Jump to content
pmalm

Suomenkielisiä OSx86 käyttäjiä?

79 posts in this topic

Recommended Posts

Dodiii. Kalyway 10.5.2 kosahti kun yritin päivittää uusimpaan OSX:n versioon. Vitutti ja päätin koittaa tuota 132 boot cd-hommaa. Löysin P5W DH Deluxelle sopivan 132-levyn ja nyt asennellaan OSX Leopardin retail-levyltä :)

 

Jos hommat menee putkeen, niin pian postaan tänne ko. koneella :P

 

 

Jep. Täällä sitä postaillaan parhaillaan. Kaikki, paitsi äänet toiimivat OOB, mikä on suorastaan loistavaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Nonii. hieno homma että pelaa. Meikäläinen naputtelee sitten ensiviikolla lisää. Tuota vähän pelkäsinkin että kalywayta pävittäessä kuitenkin kosahtaa koko käyttis, nii jätin sikseen vielä, ennenkuin kunnon vinkkejä saan :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dodiii. Kalyway 10.5.2 kosahti kun yritin päivittää uusimpaan OSX:n versioon. Vitutti ja päätin koittaa tuota 132 boot cd-hommaa. Löysin P5W DH Deluxelle sopivan 132-levyn ja nyt asennellaan OSX Leopardin retail-levyltä ;)

 

Jos hommat menee putkeen, niin pian postaan tänne ko. koneella :P

 

Kysyisin hieman noista päivityksistä, miten ootte niitä tehny? Itelläni ei tuota kalywayn omaa updeitteriä pystyny asentamaan. Onko suoraan päivttämine 10.5.2 versiosta 10.5.5 mahdollista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

iDeneb v1.3 (10.5.5) asennettu mutta ääniä en ole saanut toimimaan sitten millään! Emona Gigabyte EP35-DS4 ja äänipiirinä Realtek ALC889a. Osaako joku auttaa asiassa ennen kuin lähtee koko hackintosh maata kiertävälle... ? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
iDeneb v1.3 (10.5.5) asennettu mutta ääniä en ole saanut toimimaan sitten millään! Emona Gigabyte EP35-DS4 ja äänipiirinä Realtek ALC889a. Osaako joku auttaa asiassa ennen kuin lähtee koko hackintosh maata kiertävälle... ? :(

 

 

Kokeilepa etsiä täältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kokeilepa etsiä täältä.

 

 

Etsitty on huonolla menestyksellä... Ohjeita löytyy +100... Kokeiltu laidasta laitaan AppleHDA, AppleAzaliaAudio, ALCinject, HDAenabler, EFI Studio jne. jne. jne ja tuhannen muuta kombinaatiota. Muuten ok mutta ääniä ei vaan kuulu.

Kait pitää vaan kaivaa lisää ohjetta ja jatkaa kikkailua. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pukkasi isoa JORMAA otsaan kun huomasin parin päivän väännön jälkeen että juurikin aiemmin hyvin toimineet TV:n äänen sisääntuloliittimet olivatkin MYKKÄNÄ. Ihmekkös ei OSX86 päästänyt pihaustakaan.

Nyt toimii ongelmitta ja olisi varmasti toiminut jo moneen kertaan aiemminkin...

Vika ei olekkaan näemmä AINA sinussa... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehtoota pojat ja tytöt!

 

Mukava nähdä että suomalaisetkin ovat innostuneet myös Osx86:sta :( .

 

Itse intouduin asentamaan Hackintoshin PC:hn kun kiinnostaisi päästä testamaan Logiccia.

Asensin ekan Hackintoshini noin viikko sitten ja kyseessä oli Ideneb 10.5.5. En millään meinannut saada Marvelin 8053 adapteria toimimaan mutta lopulta sitten vahingossa sain sen skulaamaan. Erinäisistä syistä johtuen jouduin kuitenkin asentamaan käyttiksen uusiksi ja toisella kerralla en sitten nettiä enää saanut pelittämäänkään. Tein terminaalissa muutokset mutta ei auttanut.

 

Noh, latasin sen jälkeen Iatkoksen 10.5.4 käyttiksen mutta eipä silläkään päästy puusta pidemmälle kun asennuksen boottivaiheen jälkeen ei suostunut latamaan kovoa ollenkaan.

 

Ja nyt sitten menossa JaS 10.5.4 version lataus, josko tällä onnistuisi.

 

Systeeminä siis:

 

Gigabyte P965-DS4 rev1

E6300

X1900XT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laavuskalle suosittelen 132 Boot CD-systeemiä. Sillä saa parhaat tulokset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä auttanut silläkään, taivun kohtalooni ja vaihdan emolevyltä kovojen sata-paikkoja että saan haluamani kovon/osion näkyviin ide-tilassa asennuksen yhteydessä. Jospa tämän jälkeen Jas suostuisi asettumaan taloksi ;)

 

EDIT: Vesiperä tuli Jasillakin, bootin jälkeen asennuksessa näytölle tulee "kielto" merkki ja kursori jatkaa pyörimistä. Täytyypä heittää Idenebbi takaisin sisuksiin, se sentään suostuu asentumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prkl, ei löydy mistään sopivaa kerneliä olkkarin Compaqiin.

 

Pääsin asennuksessa jo melkein asennusikkunaan asti, kunnes jokin meni metsään :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain toimimaan, piti asennuksen yhteydessä jättää ethernetin ajurit kokonaan asentamatta. Terminaalissa sitten myöhemmin piti vaihtaa vendorit sun muut. Kaatumista aiheutti myös Radeon X sarjalaisten ajurit, joka piti jättää pois asennuksen yhteydessä. Tänään ei enää jaksa vääntää, tulihan tämän kanssa tapeltua n. 11 h :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä löytyy yksi suomalainen lisää =)

 

Parisen vuotta nyt ollu itelläni OS X alla, ensin vaan testimielessä yhdellä läppärillä, pikkuhiljaa valloittaen tietä ihan käyttöasteelle. Nykyään ei sitten juuri muita löydykkään, yhdessä koneessa linukka jäljellä, sekin dualbootin takana. Tätä foorumia on tullut lueskeltua suhteellisen aktiivisesti siitälähtien kun x86 projektin löysin, vaan nyttenpä vasta päätin alkaa tänne kirjoittelemaankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyy. Mikähän vikana kun en saa Leopardia menemään tuon Boot-132 kanssa.

 

1. Boottaan 132 levyn

2. Pistän Leopard levyn sisään ja Enter.

3. Latailee ja tulee erroria

EBIOS read error: controller or device or device error

block 16432736 sector 64

Sitten tulee applen logo ruudulle ja siihen jumii.

 

Kone:

Asus P5Q Pro

Intel Q8200

4Gb muisti

Nvidia 8400GS

SataII kovalevy

Sata Dvd asema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon suomalainen mutta en saa asennettua iATKOSia osaako kukaa sanoa miten tämä asennetaan ku tulee siis mac logo nii alla se pallo vain pyörii ja ainakin 20 minaa annoin olla siinä ja ei boottaa vaan sama pallo pyörii ja mun kone on HP Compaq 6715s ja siin on AMD Mobile Sempron 3600+ ja näytönohjain on ATI Radeon X1270 ja muistia giga en enempää tiiä

Share this post


Link to post
Share on other sites

löytyy. olen reilun vuoden ajan yrittänyt asentaa jokaista distroa mitä on tullut. tuloksetta :P alkaa jo vähä ottaan pattiin.

 

everestn.jpg

w670.png

 

mobo: AB9

cpu: e6300

intel ich8 chipset

 

iDenebin errori asennuksen jälkeen:

p3170006.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys! Yritys on ollut kova! :)

 

Toimisikohan uudessa Acer 5330 koneessani toi kalyway 10.5.2 versio? Ei viitsise turhaan pyyhkiä koneen kovoa...

Speksit:

 

PROSESSORI Mobile Intel® Celeron® M575

NÄYTÖNOHJAIN Intel® GMA 4500M

KESKUSMUISTI 2048 MB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iltaa "taas".

 

Aikaisemmin oli se leo4allv3 ja ekalla sisään, sitten muutaman kuukauden päästä alkoi pelatuttamaan ja siirryin takaisin vistaan.

 

Nyt ei enää ole aikaa pelailla ja viilailla, joten koitetaan uudestaan. Tällä kertaa 123 systeemillä ja valmiilla isolla (ep35-ds3r) sekä tietenkin retail 10.5.6 OS X:llä.

 

Näytönohjain piti vaihtaa (260 GTX) sopivampaan malliin ja kaupata Q9550 pois, koska oli vähän turhan hevi surffailuun, leffoihin ja sähköpostihässäköintiin.

 

Tilalle tuli, E6850 @ 3.4 Mhz ja Nvidian 6600 256 MB. Muuten kokoonpano on sama kuin aiemmin. Kaikki on muuten läjässä, mutta kun kaupat eivät ole tänään auki, niin tuo dual layer DVD on vielä hakematta (retailin poltto levylle).

 

Raportoidaan sitten myöhemmin, että miten menee tällä kertaa..

 

ADBD:

 

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6#Abit

 

Pitäisi mennä melkein heittämällä, ainakin wikin mukaan?Mutulla heittäisin, että BIOS asetukset menee metsään...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin jo samat tuohon iPC ketjuun, mutta tiedoksi vaan muillekin, että ainoa konsti miten sain QE/CI pelaamaan, oli asennus ilman SMBIOS keksejä. Kaikkea kokeiltiin maan ja taivaan väliltä (efi strings, nvkush, inject, legacy, natit yms yms) mutta tuolla lähti wörkkimään.

 

 

NVIDIA GeForce 6600:

 

Piirisarjan malli: NVIDIA GeForce 6600

Tyyppi: Näyttö

Väylä: PCIe

PCIe-väylän leveys: x16

VRAM (Yhteensä): 256 Mt

Valmistaja: NVIDIA (0x10de)

Laite-ID: 0x0141

Revisio-ID: 0x00a2

ROM-revisio: NVdarwin 1.2.5

Näytöt:

Näyttöliitin:

Tila: Ei kytkettyjä näyttöjä

W2242:

Tarkkuus: 1680 x 1050 @ 60 Hz

Syvyys: 32-bittinen väri

Core Image: Laitteistokiihdytetty

Päänäyttö: Kyllä

Peili: Pois päältä

Online: Kyllä

Quartz Extreme: Tuettu

Pyöritys: Tuettu

QuartzGL: Tuettu

 

Järjestelmäohjelmiston yleiskatsaus:

 

Järjestelmän versio: Mac OS X 10.5.6 (9G55)

Kernel-versio: Darwin 9.6.0

Käynnistystaltio: iPC

Käynnistystila: Normaali

Tietokoneen nimi: Rilli Pirulainen’s EP35-DS3R

Käyttäjätunnus: Rilli Pirulainen (rillipirulainen)

Aika käynnistyksestä: 7:07

 

 

Vanilla 9.6.0 kernel

ALC 889A

ICHx

Jmicron (for 64 bit and 4gb)

Realtek 1000

Shutdownfix

Nvdarwin 256

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tervehdys! Yritys on ollut kova! :laser:

 

Toimisikohan uudessa Acer 5330 koneessani toi kalyway 10.5.2 versio? Ei viitsise turhaan pyyhkiä koneen kovoa...

Speksit:

 

PROSESSORI Mobile Intel® Celeron® M575

NÄYTÖNOHJAIN Intel® GMA 4500M

KESKUSMUISTI 2048 MB

 

Mulla meni ihan vanilla 10.5.6 omaan aceriini. 5920g. wifi, sleep ja webkamera ainoastaan toimimattomat.

Tosin tää malli on vaan sattumoisin varmaan yks parhaista mihin se menee.

 

Ite en menis asentaan yhtään hakkeroitua asennusta, eka ihan retaililevyä sisään ja testaan. Sitte ettiin kextit, jos joku ei pelitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
L�ytyyk� foorumilta suomenkielisi� k�ytt�ji�?

 

jeps.... tai sitten på svenska ?

 

Kari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joku törmännyt tällaiseen ongelmaan eli Kalyway OS X Leopard10.5.2 asennus lähtee kyllä käyntiin ja pääsen ensimmäisen vaiheen ohi eli kielen valintaan. Tämän jälkeen kun pitäisi klikata continue niin mitään ei tapahdu, siis en pysty klikkaamaan tuota continue kohtaa. Hiiri toimii ihan normaalisti ja näppäimistö myös? Eli missä vika onko koneeni osat sopimattomia vai vika tuossa OS X käyttiksessä jota yritän asentaa?

 

EMO: ASUS A8NE-FM

PROSSU: AMD ATHLON 64 3400+

MUISTIA: 1 GT

NÄYTÖN.OHJ. ATI HD2600PRO

 

kiitos jo etukäteen vastauksistanne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, uusi kone ja uudet kujeet. Kiikarissa ois asennella iPC 10.5.6 ppf5 universal finaali paketti koneelle, mutta yks juttu kaihertaa nimittäin näytönohjain. Valmiissa paketissa ei oo ajureita (vai pitäiskö nyt niiksi kexteiksi nimittää?) atin hd 4850 näyttikselle. Miten tämä kortti saataisiin pelaamaan, pitääkö ne kextit ujuttaa sinne imagen sekaan josta koko käyttis asennellaan? Pikkusen pihalla tästä hommasta, ei meinaa rahkeet riittää.

 

Josko täällä foorumilla enää eloa on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×