Jump to content
Gdfath3r

[HNG] Magyar osx_86 topik

74 posts in this topic

Recommended Posts

Hát oksa. Köszönöm szépen. Töltögetem lefele. DE elég lassúcska. Néha jön 1Kb/skel néha meg még annyival sem. Nincs valami jó kis site ahol rendesen fent van?

 

 

Probáld Bitcomet-el és a portot álitsd 1720-ra. van egy olyan a beállitás valahol hogy anto BT protocol, és azt állitsd auto-ra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Hi,

 

Nekem egy HP laptopom van lasg signature. Volt 8f1099-es kernelem most meg 8f1111 van. Nagy valtozas a ketto kozt nem volt, max annyi, hogy a 8f1111-hez mar a 3. maxxus-fele kernel patchet hasznalom, amitol a grafika mintha egy picit meggyorsult volna. Egyebkent:

Video: ATI Mobility Radeon 7000 IGP: nem ismeri fel, VESA 2.0 modban muxik. OpenGL sincs, de az csak a referencia Intel Macekben levo integral Intel 600-as chipsetekkel megy, ilyen pl az IBM ThinkPad-ekben van. Egyebkent igy is teljesen OK a gep video sebessege, csak az OpenGL screensavereket hianyolom :(

Hang: ALi 1350, nyet.

USB: VIA USB chipsetek (VT83C572). A hubokat felismeri a tiger, az usb device-okat meg nem :)

Firewire: felismeri az OS, de nem probaltam meg ki.

Wireless: PC Card meg USB wifi kartyam van. Mivel egyik alrendszer sem muxik -> meg nem probalhattam ki.

 

Progik: nativ progik jol muxenek, safari sem repked.. Quicktime teljesen ok.

ja, aki nem ismerne: tessek felrakni a Quicksilver app launcher progit (http://quicksilver.blacktree.com/) nagyon jol lehet vele billentyuzetrol progikat inditani... must have.

Rosetta: Office jol megy, tenyleg..

 

Memph

 

 

A quicksilvert hálásan köszönöm..:) Télleg jó...viszont tudok ajánlani egy P2P gyüjteményt ami itt van:http://www.pure-mac.com/p2p.html Itt is télleg megvan minden hálozatra a megfelelö. Már ki is probáltam a DC-re a ShakesPeer-t...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hát oksa. Köszönöm szépen. Töltögetem lefele. DE elég lassúcska. Néha jön 1Kb/skel néha meg még annyival sem. Nincs valami jó kis site ahol rendesen fent van?

 

 

 

Azota változott a helyzet, kiderült hogy a v4-es patch nem az igazi, tehát javaslom hogy használd a v3-ast amit én is jelenleg használok, és minden benne van.

 

http://www.win2osx.net/forum/showthread.ph...17465#post17465

 

itt található az illet? patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

És a Wesley féle patch? Az milyen? Mert találtam a neten egy olyan verziót, ami már ezzel meg van patchelve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üdv!

Megint én vagyok.

Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.

Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

 

Mi a fenét lehet ezzel még kezdeni?????!

Vagy kéne valami indítási paraméter az installhoz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Üdv!

Megint én vagyok.

Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.

Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

 

Mi a fenét lehet ezzel még kezdeni?????!

Vagy kéne valami indítási paraméter az installhoz?

 

Lehet, hogy gond van e gépeddel....arra gondolok hogy talán hibásan van összerakva.....a "klasszikus" megoldások a biztosak.....vagyis jumper beálitások, stb. rendben kell legyenek, illetve megjegyezem ne is probáld SATA-ra tenni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Üdv!

Megint én vagyok.

Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.

Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

 

Mi a fenét lehet ezzel még kezdeni?????!

Vagy kéne valami indítási paraméter az installhoz?

 

 

Ird ki kérlek a konfigodat.mindenkinek könnyebb lenne.

Ird le pontosan mit csináltál.Estleg upgradelni akartad 10.4.1-röl?stb....

 

Egy ötlet:

Kapcsold ki az USB-t BIOS-ban.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Üdv!

Megint én vagyok.

Végre lejött a 8f1111-es verzió is. Feltettem rá a legfrisebb JAS féle pathet (4.2b). Indítom.... Halál.

Megint megakad ott, hogy no debugger device. (Előtte még jönnek olyanok, hogy SAM multimedia: read or write error..., meg valami szöszöl a hálókártyával)

 

A "SAM multimedia: read or write error" tényleg olvasási hibát jelez -> gondja van a dvd olvasónak. Ha esetleg VMWare-ből csinálod az install-t és az install DVD nem tényleges DVD olvasóról megy, akkor daemon toolst kell használni, mert a VMWare-nek béna a CD/DVD ROM emulációja.

 

Memph

Share this post


Link to post
Share on other sites

A konfigom:

AMD 64 3000 + CPU (Venice, SSE3, meg minden ami kell)

ASUS A8N-E alaplap

MSI NX 6600 VGA

1 gib memória

van SATA meg nem SATA vinyó is (tudom, h satára nem lehet)

 

Az USBset meg mindjárt kipróbálom

 

És amúgy teljesen natívban próbáltam feltenni, mindenféle mountolásn élkül, tehát DVDről.

Share this post


Link to post
Share on other sites
illetve megjegyezem ne is probáld SATA-ra tenni.

 

Én hétvégén tettem fel egy gépre amiben 1db S-ATA winchester volt, és minden gond nélkül felment rá a rendszer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ohh

tenkjúverimaccs :(

 

majd utánanézek később, de ez egy olyan, amit még nem próbáltam..

 

legalábbis ha a "wesleypatch" az nem ez :pope:

 

Én még anno a "JaS.1111a.Generic.Patch.v4.2b" patchet töltöttem le, amiben elvileg szintén benne van a PS2 support, de ennek ellenére csak USB-ről működik az egér meg a bill ... pedig jó lenne valahogy megoldani, mert így elég kényelmetlen. Nem lehet valahogy utólag ezt a ApplePS2controller.kext-et belevarázsolni a már kész, működő rendszerbe?

 

Thx előre is!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Persze,....valamelyst Intel és Viás sata-k támogatva vannak, csak nem tudom melyek....ha megírnád mire tetted fel...

Asus P5LD2-VM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asus P5LD2-VM

Naná, akkor hogy felment...kiderült nemrég hogy az új iMac is 945-ös csipszettel van gyártva...szoval, minden ami vele van, támogatott....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naná, akkor hogy felment...kiderült nemrég hogy az új iMac is 945-ös csipszettel van gyártva...szoval, minden ami vele van, támogatott....

Ennek szívböl örülök :(

10.4.4-röl nem tudtok valamit.

Látok itt valami 10.4.4 mach kernelt, az mit csinál?

Edited by Bubu007

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ennek szívböl örülök :)

10.4.4-röl nem tudtok valamit.

Látok itt valami 10.4.4 mach kernelt, az mit csinál?

Jééé...hol látod?...

 

De ha arra gondolsz hogy frissited a jelenlegit, akkor ne tedd, mert hazavágod a telepitésed...várd meg amig jönnek az uj cuccok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jééé...hol látod?...

 

De ha arra gondolsz hogy frissited a jelenlegit, akkor ne tedd, mert hazavágod a telepitésed...várd meg amig jönnek az uj cuccok.

 

OK higgadok :(

Jöhetne már a full 10.4.4, remélem sikerül megtörni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Azért kérdezem a következőket mert hátha valaki tudja rögtön és akkor csak a megfelelő cuccokat tölteném le

Tehát a konfigom:

abit ai-7 alaplap

p4 2.8ghz cpu

1 gb ram

nvidia mx4000 video

ibm hdd

 

Tehét melyik install iso-t kell letöltenem, és esetlegesen melyik patch-eket.

A videokártyámat fogja támogatni vagy csak 1024x768x60hz-en fogom tudni használni?

köszi előre is a válaszokat...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sziasztok!

 

Azért kérdezem a következ?ket mert hátha valaki tudja rögtön és akkor csak a megfelel? cuccokat tölteném le

Tehát a konfigom:

abit ai-7 alaplap

p4 2.8ghz cpu

1 gb ram

nvidia mx4000 video

ibm hdd

 

Tehét melyik install iso-t kell letöltenem, és esetlegesen melyik patch-eket.

A videokártyámat fogja támogatni vagy csak 1024x768x60hz-en fogom tudni használni?

köszi el?re is a válaszokat...

 

 

10.4.3 8f1111 DTK + Jas patch v.4.2b

 

Vidkarid esetleg btamogatja a 1280x1024x32-ot, a 60 hz folottit ne is probald, mert nVidia karik nem tamogatottak meg....

Share this post


Link to post
Share on other sites
10.4.3 8f1111 DTK + Jas patch v.4.2b

 

Vidkarid esetleg btamogatja a 1280x1024x32-ot, a 60 hz folottit ne is probald, mert nVidia karik nem tamogatottak meg....

Ezt próbáltam és fel is ment, a videókártya télleg szar, annyi gondom van hogy restart nem megy shutdown igen, illetve a maxxuss seedupdate nem megy fel mert a wincsiválasztásnál egy piros felkiáltójel van rajta és nem lehet kiválasztani (kb 30gb szabad hely van rajta)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ezt próbáltam és fel is ment, a videókártya télleg szar, annyi gondom van hogy restart nem megy shutdown igen, illetve a maxxuss seedupdate nem megy fel mert a wincsiválasztásnál egy piros felkiáltójel van rajta és nem lehet kiválasztani (kb 30gb szabad hely van rajta)

 

 

Nekem is ugy van...nincs restartom, megy a shutdown....ez valoszinuleg az ACPI drivernek koszonheto ami lehet hogy bugos a 10.4.3-ban, de jo volt az elozo 10.4.1-ben. A maxxus seedupdate-t valoszinu nem kell telepitened...miert is kell neked telepiteni?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sziasztok!

 

Kéne egy kicsi segítség, némi gondom van az osx86-ommal.

Sikerült feltennem a laptopomra, a telepítő "simán" lement (-x paraméterrel), ám azóta nem indul el. Szépen bebootol egy kék képernyőig, és fogalmam sincs, hogy ezután minek kéne jönnie. Mindenesetre semmi sem jön :blink:

Az a baj, hogy ha -v paraméterrel indítok, akkor sem látom az utolsó üzenetet, mielőtt bejönne a grafikus felület "előzménye". Az utolsó, amit el tudtam olvasni, hogy a wlan-omat nem komálja, de hát ez nem újdonság.

Ha van valakinek tapasztalata, kérem segítsen... Jah, a laptop egy HP Compaq NC6220

Köszönöm előre is a segítséget :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sziasztok!

 

Kéne egy kicsi segítség, némi gondom van az osx86-ommal.

Sikerült feltennem a laptopomra, a telepít? "simán" lement (-x paraméterrel), ám azóta nem indul el. Szépen bebootol egy kék képerny?ig, és fogalmam sincs, hogy ezután minek kéne jönnie. Mindenesetre semmi sem jön :blink:

Az a baj, hogy ha -v paraméterrel indítok, akkor sem látom az utolsó üzenetet, miel?tt bejönne a grafikus felület "el?zménye". Az utolsó, amit el tudtam olvasni, hogy a wlan-omat nem komálja, de hát ez nem újdonság.

Ha van valakinek tapasztalata, kérem segítsen... Jah, a laptop egy HP Compaq NC6220

Köszönöm el?re is a segítséget :D

 

helló

 

lehet, hogy hülye kérdés, de -x el próbáltad már indítani? mármint az osxet

jameg pontosan melyik osxet raktad?

 

jah nem mondtam előbb hülyeséget..

lehet F8-at nyomni bootoláskor, csak sietni kell :D

(ezt eddíg nem tudtam, de reméltem..)

bár annyiból lehet hülyeség volt megkérdezni, mivel lehet hogy már próbáltad..

Share this post


Link to post
Share on other sites

amúgy tök kár, hogy nem jönnek ki mostanában (legalábbis én nem találok) olyan natúr telepít? isok, mint pl az a 8fffa generic install disc volt.. vagy esetleg rosszul tudom, és kijött eredetiben mindenféle patchek nélküli 10.4.5? vagy az csak egy patch 10.4.4hez?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×