Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Joel Johnson

VM Ware with Darwin

2 posts in this topic

Recommended Posts

I've been trying for over a week to get the latest x86 Darwin build installed in VMWare. I've got a trial version of VMWare right now and am only planning to purchase it if I can ever experience success with this.

 

In short when VMWare boots up from the darwin disc it does not seem to detect my virtual harddrisk. The only boot item I get is "hd (159,0) Ethernet PXE Client"

 

Darwin/x86 boot v5.0.122

255 memory

VESA v2.0 16MB (V M ware, Inc. VBE support 2.0)

 

Use keys to select the startup volume

 

hd (159,0) Ethernet PXE Client

 

Press Enter to start up Darwin/x86 with no options, or you can:

Type -v and press Enter to start up with diagnostic messages

Type ? and press Enter to learn about advanced startup options

 

 

Selecting the PXE client only causes the message "System config file '/com.apple.Boot.pList' not found." This message actually show up initially at boot. Selecting the "-v" or "?" option only causes the screen to be refreshed with no changes. I've tried using several guides and information found on both this forum and others but in looking at all of the guides I never see mention of this problem at this point of the installation.

 

I've tried installing VMWare on several other computers (I did not think that hardware would make much of a difference but it was worth a try). On all the configuration's I've tried VMWare has failed. I've tried previous ISOs ov Darwin from both the opendarwin site and developer.apple.com. Does any one know how I can either get around this or find a prebuild virtual machine available for download?

 

Joel Johnson

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've been trying for over a week to get the latest x86 Darwin build installed in VMWare. I've got a trial version of VMWare right now and am only planning to purchase it if I can ever experience success with this.

 

In short when VMWare boots up from the darwin disc it does not seem to detect my virtual harddrisk. The only boot item I get is "hd (159,0) Ethernet PXE Client"

 

 

 

 

Selecting the PXE client only causes the message "System config file '/com.apple.Boot.pList' not found." This message actually show up initially at boot. Selecting the "-v" or "?" option only causes the screen to be refreshed with no changes. I've tried using several guides and information found on both this forum and others but in looking at all of the guides I never see mention of this problem at this point of the installation.

 

I've tried installing VMWare on several other computers (I did not think that hardware would make much of a difference but it was worth a try). On all the configuration's I've tried VMWare has failed. I've tried previous ISOs ov Darwin from both the opendarwin site and developer.apple.com. Does any one know how I can either get around this or find a prebuild virtual machine available for download?

 

Joel Johnson

 

Try this:

http://www.ffnn.nl/pages/articles/linux/vm...ge-creation.php

or

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Darwin_on_VMware

or maybe

http://forums.vr-zone.com/archive/index.php/t-31280.html

but always try

http://www.google.com/search?q=Darwin+VMwa...mages&hl=en

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×