Jump to content
InsanelyMac Forum
machead5678

Drivers For Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

Recommended Posts

luke from reading these forums it looks like there is no help being offered on the subject.. i found 30 threads asking similar questions and they all died with no response

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

it worked for me and i have got the HDApatcher too but still my sound is weird and whenever i go to the MAC INFO in the Audio built in, i have got only device ID over there and no available device :P

 

Any help??

Share this post


Link to post
Share on other sites
i have sigmatel high def audio and now it says there is the speaker there but there is no sound please help me!!!!

 

i have sigmatel high def audio and now it says there is the speaker there but there is no sound please help me!!!!

 

I'm getting the same.

 

Thinkpad T61 7658.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

please help me to find a driver for Realtek ALC861 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [b-0] PCI

in the system preferences it shows me that i have hd audio output and i can hear the sound

 

 

but no input device was found, so i want to fix only input

 

 

 

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Didn't work for me.

 

I had sound working on Kalyway 10.5.2 install, but reinstalled with iDeneb v1.3 (10.5.5) and no longer have sound.

 

Dell Optiplex 755

Analog Devices ADI 198x Integrated HD Audio

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Didn't work for me.

 

I had sound working on Kalyway 10.5.2 install, but reinstalled with iDeneb v1.3 (10.5.5) and no longer have sound.

 

Dell Optiplex 755

Analog Devices ADI 198x Integrated HD Audio

 

 

Anyone have Taruga's AD1986 patch? I am looking around desperately but no luck with 2 days of googling. :-(

Please upload if you have one.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did anyone get the sound working.. i really want Sound.. plz anyone HELP!!!

 

im runing in on a hp Compaq Nc6320.. its 11d4 and 1981.. the ones that ppl have on here.. plz help me out.. i got wireless working with a usb adapter..

 

Other word about ethernet would be helpful and if someone can help me get the best res on my computer..

 

Plz take the time and help..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

i was tryin to find information i have realtek ALC250 in a toshiba satellite m35x-s109 i instaled tiger 10.4 intel & amd sse2 patched & bootable by xDone.

If someone can help me i dont have sound.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

Hi machead5678

BIG , BIG :) thanx for driver AzaliaAudio.pkg.zip :D works great on my Acer asspire3690 /Realteh HD/,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have tried AppleHDAPatcher, ALCinject & all ALC8xx drivers for my ALC883: No one worked. :/ (iDeneb 10.5.5)

 

With this pkg i got Output Sound ^^, but the sound (volume) is really weak, does anyone know how to fix this ?

 

Ah, btw, thank you Machead :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Did anyone get the sound working.. i really want Sound.. plz anyone HELP!!!

 

im runing in on a hp Compaq Nc6320.. its 11d4 and 1981.. the ones that ppl have on here.. plz help me out.. i got wireless working with a usb adapter..

 

Other word about ethernet would be helpful and if someone can help me get the best res on my computer..

 

Plz take the time and help..

 

Try this. Worked for me HP nw9440

AppleAzaliaAudioADI1981_Installer.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi my mobo is Gigabyte GA-945GZM-S2 v3.0 and it has 7.1 channel Realtek HD Audio. I installed ALC883 6port patch on my iDeneb 10.5.5 setup. Instead of having a 5.1 channel I got 3 stereo output lines. They r working fine. How can i make this to 5.1 output.

 

P.S: Sorry for my English (I hope u guys understand)

& I am anewto osx86

Share this post


Link to post
Share on other sites

It did not work for me.

My system:

Processor name: amd athlon 64 x2 5200+

Instruction Set: x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3

Motherboard MOdel: ECS A780GM-A

Motherboard Chipset: unknown + SB700

Video Chipset: ATI RADEON HD 3850 (RV670)

Video Memory: 256 MBytes of GDDR3 SDRAM

 

 

The control of sound is enabled, but do not leave any sound.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a driver for Realtek, Sigmatel, Cmedia, Analog Devices (SoundMAX) and Conexant.

I have a SoundMAX (Analog Devices) card and it works perfectly.

I am running Mac OS X 10.4.8 (Tiger).

Please comment if it works.

All you have to do is download the attatchment. Unzip it and install it.

It got my SoundMAX card working with mac.

Thanks, Machead

 

Hi,

 

Great!!! The Audio on Tiger working!!! Do you have driver for Video GMAX3100 for Tiger 10.4.8?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi from Italy, leopard works on my dell xps 420, seems better kaliway 10.5.2 than ideneb 10.5.5 distributions (solved problem "Still waiting for boot device"), as results Leopard works with 8800 GT and seems realtek net card too, but still audio sigmatel 9227x doeson't work. Here my hardware..

 

Chipset: intel beachwood x38

Ram: 4 GB DDR2

Bios: Phenix

Video: Nvidia Geforce8800 GT 512 MB

Audio : Sigmatel Stac9227x

wireless card: Broadcom 802.11 g

 

Any idea??

 

 

Thanks all guys of OSx86 progect!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×