Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
qarews

x1400 mobility

3 posts in this topic

Recommended Posts

hi all

i am a complete newbie to mac osx [but i know my way around win and hardware]

i have tried tried to install 10.4.8 on my lap ... after finishing install and reboot .. osx86 is trying to start but it halts after the grey apple color boot screen [sometimes the blue background apears and sometimes the screen remains black]

 

my config:

toshi a100

core duo T2050

x1400

 

... i have searched and read all that i could find ... seems x1400 is problematic

 

is there any chance i could boot my toshi in osx?

 

is there a safe mode or any way to be able to load or change the x1400 settings [newbie, i told ya']

and i suppose kext's ar smth like drivers in win, right?

 

hope i posted in the right section :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
hi alli am a complete newbie to mac osx [but i know my way around win and hardware]i have tried tried to install 10.4.8 on my lap ... after finishing install and reboot .. osx86 is trying to start but it halts after the grey apple color boot screen [sometimes the blue background apears and sometimes the screen remains black]my config:toshi a100core duo T2050x1400... i have searched and read all that i could find ... seems x1400 is problematicis there any chance i could boot my toshi in osx?is there a safe mode or any way to be able to load or change the x1400 settings [newbie, i told ya']and i suppose kext's ar smth like drivers in win, right?hope i posted in the right section :dev:
hi alli am a complete newbie to mac osx [but i know my way around win and hardware]i have tried tried to install 10.4.8 on my lap ... after finishing install and reboot .. osx86 is trying to start but it halts after the grey apple color boot screen [sometimes the blue background apears and sometimes the screen remains black]my config:toshi a100core duo T2050x1400... i have searched and read all that i could find ... seems x1400 is problematicis there any chance i could boot my toshi in osx?is there a safe mode or any way to be able to load or change the x1400 settings [newbie, i told ya']and i suppose kext's ar smth like drivers in win, right?hope i posted in the right section ;)
well...i have the same laptop as yours.. and i have the iAtkos 1.0, iAtkos 2.0 and leo4allv3. i've been experimenting with them and i managed to make all of them work...not at the same time of course... if you wanna run mac in your tosh, the best version is the leo4allv3 made by eddie....quite impressive actually, because it has all the drivers you need especially the driver for ATI Mobility Radeon X1400 and driver for Intel pro100 ethernet modem. I managed to make it run by just 1 simple installation....unlike the other 2 which gave me a headache! unfortunately....the maximum resolution i got is 1024x768 which is not so good considering that we need 1024x800 resolution...but...that's the best u could get.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes -s is save mode orsometing (im an noobi to rofl and i got the problem whit ati mothily x1400 to but i can start osx and i can do everytig but no games until that problem whit x1400 is done (cant whait when i can run wow)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi,   I still have (and always had) a weird problem with the nvidia card, and I don't know if it is a power unit issue or a driver issue. Do you have such a problem, too:   Sometimes the screen goes black, for example if I scroll a specific webpage. It turns then on again, and off again. Then it may disappear and everyathing works fine again. Or not. Usually a reboot will let this problem disappear. There is no obvious heavy cpu/power usage while this happens.   Do you know this problem? Does it sound like a driver problem?   I use a gt1050 2gb and a 4k monitor connected thru DP.
    • Hello! In my signature system the program does not show the life of the hard drives but only that of the ssd.   High Sierra 10.13.4
    • hello   try this one   DSDT.aml.zip   for graphics and backlight are needed ssdt files   good hack
    • Non ti ho messo io quelle impostazioni I sul config.. Poi aggiorna i kext.. 
    • So, i am thinking about pubblishing the stable release of tinu 2.0, just with a few minor chenges from the last pre-release, and to focus my work on the next one, i have just chenged a couple of UI things for the stable release and add a warning message if you try to use a time machine disk as a target drive to create the macOS install media, for the release that will come after the stable 2.0 release (and maybe also after a bug fix release for the 2.0 if needed) i am trying to use the system apis to manage the tasks which needs special priviladges to be executed, instead of the "sudo" based system which i am using now, this will make the application more secure and reliable, and also you will have to do the authentication only one time, when creating an install media, and using this system maybe i can also pubblish the application on the app store (obviusly just a limited version for mac users, but a version with all the features unlocked will be always available outside the app store and will have all the hackintosh-friendly features as well). But to do that i need to re-write a large amount of code into the app, because all the tasks which needs special permitions needs to be re-implemented differently, so that's why i do not want to use this in the 2.0 release, so because i am going to finish with tinu 2.0 tell me every complain or problem you are having with the latest pre-release or the latest release of tinu, so i can work on that before releaseing the stable 2.0 version


×