Jump to content
Gdfath3r

[HNG] Magyar osx_86 topik

74 posts in this topic

Recommended Posts

A verziója egészen pontosan OSx86_10.4.3_Build_8F1111.3412703. Próbálkoztam szorgosan a -x meg hasonlókkal (platform=X86PC, effélék), de nem akarja az igazságot. Single userben elindul, csak hát az nem az igazi. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy az install "simán" lement, most meg vacakolás van.

Debugoljunk tovább, akkor vajon mi lehet?

 

helló

 

lehet, hogy hülye kérdés, de -x el próbáltad már indítani? mármint az osxet

jameg pontosan melyik osxet raktad?

 

jah nem mondtam előbb hülyeséget..

lehet F8-at nyomni bootoláskor, csak sietni kell :)

(ezt eddíg nem tudtam, de reméltem..)

bár annyiból lehet hülyeség volt megkérdezni, mivel lehet hogy már próbáltad..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hy all!

 

Remélem tud nekem valaki segiteni....Tegnap tettem fel a Mac OS X1O.4.4-et, egy 4.5-ös patchel,amit a Bithumenr?l töltöttem :(

-x platform=x86pc-vel elindul szépen,mindent csinál....

 

A gépem egy Dell Inspiron E15O5 notebook, 1.6-os Intel Core Duo CPU-val, 6OBG SATA HDD, 1GB DDRII 533Mhz-es ram,ami dualba megy, Intel GMA 95O integrált Graf. kártya, Broadcom Chipes WiFi, Sigmatel audio, Firewire,stb...

 

A probléma a következ?:

1. hang az egyel?re nincsen,bár ugy látom ez elég könnyen orvosolható,mert már több helyen olvastam,hogy ez el?ferdül,de azért ha esetleg az én konkrét hangkarimra van valami 5let,nagyon szivesen venném

Minden mást els?re felismert,még a Firewire-t is...

2. Bizonyos programok elszállnak(pl skype nem m?ködik rendesen,nem látok egy contactot se,vagy a safari bizonyos oldalaknál elszáll,ha görgetem az oldalt lefelé...ilyenek). erre ha valaki tudna valami megoldást,akkor az nagyon jó lenne,vagy esetleg milyen más programokat használjak ezek helyett,bármilyen megoldást szivesen veszek! jah,és a flash-es oldalakat baromi lassan tölti be minden böngész?,ez mit?l lehet? plugin?

3. elég lassú az egész rendszer,már nagyon sok mindent kipróbáltam erre,de biztos van még valami,amit nem,kérlek segitsetek ebben,nagyon szeretném,ha m?ködne a Mac,már régóta vágytam erre:D :)

ez mondjuk elég furán történik,mert néha lassú,annyira hogy nem is jelennek meg egyb?l a bet?k,ha irok,néa meg egész jól megy...Bár ugy vettem észre,hogy ez programfügg? is,mert pl a safari valamivel gyorsabb,mint a firefox

4. Kérlek ha tudtok(biztos) adjatok olyan cimeket,ahonnan tudok letölteni m?köd? OS X86-os progikat (adobe,macromedia,cd irok,paneles filekezelő,iworks,meg ilyenek)

Várom a segitséget,mert annyira szeretném hogy jólm?ködjön.... Nagyon köszönöm a segitségeteket előre is....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hy all!

 

Remélem tud nekem valaki segiteni....Tegnap tettem fel a Mac OS X1O.4.4-et, egy 4.5-ös patchel,amit a Bithumenr?l töltöttem :whistle:

-x platform=x86pc-vel elindul szépen,mindent csinál....

 

A gépem egy Dell Inspiron E15O5 notebook, 1.6-os Intel Core Duo CPU-val, 6OBG SATA HDD, 1GB DDRII 533Mhz-es ram,ami dualba megy, Intel GMA 95O integrált Graf. kártya, Broadcom Chipes WiFi, Sigmatel audio, Firewire,stb...

 

A probléma a következ?:

1. hang az egyel?re nincsen,bár ugy látom ez elég könnyen orvosolható,mert már több helyen olvastam,hogy ez el?ferdül,de azért ha esetleg az én konkrét hangkarimra van valami 5let,nagyon szivesen venném

Minden mást els?re felismert,még a Firewire-t is...

2. Bizonyos programok elszállnak(pl skype nem m?ködik rendesen,nem látok egy contactot se,vagy a safari bizonyos oldalaknál elszáll,ha görgetem az oldalt lefelé...ilyenek). erre ha valaki tudna valami megoldást,akkor az nagyon jó lenne,vagy esetleg milyen más programokat használjak ezek helyett,bármilyen megoldást szivesen veszek! jah,és a flash-es oldalakat baromi lassan tölti be minden böngész?,ez mit?l lehet? plugin?

3. elég lassú az egész rendszer,már nagyon sok mindent kipróbáltam erre,de biztos van még valami,amit nem,kérlek segitsetek ebben,nagyon szeretném,ha m?ködne a Mac,már régóta vágytam erre:D ;)

ez mondjuk elég furán történik,mert néha lassú,annyira hogy nem is jelennek meg egyb?l a bet?k,ha irok,néa meg egész jól megy...Bár ugy vettem észre,hogy ez programfügg? is,mert pl a safari valamivel gyorsabb,mint a firefox

4. Kérlek ha tudtok(biztos) adjatok olyan cimeket,ahonnan tudok letölteni m?köd? OS X86-os progikat (adobe,macromedia,cd irok,paneles filekezel?,iworks,meg ilyenek)

Várom a segitséget,mert annyira szeretném hogy jólm?ködjön.... Nagyon köszönöm a segitségeteket el?re is....

1: Sigmatel 9220 vagy 9223?...

2:Flash-re van frissités...macromedia.com-on letölthető

3: terminalba:

 

sudo -s

password:

update_prebinding -root / -force

diskutil repairPermissions /

exit

 

A másik ok, hogy veszett lassu az lehet hogy a 10.4.5-ös build-ben csak SSE2-es fut, bár a procid native támogatva van....szoval, a 10.4.6-ban benne van a megfelel? Inteles SSE3 kernel ami bugmentesen megy, tehát ajánlott az ujjabb build számodra...

4. itt az oldalon nem lehet linkelni site-okra, de viszont a wikiben vannak programok, esetleg nyomsz egy PM-t nekem adok cimeket ahonnan tudsz elég jó cuccokat leszedni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na végre megvagytok...na sziasztok:)))

 

Nekem otthon :

MAC OSX 10.4.6

Intel P4, 2GHz,

MSI alap, Intel chipset,

512 MB

 

AMI kellene az KREKK LOGIC PRO 7.2-höz...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na végre megvagytok...na sziasztok:)))

 

Nekem otthon :

MAC OSX 10.4.6

Intel P4, 2GHz,

MSI alap, Intel chipset,

512 MB

 

AMI kellene az KREKK LOGIC PRO 7.2-höz...:poster_oops:

hát azt nem itt kell kérni, de ha olyat keresel hogy serialbox akkor talán valami megoldás lessz ott

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok,

 

Elösször is kezdő vagyok a területen, de nagyon szeretnék egy használható osxet a gépemre.

 

Szoval jó úton haladok az biztos, fel telepítettem a Jas féle 10.4.6 macosxet de sajnos tetü lassú. Megkockáztatom hogy annó vmware-n gyorasbb volt. Erre kéne nekem valami ötlet.

 

jah, a cofigom: 3000sempron,sse2,sse3

512ram

asus k8n

ati radeon 9550XT

 

vannak még problémáim a billel és az egerem is bugossan megy.. .szóval sok parám van vele, de csak a lassú dologra szeretnék valakitől egy kimertő választ kapni.

 

még egyszer köszi előrre a segítséget.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sziasztok,

 

Elösször is kezdő vagyok a területen, de nagyon szeretnék egy használható osxet a gépemre.

 

Szoval jó úton haladok az biztos, fel telepítettem a Jas féle 10.4.6 macosxet de sajnos tetü lassú. Megkockáztatom hogy annó vmware-n gyorasbb volt. Erre kéne nekem valami ötlet.

 

jah, a cofigom: 3000sempron,sse2,sse3

512ram

asus k8n

ati radeon 9550XT

 

vannak még problémáim a billel és az egerem is bugossan megy.. .szóval sok parám van vele, de csak a lassú dologra szeretnék valakitől egy kimertő választ kapni.

 

még egyszer köszi előrre a segítséget.

rendesen raktad fel az amd patch-eket? (Telepítőben "Customize" gomb)

egér problémára meg van egy progi (Mousepose) LINK

Share this post


Link to post
Share on other sites
rendesen raktad fel az amd patch-eket? (Telepítőben "Customize" gomb)

egér problémára meg van egy progi (Mousepose) LINK

 

igen a Customize ben be ikszeltem az AMD supportot meg amd enablert meg ilyeneket, ennek ellenére ugyan az a tapasztalat sajnos, de most a Patch telepítésénél ugye csak annyiból tart hogy a telepítőnél kiválsztom hogy miket telepítsen ugye? Vagy kell valami mást is csinálnom még?

 

az egeres dolgot köszi majd kipróbálom, remélem legaláb az sikerrel fog zajlani.

Share this post


Link to post
Share on other sites
igen a Customize ben be ikszeltem az AMD supportot meg amd enablert meg ilyeneket, ennek ellenére ugyan az a tapasztalat sajnos, de most a Patch telepítésénél ugye csak annyiból tart hogy a telepítőnél kiválsztom hogy miket telepítsen ugye? Vagy kell valami mást is csinálnom még?

 

az egeres dolgot köszi majd kipróbálom, remélem legaláb az sikerrel fog zajlani.

elvileg nem kell mást csinálni, így jónak kellene lennie. Az nem lehet hogy rosszul ismeri fel a vinyódat és nem UDMA móban megy? Esetleg ha van rá lehetőséged dobd fel egy másik vinyóra. Vagy esetleg még megpróbálhatod a Semjaza féle update-et felrakni.

 

milyn vinyód van? nforce + SATA nem nagyon szereti egymást

Share this post


Link to post
Share on other sites
elvileg nem kell mást csinálni, így jónak kellene lennie. Az nem lehet hogy rosszul ismeri fel a vinyódat és nem UDMA móban megy? Esetleg ha van rá lehetőséged dobd fel egy másik vinyóra. Vagy esetleg még megpróbálhatod a Semjaza féle update-et felrakni.

ŐŐŐ, szeritnem nem a vinyó miatt lassú, de lehet nem igazán értek hozzá, hol tudom megnézni hogy milyen módban megy? Amúgy nincs lehetőség arra hogy másik vinyóra menjen :-) ezen kell hogy menjen. A Semjaza féle updateet is feltettem a telepítés közben... fingom nincs mi a szar lehet ezzel. Amúgy meg elötte 10.4.5 volt fenn Maxxuss patchel de az is ugyan ez volt. ugyna ilyen lassú volt ugyan ezek a bugok. Én arra gondolok hogy a PCI eszközeimet szarul ismeri fel mint pl.: IDE meghajtó. nForce3 chipsetes ha ez jelentene valamit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ŐŐŐ, szeritnem nem a vinyó miatt lassú, de lehet nem igazán értek hozzá, hol tudom megnézni hogy milyen módban megy? Amúgy nincs lehetőség arra hogy másik vinyóra menjen :-) ezen kell hogy menjen. A Semjaza féle updateet is feltettem a telepítés közben... fingom nincs mi a szar lehet ezzel. Amúgy meg elötte 10.4.5 volt fenn Maxxuss patchel de az is ugyan ez volt. ugyna ilyen lassú volt ugyan ezek a bugok. Én arra gondolok hogy a PCI eszközeimet szarul ismeri fel mint pl.: IDE meghajtó. nForce3 chipsetes ha ez jelentene valamit.

Sztem tuti, hogy valami hardveres gondod van, ha minden builddel így megy. System profiler-ben nézegesd a meghajtókat. Gépből vegyél ki mindent ami nem létfontosságú és próbálgasd :whistle: Ha végképp nem egy semmi akkor válts intelre :) vagy mac-re :) asszem én is venni fogok egyet, ha meglesz rá a pénzem, már gyűjtögetem. Nagyon bejön ez az osx téma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sztem tuti, hogy valami hardveres gondod van, ha minden builddel így megy. System profiler-ben nézegesd a meghajtókat. Gépből vegyél ki mindent ami nem létfontosságú és próbálgasd :whistle: Ha végképp nem egy semmi akkor válts intelre :) vagy mac-re :) asszem én is venni fogok egyet, ha meglesz rá a pénzem, már gyűjtögetem. Nagyon bejön ez az osx téma.

 

de miért is? Intel procin nincs ilyen probléma? Ez egy ilyen általános AMD-s para, mármint ez a lasulás?

Share this post


Link to post
Share on other sites
de miért is? Intel procin nincs ilyen probléma? Ez egy ilyen általános AMD-s para, mármint ez a lasulás?

intelen nincs szívás, inkább csak amd-vel. de erről a lassulásról most hallok először. de gyere át ide LINK itt többen vagyunk, és jobban pörög a topik is, talán vki más tudna neked segíteni!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, nekem is AMD van és bár a sebességgel meg vagyok elégedve, csak soka szívás a VIA-s cuccokkal :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

Örömmel látom, hogy van magyar topic is.

 

Ma sikerült 10.4.6-os cuccot felraknom,ebben már a gigás Marvell Yukon alaplapi hálókártya is támogatva van.

AKINEK SIKERÜLT ATI 9600XT RÁBIRNIA 1280X1024-RE AZ IRJA LE NEKEM LÉCCI.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi!

 

Örömmel látom, hogy van magyar topic is.

 

Ma sikerült 10.4.6-os cuccot felraknom,ebben már a gigás Marvell Yukon alaplapi hálókártya is támogatva van.

AKINEK SIKERÜLT ATI 9600XT RÁBIRNIA 1280X1024-RE AZ IRJA LE NEKEM LÉCCI.

 

 

Melyik az a riliz amelyikben benne van az alaplapi LAN támogatás?....

esetleg a com.apple.Boot.plist-ben tudsz állitani hogy megkapd azt a felbontás támogatást, de elötte, amikor bootol a MacOS a darwin boot-ban kérheted a felbontás támogatás visszaigazolást "?video" parancsal, és azzal tuttira mégy hogy támogatja a kareszod a felbontást vagy sem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elindult egy osx86project mintájára müködö magyar OSX fórum!

Itt találjátok:

www.osx86.hu

A portál célja hogy megismertesse az emberekkel az oprendszert és hogy kategorizált témákban meg tudjátok találni azokat az infókat amiket kerestek.

Az oldalt igyexünk minél több infóval böviteni és szeretettel várunk mindenkit.

Magyar wiki-t is indítunk.Minden hozzáértö emberke segítségét szívesen vesszük. :)

Üdv!

-Flama-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

 

Segítség kéne!

 

Van egy Dell D520-as gépem. Ezen most sikerrel fut a Tiger 10.4.8 minden jó rajta. Kérdés: ha frissítem akkor utánna miért hal be? Letölti a 10.4.11. fel is rakja minden ok utánna állandó ujraindítások az idők végezetéig. Ha valaki tud rá választ köszi!

Másik pedig: Leopradot szerintetek lehet felrakni erre a gépre?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kösz akkor megpróbálom leszedni. És melyiket érdemes JAS féle Inteles verziót? Plussz akkor gondolom HDA patcher-t kell még felpakolni, meg wifi, ethernet kártya engedélyezés és a többi dolog elvileg ok lesz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Nemrég raktam össze egy hekintost eme útmutató alapján:

 

http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...l=10.5.4+update

 

Alaplap: Gigabyte p35 DSL3

Proci: Intel q6600 2.4 Ghz (felhúzva 3 ghz-re) nem a szteppelős verzió

Videokártya: Nvidia 8500 GT

Csak SATA eszközök, NO IDE!!!!!!!

 

A többi annyira nem lényeges szerintem. Most már sikertörténetnek mondható, mert rájöttem, hogy az IDE busz és az azon található vincsi állandóan fagysztotta a rendszert. Amióta nincs IDE eszköz a gépen, tökéletesen működik.

 

Remélem tudtam segíteni ezzel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×