Jump to content
cipherworld

Photoshop Performance Test (CS or CS2)

80 posts in this topic

Recommended Posts

Machine Name: Apple Development Platform

Machine Model: ADP2,1

CPU Type: Athlon64 Newcastle

Number Of CPUs: 1

CPU Speed: 2.04 GHz

L2 Cache (per CPU): 512 KB

CPU Features: FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH MMX FXSR SSE SSE2

Memory: 1 GB

Bus Speed: 200 MHz

 

95 sec

 

Forgot to mention: Radeon 9600XT@128MB AGP CI, QE enabled, Abit MoBo, WD 45GB@5400 RPM (old one), Photoshop CS running on OS 10.4.3 JaS patch 4.2b

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

49 Seconds with a stutter in my OS that's been plaguing my install for a while. cant figure out what it is.

 

sometimes its good. sometimes it's bad.

 

but 49 seconds is my record.

 

im gonna reload into x86pc mode. and come back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

153 sec timed with watch.

 

Powerbook 1.5GHz 15,2"

Tiger 10.4.4

1GB RAM, ATI 9700 128MB

Skype, Adium, Mail, Quicktime (loading HD-trailer from Apple) and Safari running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

System:

 

Pentium 4 3.00GHz (Northwood) HT Enabled, SSE2

1 GB RAM

 

About 3,5 years old rig.

 

OS X Tiger 10.4.3 (8f1111a w/MAXXUSS v4.2b kernel): 155,1 sec.

Windows XP SP2: 85,4 sec.

 

It's all right for an old horse like this one.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Dual G5 2.5, 2,5 GB RAM, Photoshop CS, OsX 10.3.8 > 40 sec

 

2) P4 3.0 SSE3 HT, 1 GB RAM, Photoshop CS, 10.4.3, (only VESA 3.0) > 2:50 min

 

 

I guess no QI and CE made the difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) Dual G5 2.5, 2,5 GB RAM, Photoshop CS, OsX 10.3.8 > 40 sec

 

2) P4 3.0 SSE3 HT, 1 GB RAM, Photoshop CS, 10.4.3, (only VESA 3.0) > 2:50 min

I guess no QI and CE made the difference.

 

Could't have.

 

i tried it with my setup (listed in my sig) and i got 49 seconds.

so it has to do with your processor being an INTEL. lolol

currently, my Opteron benches just below an FX-60 (due to it being clocked 50 mhz faster than mine)

and i dont have any driver support, no QE or CE and i still get 49 seconds on my rig.

 

I think it's just AMD's are better built for everything =/

not knockin you rig, just sayin that QE and CE have little to nothing to do with it

 

EDIT:

 

Umbris, post some xbench results of your G5 in the xBench thread if you dont mind, please.

Edited by Careless

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 Seconds with a stutter in my OS that's been plaguing my install for a while. cant figure out what it is.

 

sometimes its good. sometimes it's bad.

 

but 49 seconds is my record.

 

im gonna reload into x86pc mode. and come back.

 

 

32 seconds in Windows XP SP2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Could't have.

 

i tried it with my setup (listed in my sig) and i got 49 seconds.

so it has to do with your processor being an INTEL. lolol

currently, my Opteron benches just below an FX-60 (due to it being clocked 50 mhz faster than mine)

and i dont have any driver support, no QE or CE and i still get 49 seconds on my rig.

 

I think it's just AMD's are better built for everything =/

not knockin you rig, just sayin that QE and CE have little to nothing to do with it

 

EDIT:

 

Umbris, post some xbench results of your G5 in the xBench thread if you dont mind, please.

 

I think I saw similar configurations as mine with much better results. The only difference was supported graphic card (with QI and QE). But I have to agree with timing, because responsiveness of GUI is terrible. I made some tweaks, changed kernel to original but without any success.

 

G5 xbench result is around 100. I will post it on Monday.

Share this post


Link to post
Share on other sites

191 secs, AMD Sempron 2200+, 512MB RAM.

Windows XP MCE 2005

Photoshop CS2

 

I was running uTorrent in the background still downloading MacOS 10.4.3 to try on my 3.0 GHz Celeron D downstairs. I was just curious how my system stacked up against some of the custom Mactels. I will post my finding on the other computer when I get it installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are my results:

 

Dell D600, Intel Pentium M 1.7 GHz, 1 GB RAM, OSX 10.4.3, Photoshop CS: 105 sec.

PC, AMD Athlon 2600+ (2.08 GHz), 1 GB RAM, XP SP2, Photoshop CS: 158 sec.

 

Guess which computer I'll be using for Photoshop for now. (hint: :blink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mac OS 10.2

 

Photoshop CS 2

 

Runnina p4 with HT at 3.6ghz overclocked to 4.125 ghz

 

2gb ram

 

12 seconds

 

:)

 

hehe.. you beat my record with a whopping 1/4 of the time it takes my computer. LOL

 

i think i need more ram (1gb only) and im gonna be applying new AS5 thermal paste to my processor and readjusting the backing plate to get it to be cooler before i jump to 2.7 or 2.8 ghz.

 

good stuff georgey!

Share this post


Link to post
Share on other sites

My OSX86 BOX is 8F1111g

Intel 920

Intel Desktop Board D945GTP

1G Ram

 

In this photoshop test i get the crazy number is 18 Second.

 

I am waiting Maxxuss's 10.4.4. I think that will have more improve in it and i trust Maxxuss will have a very fast system then OSX in it.

 

Thanks,

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Amount = 100

Blur Method = Spin

Quality = Best

 

 

My Result:

=================================

137.4 Secs, G5 1.6G, 2GB RAM.

Mac OSX 10.4.3

Photoshop CS2

 

Powermac G5 1.6 Ghz 2 Gb ram

Mac os X 10.4.5

Photoshop CS 8.01

 

136,5 sec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get 45 sec on my Dual Xeon 3GHz with 2GB RAM (WinXP SP2) using CS2.

 

Haven't yet installed OS X (I'm a newbie in this regard ;o) looking forward to it... hopefully my good ol' Sapphire Radeon 9600 will be supported with acceleration *sigh* (any one got it to work? ;o)

 

I'm using a 23" Cinema Display for quite some time now so the OS should fit the screen :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 Minute 35 (stop watch)

 

Tiger x86 10.4.5

 

P4 3.06 HT (ADL2,1 - 1mb L2 Cache)

1.5Gb RAM

865PERL Intel Mboard

NVidia 6600GT 128mb AGP (No drivers, but reported as PVI 256MB VGA Compatible running 1280x1024x32bit)

No CI, No QE

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 min

with winxp p4 3.0ghz 2gb ram, cs2,nvidia 256mb card,msi6728 mobo

 

and

 

1 min 55 sec

osx 10.4.5 with p4 3.0ghz 1gb ram, builtin vga,ecs915 mobo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×