

.. and upload your /private/var/log/system.log



#19
antoniodapc

antoniodapc

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 546 posts
  • Gender:Male

I had posted the wrong reg excuseme.

ssdt custom I had eliminated

WARNING: IOPlatformPluginUtil : getCPUIDInfo: this is an unknown CPU model 0x3a
  -- power management may be incomplete or unsupported
FO
RTL8192CU: Ethernet address 00:0f:13:05:0c:d9
SuperIODevice: [Fatal] found unsupported ship ID=0xffff
SuperIODevice: [Fatal] found unsupported ship ID=0xffff

Attached File  System&Iore.zip   3.29MB   5 downloads



#20
k3nny

k3nny

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 522 posts
  • Gender:Male

Upload your /System/Library/Extensions/IOPlatformPluginFamily.kext. Did you change anything there?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy