Jump to content

Asus P5W DH Success with EFI and Vannilla


Antoniya001
 Share

5 posts in this topic

Recommended Posts

Here is my install log/procedure....

 

To remember for boot :

-f force check extensions

-v verbose mode

-s safemode/single user

 

Set the No Execute (NX/XD) mode in BIOS to enabled to prevent reboot loop CPU page.

 

Create Partitions with a GUID Partition table on HD with Disk Utility

 

Get Rdisk info from Disk Utility : For me it is rdisk0s2 / disk0

 

Unmount all partitions on HD where to Install

 

Install EFI8

 

sudo su

cd /Volumes/BackupRaid/pc_efi_v80

./startupfiletool /dev/rdisk0s2 ./boot_v8

dd if=./guid/boot1h of=/dev/rdisk0s2 bs=512 count=1

dd if=./guid/boot0 of=/dev/disk0 bs=400 count=1

 

Install Leopard from Vanilla DVD

 

cd /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ DVD/System/Installation/Packages

open osinstall.mpkg

 

sudo su

 

cd /Volumes/BackupRaid/Leopard

 

rm -rf /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/AppleEFIRuntime.kext

rm -rf /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext

rm -rf /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/AppleSMBIOS.kext

 

 

cp -R dsmos.kext /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/

chown root:wheel /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/dsmos.kext

chmod -R 755 /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/dsmos.kext

 

cp -R AppleSMBIOS.kext /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/

chown root:wheel /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/AppleSMBIOS.kext

chmod -R 755 /Volumes/Leopard500/System/Library/Extensions/AppleSMBIOS.kext

 

repair permissions in disk utility

 

reboot

 

update software except 10.5.1 update

 

update 10.5.1

 

Solve error 35 and timemachine :

 

cp IONetworkingFamily /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/MacOS/IONetworkingFamily

chown 0:0 /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/MacOS/IONetworkingFamily

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/MacOS/IONetworkingFamily

 

rm /System/Library/Extensions.mkext

 

NVidia 8800GTS320 card working with NVinject 0.1.7 :

 

cp -R NVinject.kext /System/Library/Extensions/NVinject.kext

chown -R 0:0 /System/Library/Extensions/NVinject.kext

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/NVinject.kext

rm /System/Library/Extensions.mkext

 

repair permissions in disk utility

 

Other solved problems : (Disk Utility repair and console messages.)

 

- com.apple.launchctl.System[2] launchctl: Please convert the following to launchd: /etc/mach_init.d/dashboardadvisoryd.plist

This is taken care of with a fetch somewhere else... simply delete..

rm -R /etc/mach_init.d/dashboardadvisoryd.plist

 

- ACL found but not expected on "Library/Application Support/Apple/iChat Icons/Flags

Known apple problem... Reinstall 10.5.1 from a download instead of auto update... Will solve most problems with ALC except ARDagent.

 

repair permissions in disk utility

 

Works for me.....

 

Very BIG THX to all who helped me install the beast... I now have Leopard / Tiger / Vista and XP all working on this box...

 

Not working : WiFi (who cares ??) and probably the secondary SATA controller, which is disabled in BIOS. (I do have 5 working SATA drives connected and this one is only for external SATA which I don't have and for Raid 10 which I don't need.)

 

Edit: added some small changes

Link to comment
Share on other sites

Hi

I have the same mobo and i am interested in what you did because i couldnt make it boot with EFI

 

can you be more specific in some points?

 

What is the Leopard500 volume, and the Leopard volume ?

 

you had to replace some kexts? and where did you find them?

Link to comment
Share on other sites

i assume BackupRaid was just a storage disk and Leopard500 was your target disk.

 

Its within a working install on the same machine. So I assume your in Tiger, installed on to disk0s1, and your Leopard500 is disk0s2. Why do you need to run "cd /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ DVD/System/Installation/Packages

open osinstall.mpkg" from terminal instead of just using Finder?

Link to comment
Share on other sites

i assume BackupRaid was just a storage disk and Leopard500 was your target disk.

 

Its within a working install on the same machine. So I assume your in Tiger, installed on to disk0s1, and your Leopard500 is disk0s2. Why do you need to run "cd /Volumes/Mac\ OS\ X\ Install\ DVD/System/Installation/Packages

open osinstall.mpkg" from terminal instead of just using Finder?

 

i guess becouse you cant access this folder from the finder on the original DVD (i tried it)

Link to comment
Share on other sites

BackupRaid is indeed just a storage drive where I had an image stored of Vanilla OSX retail and the kext/patches I used inside a folder called Leopard.. (2x160GB SATA on Asus EZBackup raid chip)

 

Leopard500 is my drive where I installed Leopard on. (500GB Sata drive)

 

Didn't intend to post as a guide or anything, just as a success story...

 

How to install EFI8 look at the stickied thread : http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=73952

 

Basicly I installed from an already working Leopard. (You can get that working by using the flatimage method or one of the install disks that are around.)

I just wanted to be sure that no traces where inside of OSX of anything but vanilla :-) and to install languages, x11 and all other extras.

 

SMBios kext was from the EFI8 folder

NVinjext from http://nvinject.free.fr/

dsmos from netkas IRC / same as where I got EFI8 (www.netkas.org)

 

If EFI isn't booting make sure you select in BIOS the correct HD to be the first bootable HD. Common mistake.

 

Make sure you readout the correct RDisk and Disk info from Disk utility (just rightclick -> info on the install drive)

This will tell you RDisk0s2 which is the Disk0 (s2 is partition 2) and UNMOUNT before installing EFI.

 

A

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...