Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Bronya

Work x1950gt pro ! Dev_ID = 0x72801002 and 0x72881002 !

1,886 posts in this topic

Recommended Posts

Mountain Lion doesn't include x1950 pro drivers anymore T_T

 

Any way to get graphics working ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

i hope someone in this thread is still active.

 

I have tried to install Lion with iATKOS L2. The installation process has been completed successfully. After installation, the boot hangs at the point "Nr of ports set to framebuffer's default" . When i start Lion with GraphicsEnabler=No boot the system correct but the screen is split in half. In the upper half you can see the text of the boot process and in the lower half of the operating system.

 

I can get the instructions from Huski not perform as I did not see enough. Does anyone have a solution for me?

 

Mainboard: Asus P5B-E

 

yv35

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

i'm in the same situation, i've an old p5b deluxe and i'm unable to find any solution.

Have you tried with iATKOS L1?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For 10.6.7 driver updated in one post . 

If gray or white screen , you need install driver other IONDRVSupport.kext from old system !!!! 

But in archive i added driver working IONDRVSupport.kext ! :)


For 10.5.8 driver updated ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried X1950-Bronya-10.6.7.zip (25 oktober 2013) on OS X 10.9 Mavericks.

 

It did not work. It still shows generic display.

 

 

Graphics: Display 256 MB

Display:
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x7280
Revision ID: 0x0000

Displays:
Display:
Resolution: 1280x1024
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARCB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes

 

 

 

EDIT:

 

When I edit Chameleon's "/Extra/org.chameleon.Boot.plist" file and set "GraphicsEnabler" to "Yes", OS X 10.9 is stuck showing the gray boot screen with the Apple logo on my monitor, but I can login remotely using TeamViewer and access the desktop.

 

"About This Mac" says "Graphics: ATI Radeon HD X1950 Pro (null)" and "No displays detected".

Share this post


Link to post
Share on other sites

X1950-Bronya-10.6.7.zip only for snow leopard 10.6.7 or 10.6.8 ! 

 

 

How to get X1950 working on OS X 10.9 Mavericks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×