Jump to content
billman424

leopard graphics update, safe?

30 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

i downloaded 10.5.2 and installed it using Pacifist installing everything but /system/library/extensions/ that worked fine, but i tried doing the same for the leopard graphics update and now when i try to click the finder bar leopard locks up. works fine when i boot with -x though

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the 10.5.2 using the Netkas method, and even though my ps/2 mouse and keyboard didn't work, my usb mouse did. I used it to install the graphic update and it installed fine, although it didn't fix my mouse and keyboard.

 

Moral: If you get 10.5.2, the graphic update works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I installed the 10.5.2 using the Netkas method, and even though my ps/2 mouse and keyboard didn't work, my usb mouse did. I used it to install the graphic update and it installed fine, although it didn't fix my mouse and keyboard.

 

Moral: If you get 10.5.2, the graphic update works fine.

 

There's a hacked AppleACPIPlatform floating around somewhere that should fix your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

The 10.5.2 update worked very well for me, everything was working after the update

 

Now I installed the Graphics Update, and things are not so well anymore:I had to restore my old ATIInject, ATINDRV, and ATIRADEONX1000.kext / bundle files to get QE / CI back, but now the apple button is black, and all the menus are black too.

Is there a fix for this, or is there any way to uninstall the Graphics Update?

 

Thanks

 

PS: Upon starting Software Update, the Graphics Update is there again, does that mean it was not installed properly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
worked fine for me - upgraded to 10.5.2 using Netkas' method, installed Leopard GFX update from Software Update. 8800GT 512MB here.

I've been holding off on installing my 8800GT 512MB until 10.5.2 came out and the drivers were included. Is there anything I need to do to make it work now that I'm upgraded to 10.5.2 and have the GFX update? I'm wondering if I need a new version of Nvinject or anything like that?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I found out the hard way, 10.5.2 doesn't include the 8800GT drivers. If you just install 10.5.2 and then install NVinject, you'll KP (had to boot the DVD and delete NVinject via Terminal commands in order to get back to a booting system). your best best is to install 10.5.2, then the graphics update, THEN nvinject.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the 10.5.2 using the Netkas method and after mouse and keyboard didn't work, my external usb mouse/keyboard did

 

Hi I managed to solve this issue by reinstalling previous version of AppleACPIPlatform.kext

I suggest you use cmd shell to replace it and run following commands afterwards:

sudo -s

kextload -t AppleACPIPlatform.kext

kextcache -k /System/Library/Extension

 

Afterward be sure to reboot using " -f " option to ignore previously cached kext

 

keyb+mouse work now for me, hope it helps

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the GFX update and now my screen is blue :) the keyboard works. I can tell everything is running since I can press the volume button and hear it go up and down, and I can also hit the power button and hit RETURN to shutdown the laptop :)

 

fresh out of ideas :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed the update successfully, upon reboot i lost QE/CI so then i added my device ID into the new atiradeonx1000.kext or whatever it is, and i have everything working fine now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the graphics update and it fixed all mouse tearing, but not I only have 1280x1024 res. - anyone figure out a fix yet?

 

thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using iATKOS v1.0iR2, update to 10.5.2. Success.. Do SoftwareUpdate on Quicktime 7.4.1, iTunes 7.6, FrontRow 2.1.2, iLife'08 Support, everything is fine. But after do SoftwareUpdate Leopard Graphics Update v1.0, i have blue screen on start. My VGA is IntelGMA950 (i945).

 

This is what i've done to fix (back to AppleIntelGMA950 from iATKOS v1.0iR2 DVD)

 

From iATKOS DVD by extracting with Pacifist, file 10.5.1.Intel.pkg (in folder /Volumes/iATKOS\ v1.0i/System/Installation/Packages/ ), it took some times (1.9GB)

 

/System/Library/Extensions/

--AppleIntelGMA950.kext

--AppleIntelGMA950GA.plugin

--AppleIntelGMA950GLDriver.bundle

--AppleIntelGMA950VADriver.bundle

--AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext

 

/System/Library/Frameworks/OpenGL.framework/

--Version

 

/usr/libexec/oah/Shims/

--GLEngine.bundle

 

then, i put those files on my systems (replace), repairPermissions, remove /System/Library/Extensions.mkext, then reboot

 

And my iATKOS 10.5.2 back to normal. So, if your graphic card is Intel GMA 950, DON'T DO update LEOPARD GRAPHICS UPDATE!

 

Maybe someone can make this easier, for those who done mess with Leopard Graphics Update? I'm quiet don't know what i do up here, but it works for me to get back with AppleIntelGMA950 from iATKOS DVD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm using iATKOS v1.0iR2, update to 10.5.2. Success.. Do SoftwareUpdate on Quicktime 7.4.1, iTunes 7.6, FrontRow 2.1.2, iLife'08 Support, everything is fine. But after do SoftwareUpdate Leopard Graphics Update v1.0, i have blue screen on start. My VGA is IntelGMA950 (i945).

 

This is what i've done to fix (back to AppleIntelGMA950 from iATKOS v1.0iR2 DVD)

 

From iATKOS DVD by extracting with Pacifist, file 10.5.1.Intel.pkg (in folder /Volumes/iATKOS\ v1.0i/System/Installation/Packages/ ), it took some times (1.9GB)

 

/System/Library/Extensions/

--AppleIntelGMA950.kext

--AppleIntelGMA950GA.plugin

--AppleIntelGMA950GLDriver.bundle

--AppleIntelGMA950VADriver.bundle

--AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext

 

/System/Library/Frameworks/OpenGL.framework/

--Version

 

/usr/libexec/oah/Shims/

--GLEngine.bundle

 

then, i put those files on my systems (replace), repairPermissions, remove /System/Library/Extensions.mkext, then reboot

 

And my iATKOS 10.5.2 back to normal. So, if your graphic card is Intel GMA 950, DON'T DO update LEOPARD GRAPHICS UPDATE!

 

Maybe someone can make this easier, for those who done mess with Leopard Graphics Update? I'm quiet don't know what i do up here, but it works for me to get back with AppleIntelGMA950 from iATKOS DVD.

 

I installed the Leopard Graphics update on my Toshiba M400 Tablet which has a GMA950 Graphics card. I only get a blue screen on boot unless connect to an external monitor. I tried using the fix above with the Kalyway 10.5.1 DVD but so far no luck. Did you extract and replace with pacifist directly or extract to a temp folder then overrite?

 

Thanks for any help you may be able to provide.

 

Spadge

Share this post


Link to post
Share on other sites
U might need to remodify your display card kext file.

because the upgarde refresh the plist file.

 

Ended up rebuilding the machine, thanks for your help though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me graphics update did no harm :)

Kalyway 10.5.1 + Kalyway 10.5.2 update + Kalyway Vanilla kernel update, the only problem i have - machine does not power off on shutdown ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graphics Update disabled QE/CI/Hardware Accel. on my machine with an X1600 card. I tried hex editing the X1000 kext again and it won't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i too had issues with GMA950 chipset, blue screen, hosed system reinstalled and did kalyway combo update without graphics update, everything works fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites
For me graphics update did no harm :)

Kalyway 10.5.1 + Kalyway 10.5.2 update + Kalyway Vanilla kernel update, the only problem i have - machine does not power off on shutdown :(

I don't know what the Kalyway Vanilla kernel update is so I'm pretty sure I didn't install it... I did use the Kalyway 10.5.2 update. I waited a few weeks before installing this Graphics Update thing, because I feared it would ruin something. Well it did.

My resolution that was once 1400*900 now got "reset" to a 1024*768 and I can't change it! (the list in System Preferences > Displays shows only this one resolution). No Detect Display button, nothing!

 

Any ideas?! Even a way to undo or uninstall the Graphics Update??

 

By the way, even third-party software didn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Graphics Update disabled QE/CI/Hardware Accel. on my machine with an X1600 card. I tried hex editing the X1000 kext again and it won't work.

 

I'm having exactly the same problems with my X1700 based FireGL card. Hex editing the model IDs into the kext only gets me kernel panics after the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×