Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
machead5678

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

241 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

it is working on lenovo n100 but sound is not coming from speakers canu solo this plz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

 

Thanks this worked fine on my Intel iDENEB 10.5.7 install

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

Hi Machead,

 

I was looking out for this from long time...I have MAC on my HP pavilion....buy had bad luck on Sound drivers...will check this and post you back...do you have any idea about the wifi drivers too for 802.11G..where can we get that?

 

Thanks

Rag

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Dell 1420 with the Sigmatel 9228, 10.5.7 Retail DVD.

This driver installs fine and boots with no errors, however, there is no sound.

 

The only way i have got sound was with AppleHDA Patcher 1.16 and the 9228 codec dump. Even then, I only get sound on the headphone out port. Looks like it might be a lost cause trying to get the external speakers working on the 9228 and Dell Laptops...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

I also have Gigabyte GA-EP45 motherboard, using a Realtek ALC889A sound card, which I'm unable to get working.. any idea's I running 10.5.2.. Everything else is working sweet..

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems there are no answers here! Just questions! :) So I have one,too

It worked for me partially. Rear output works perfect, but front panel output doesn't work. I tried AppleHDA (no sound at all), VoodooHDA (no front panel output) and AppleAzalia (again no front panel output)!

 

Any idea?

 

Main: Asus P5KPL-1600

Audio: ALC662

 

using iAtkos v7

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got a Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01), I know it's a conexant from WIndows.

AzaliaAudio works perfectly with it, I've got sound from the speakers, but no luck with headphones, sound is still playing on the speakers. Is it any chance that I can make them work with some modifications?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

under sound preferences it shows output device HD Audio Output but when i try to play in iTunes i don't hear anything. can anyone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the driver.

 

noob attack here so I would like to know if there is a way to use headphones with this driver because I need to enable them and I cant find a way to do so.

 

any help?

 

my card is Conexant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I tried everything that can be found on the Net for ADI1988B on snow,I have in preference his :

Uses 4 kexts for work the his for me:voodooHDA,HDAEnabler,Darwinx86-ADI1988B,AppleHDA.

 

Realese :

 

 

Unknow

Headphones

SPDIF-out

 

Between:

Cd

 

Sound only works when is selected Unknow,you have an idea for a better display and detection as for leopard ? 

As works on léopard;  Example:line out,line in ect ect .......

 

 

Thanks a lot

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

does nothing for me on a analog device SoundMAX HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have Leopard 10.5.8 running with AppleAzalia audio atm, it's running alright with 2.1, but I have a 5.1 system and I need the drivers for my soundcards.

 

I have the onboard SOUNDMAX AD2000B sound and also the C-Media 8770 Chipset Soundcard (HT OMEGA Striker 7.1)

 

I would be extremely grateful if someone can provide drivers for both of these, if not then the cmedia driver would be great.

 

I just want 5.1 working, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed this driver and it worked so much as to make OS see the device and show the volume control but no audio is produced.

 

I have Dell Latitude D620, with what I believe is a Sigmatel 9200 and ICH7 - 945 Board.

 

Have you any ideas?

 

Cheers

 

PS: Here is a Window Grab of my System Profiler, Audio Section -

System%20Profiler%20-%20Audio.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

no luck with my toshiba A55-S106 with sigmatel c-major audio.

 

looked for 2 hours now and no luck at all

 

happy my wifi is working though

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I am trying to get the following to work:

00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller [8086:293e] (rev 03)

 

And as far as I can tell I should be able to get this working since so many others have got it to work using pretty simple methods. However, so far, no luck.

 

After several different kexts there is only on thing that seems to remain the same in my system.log:

Feb  3 13:44:15 This-Mac com.apple.kextd[10]: Kext id com.apple.driver.AppleHDAController not found; removing personalities.
Feb  3 13:44:15 This-Mac com.apple.kextd[10]: String/URL conversion failure.
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Can't load /System/Library/Extensions/SleepEnabler.kext - validation problems.
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Failed to load /System/Library/Extensions/SleepEnabler.kext - (libkern/kext) validation failure (plist/executable).
Feb  3 13:44:16 This-Mac com.apple.kextd[10]: Load sk.triaxis.kext.SleepEnabler failed; removing personalities.

 

Could someone give some insight as to where I can get a new AppleHDAController file? It's obviously missing somehow.

 

Is it on the original SL DVD? If so, where?

 

Thank you,

Gasher

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×