Jump to content

macOS Mojave - It's out!


Allan

The macOS Mojave final release it's out!

 

 

 

 

Some of the new things on this system.

Dark mode:

Screen Shot 2018-09-24 at 10.49.39.png



Desktop Stacks:

 

 

More improvements with screenshots:

 

 

And others very important:

  • Better Control of Your Data
  • Enhanced Tracking Prevention

  • Automatic Strong Passwords

 

As you guys are doing tests with the betas versions, maybe in this version all the things are going to be more stable.

Cross your fingers!! ;)

 

USB Installation using 'createinstallmedia' way:

sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB

Source: Apple

Edited by Allan
Title changed and command tool.



User Feedback

Recommended Comments



Opening JPEG is relate to a PC with NVIDIA and Preview.app

This is my case with the GT 710 on Optiplex 790

using MacPro 5.1 this is work but its old smbios problématique for Install and Update macOS Mojave

no issue on my laptop HP ProBook

and no issue using different app to open JPEG

Edited by chris1111

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 minute ago, chris1111 said:

Opening JPEG is relate to a PC with NVIDIA and Preview.app

This is my case with the GT 710 on Optiplex 790

using MacPro 5.1 this is work but its old smbios problématique for Install and Update macOS Mojave

no issue on my laptop HP ProBook

and no issue using different app to open JPEG

I previously got this issue; but it has gone after rebuilding "dyld" then Rebooting my mach.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Just now, Badruzeus said:

I previously got this issue; but it has gone after rebuilding "dyld" then Rebooting my mach.

I try and let you know

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
4 minutes ago, chris1111 said:

I try and let you know

On prev. Betas it looked like Finder (or QuickLook) bug; I did `killall Finder` and they were working properly; depends on our graphics model.. I'm using Single Nvidia Fermi.

Edited by Badruzeus

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
3 minutes ago, Badruzeus said:

On prev. Betas it looked like Finder (or QuickLook) bug; I did `killall Finder` and they were working properly; depends on our graphics model.. I'm using Single Nvidia Fermi.

I try update dylib that's not wok and  killall finder also not work

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
5 minutes ago, chris1111 said:

I try update dylib that's not wok and  killall finder also not work

Then (probably) we need to wait Nvidia to release WebDriver.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Just now, Badruzeus said:

Then (probably) we need to wait Nvidia to release WebDriver.

no because the GT 710 work OOB

not need Web drivers on previous Mac

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 minute ago, chris1111 said:

no because the GT 710 work OOB

not need Web drivers on previous Mac

Yeah, might be. Nvidia GF && GK are natively supported under Mojave with fully QE/CI enabled. But previously I've lost my cursor (I meant, on High Sierra), then it solved by using WebDriver. OFC, not a same case here LoL, but who know.. ^_^

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
24 minutes ago, Badruzeus said:

Yeah, might be. Nvidia GF && GK are natively supported under Mojave with fully QE/CI enabled. But previously I've lost my cursor (I meant, on High Sierra), then it solved by using WebDriver. OFC, not a same case here LoL, but who know.. ^_^

I just test a SMBIOS Mac mini 6.1 and no issue open JPEG 

I think I got it because no problems to install and Update with this system definition on Mojave :wink_anim:

 

7489011_Capturedcranle2018-09-2522_16_37.png.d8122cc01b0d0fffea4b30f532fe2b7e.png

103492467_Capturedcranle2018-09-2522_29_49.png.357ddfef27c882677a44bef95d375bca.png

Edited by chris1111

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Interesting, *.jpg QuickLook doesn't work either.. even with iMac18,3 SMBios (I mean, under VM LoL)

But, no problem using iMacPro1,1 hah haa..

VirtualBox_macOS Mojave_26_09_2018_09_43_41.png

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 hour ago, Badruzeus said:

Interesting, *.jpg QuickLook doesn't work either.. even with iMac18,3 SMBios (I mean, under VM LoL)

But, no problem using iMacPro1,1 hah haa..

 

Same thing Mac mini 6.1  its work on my Spare Optiplex with GT 210 with patch kext

HA HA :thumbsup_anim: issue JPEG, JPG is definytly gone :rofl:

400464474_Capturedcranle2018-09-2522_58_07.png.f058a2f94b8004b63095449e3afb6acb.png

 

EDIT * If you have an update thunderbolt 1.2

Type this

softwareupdate --ignore ThunderboltFirmwareUpdate1.2

Edited by chris1111

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Screen%20Shot%202018-09-25%20at%2010.52.

EVGA GTX 670 OOB since first Beta. Just Posting incase anyone is keeping taps on what GPU is working.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
Hi 
 
Same thing as [mention=951341]chris1111[/mention], [mention=826765]Badruzeus[/mention]: with Mac mini 7,1 SMBIOS: Preview.app crash when I open jpg file and Quicklook don't show jpg pictures.
You need to enable your IGPU (in case you got one) or use SMBIOS without IGPU (like Mac pro).

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
58 minutes ago, WinstonAce said:

You need to enable your IGPU (in case you got one) or use SMBIOS without IGPU (like Mac pro).

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 

 

my IGPU is active. I try it in primary. Preview.app and Quicklook doesn't work with macMini 7,1. With PCI-E set to primary, Preview and Quicklook display jpg files with Imac13,1 SMBIOS (Nvidia card)

 

Thanks

Edited by Matgen84

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Mojave 10.14 was released on Monday and 10.14.1 beta 1 yesterday, i.e the day after. I guess, this new beta was offered to all those who signed up for beta versions.

Edited by Hervé

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
7 hours ago, Matgen84 said:

Hi 

 

Same thing as @chris1111, @Badruzeus: with Mac mini 7,1 SMBIOS: Preview.app crash when I open jpg file and Quicklook don't show jpg pictures.

Confirm opening JPG works iMac 13.1

 

1957407081_Capturedcranle2018-09-2608_34_55.png.0f9c9c77693393acc50babbb5b2e5f24.png

also works with a Mac mini 6.1

Edited by chris1111

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
2 hours ago, chris1111 said:

Confirm opening JPG works iMac 13.1

 

 

also works with a Mac mini 6.1

 

Very strange: Preview.app and Quicklook works for 200x200px JPG file with macMini7,1 SMBIOS. Larger JPG pictures don't display and Preview crash as before :(

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Upgrade from Sierra to Mojave without problems. The installation has been through USB created with MRB from Crazybirdi and also tested with native method.

1064304483_Capturadepantalla2018-09-26alas16_26_26.thumb.png.181697194b4d55aa3c46e8a3574fd9d1.png

 

 

Everything seems to work without problems at the moment.

Edited by camillionario

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

hi guys,

If this post is out of place feel free to move it, but anyone knows why Netflix don't work in safari? or how to reset the pram...?

Thanks 

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
13 minutes ago, MorenoAv said:

hi guys,

If this post is out of place feel free to move it, but anyone knows why Netflix don't work in safari? or how to reset the pram...?

Thanks 

Are you using WhateverGreen? the issue with netflix might be because of the lack of DRM support in your hack?

Share this comment


Link to comment
Share on other sites
1 hour ago, MorenoAv said:

hi guys,

If this post is out of place feel free to move it, but anyone knows why Netflix don't work in safari? or how to reset the pram...?

Thanks 

 

I have the same problem. I am getting this Error Code: S7363-1260-FFFFD089 I tried every solution for this code but it didn't help.

Share this comment


Link to comment
Share on other sites

Hi @Hervé
How you doing?

What is your setup for 10.14 on snb?

I m using the mac tool to create the bootable installer for unsupported macs but i ll probably make a vanilla one, it should boot without hwa so that i can replace gfx kexts manually (i think)

Are you replacing any other kext?
AppleALC has merged the now missing layout ids so vanilla audio kexts?

I ve just tried a quick clean install with that tool and the post install patcher (default options), there are few minor issues with both light and dark theme (unless the colors are a bit strange on macs too).
A kernel or cpu panic is a must on every first boot xD, it boots fine then.

Any advice?

Thanks

Share this comment


Link to comment
Share on other sites


×