Jump to content
covenant

GMA 950 Slowness

4 posts in this topic

Recommended Posts

I have a Jas 10.4.8 system on an MSI 945GM3 board, with GMA 950 graphics. This system worked flawlessly for months, until some boron ran updates on it. So I went to fix things for the guy and loaded clean.

 

However, for some reason the graphics driver isn't "sticking". It loads fine, and says QE/CI are supported. But after a reboot or two, it will go into molasses mode - all of the screen effects such as the shrinking and blowing up of windows that are minimized/restored, etc, are in slow motion (just like if you were hitting the key that makes it do that on purpose). The dock itself animates slowly as well.

 

If I reload the GMA 950 package file from the install disk, and reboot, everything is fine - until I reboot again - at which point everything is slow again.

 

Does anybody know why this might be happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Just upgraded this system to 10.5.1 kalyway, and on the first boot the video was perfect - zippy and fast. But after a reboot, this too went to "slow motion mode" for no explained reason. Profiler still shows QE/CI fully supported, but the graphics are stuck in slow-motion.

 

Please help, has ANYBODY experienced this issue and come up with a solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites

just remove the two cpu managment kexts , delete kext-cache and reboot...

i had the same issue at an acer laptop last week .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×