Jump to content
Toleman

Benchmark on 915GUXLK

19 posts in this topic

Recommended Posts

MacOS Tiger 10.4.3

Motherboard:Intel D915GULK

Processor:Pentium 4 660+, 3,6 GHz with Gigabyte Rocket GT Heatsink cooler 4,000 r.p.m.

Memory:2 G,two modules kingston 1G DDR2 533 MHz

Hard disk:Western Digital Raptor 10,000 r.p.m. 74 G, serial ata

DVD drive:Pioneer DVR-109

Case:Thermaltake Tsunami Dream

PCI Ethernet card:AOpen,(buit in card doesn´t work with mac osx)

 

 

 

Results 95.07

System Info

Xbench Version 1.2

System Version 10.4.3 (8F1099)

Physical RAM 2048 MB

Model ADP2,1

Drive Type WDC WD740GD-00FLC0

CPU Test 75.65

GCD Loop 101.21 5.33 Mops/sec

Floating Point Basic 83.44 1.98 Gflop/sec

vecLib FFT 55.24 1.82 Gflop/sec

Floating Point Library 77.48 13.49 Mops/sec

Thread Test 114.90

Computation 98.77 2.00 Mops/sec, 4 threads

Lock Contention 137.33 5.91 Mlocks/sec, 4 threads

Memory Test 137.43

System 130.53

Allocate 133.34 489.66 Kalloc/sec

Fill 127.56 6202.35 MB/sec

Copy 130.82 2702.06 MB/sec

Stream 145.09

Copy 140.63 2904.58 MB/sec

Scale 142.32 2940.34 MB/sec

Add 149.06 3175.25 MB/sec

Triad 148.76 3182.43 MB/sec

Quartz Graphics Test 105.24

Line 112.96 7.52 Klines/sec [50% alpha]

Rectangle 105.03 31.36 Krects/sec [50% alpha]

Circle 105.72 8.62 Kcircles/sec [50% alpha]

Bezier 118.09 2.98 Kbeziers/sec [50% alpha]

Text 89.23 5.58 Kchars/sec

OpenGL Graphics Test 69.80

Spinning Squares 69.80 88.54 frames/sec

User Interface Test 145.34

Elements 145.34 667.03 refresh/sec

Disk Test 72.87

Sequential 113.24

Uncached Write 123.41 75.77 MB/sec [4K blocks]

Uncached Write 122.33 69.22 MB/sec [256K blocks]

Uncached Read 110.88 32.45 MB/sec [4K blocks]

Uncached Read 99.73 50.12 MB/sec [256K blocks]

Random 53.71

Uncached Write 19.49 2.06 MB/sec [4K blocks]

Uncached Write 107.86 34.53 MB/sec [256K blocks]

Uncached Read 125.36 0.89 MB/sec [4K blocks]

Uncached Read 168.89 31.34 MB/sec [256K blocks]

:hysterical:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Great, now try turning off Beam Sync.:

 

http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=7288

 

PCI Ethernet card:AOpen,(buit in card doesn´t work with mac osx)

 

Hmm... is that normal for that board? I think it should work but have not checked the HCL.

 

EDIT: Apparently that is normal, my Intel D954GNT board's Gigabit Ethernet works fine but must use a different controller chip.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Great, now try turning off Beam Sync.:

 

http://forum.osx86project.org/index.php?showtopic=7288

Hmm... is that normal for that board? I think it should work but have not checked the HCL.

 

Thanks bofors, the ethernet chip is a Marvell Yukon,incompatible with mac osX....i´ll try turning off beam sync and then post my results soon..

 

Yes its the marvell yukon GigE, had one of these boards previously.

is a good ethernet for windows XP only, i switch between cards for each SO..

Share this post


Link to post
Share on other sites
....i´ll try turning off beam sync and then post my results soon..

 

The Beam Sync. trick might only work with flat panels (which have no beam, of course), so let us know what kind of display you are working with when you post those results.\

 

BTW, how do you like your aluminum Thermaltake Tsunami Dream case? That looks like a good choice for an OSx86 box.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The Beam Sync. trick might only work with flat panels (which have no beam, of course), so let us know what kind of display you are working with when you post those results.\

 

BTW, how do you like your aluminum Thermaltake Tsunami Dream case? That looks like a good choice for an OSx86 box.

 

bad news,mine is a CRT monitor.........is a good case, except for the annoying pci retension sistem,(a plastic clips), in the other hand, yes, is a good choice in therms of cooling and the number of front expansion bays, the bad is the audio dongle, no intel HD Audio compilant (windows XP of course) but great for Tiger.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bad news,mine is a CRT monitor....

 

Did you try disabling Beam Sync. anyways? The LCD-only issue is just a unproven theory right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks bofors, the ethernet chip is a Marvell Yukon,incompatible with mac osX....i´ll try turning off beam sync and then post my results soon..

is a good ethernet for windows XP only, i switch between cards for each SO..

 

 

Hello

 

Marvell Yukon working on GUXLK !!!

 

Only change IONetworkingFamily.kext from 10.4.4

 

<Snipped - Violation>

 

1. Copy it in the extension folder and overwriting

2. rm extensions.mkext

3. rm extensions.kextcache

4. kextcache -k extensions

5. Reboot

 

I thank "myzar"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello

 

Marvell Yukon working on GUXLK !!!

 

Only change IONetworkingFamily.kext from 10.4.4

 

<Snipped - Violation>

 

1. Copy it in the extension folder and overwriting

2. rm extensions.mkext

3. rm extensions.kextcache

4. kextcache -k extensions

5. Reboot

 

I thank "myzar"

 

 

thank you chief, i copied the file (your step 1), but i don't understand the steps 2,3 and 4 please help i can't networking

Share this post


Link to post
Share on other sites
thank you chief, i copied the file (your step 1), but i don't understand the steps 2,3 and 4 please help i can't networking

 

 

sorry, i did it, it works fine thanks chief

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Toleman

I have too D915GUXLK, but audio input not working - you too ?

 

yes, it works

 

Hi Toleman

I have too D915GUXLK, but audio input not working - you too ?

 

it works in both 10,4,3 and now in 10,4,5

 

 

Hi Toleman

I have too D915GUXLK, but audio input not working - you too ?

 

 

what kind of system do you have? OS version (and source), and processor...

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the 915GUX also, I needed the azalea kext from 10.4.3 for audio on 10.4.4/5.

 

 

????? mine runs without modding audio....with 10,4,5 kext, the only kext i replaced is for the marvel yukon....

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes, it works

it works in both 10,4,3 and now in 10,4,5

what kind of system do you have? OS version (and source), and processor...

 

Motherboard: Intel D915GUXLK, Pentium 4 630 3.0 GHz., 2x512 of DDR2 533 MHz RAM, HD SATA 160 SEAGATE, 10.4.3 Server, CRT 19" NEC ^_^

 

My audio input not working, i do not know

 

As you can it help me

 

Sorry for my english ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Motherboard: Intel D915GUXLK, Pentium 4 630 3.0 GHz., 2x512 of DDR2 533 MHz RAM, HD SATA 160 SEAGATE, 10.4.3 Server, CRT 19" NEC :)

 

My audio input not working, i do not know

 

As you can it help me

 

Sorry for my english :)

 

i'm surprised ....mine works fine, don't worried about your english, what is your native language, mine is spanish...i don't know if the azalia kext works for you...

 

i'm surprised ....mine works fine, don't worried about your english, what is your native language, mine is spanish...i don't know if the azalia kext works for you...

 

do you tried with tiger "standard" instead of server?...

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the owner of Intel Boards with 900/950 integrated graphics: do you know if I can get also 1440x900 for my DVI LCD? Do I need to use ADD-2 card?

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
For the owner of Intel Boards with 900/950 integrated graphics: do you know if I can get also 1440x900 for my DVI LCD? Do I need to use ADD-2 card?

thanks in advance

 

no in mine,(read my signature) i have a Dell LCD widescreen 1680x1050 and runs fine without any adapter or ADD-2 card.....

 

no in mine,(read my signature) i have a Dell LCD widescreen 1680x1050 and runs fine without any adapter or ADD-2 card.....

 

another thing....i used the VGA standard input instead of DVI...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just double checked and realized I have a D915GEV not a GUX sry. But I think we use the same audio. And I have the Azalia kext loaded:

 

picture23kn.png

 

 

EDIT: ok i just compared the GUX to the GEV and they are exactly the same except the GUX is mini atx and the GEV is ATX and has extra pci/pcie slots.

GEV http://www.intel.com/products/motherboard/d915gev/index.htm

GUX http://www.intel.com/products/motherboard/d915gux/index.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×