Jump to content
ohpossum

Broadcom 570x and 575x

936 posts in this topic

Recommended Posts

Bad news indeed.

 

Ok, I've decided I will use the X31 for this instead, which has Intel_VE-100-Nic (native support)

 

once I get the crashes out (0x001 / KERN_INVALID*...), I'll also buy a usb-wifi as both X's wireless don't work..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

i have the BroadCom 57XX Gigabit controller (not sure if it is 5701 or 5751) and i patched and installed the kext. It says the kext is successfully loaded but the ehternet option is still grayed out in System preferences.

Share this post


Link to post
Share on other sites

same here, Dell GX620 with BroadCom 5751 vendid 14e4,devid 1677. It says the kext is successfully loaded but the ehternet too.. but no device found.

 

thx in advance,

 

fullOut

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have changed the device ID in the array to match my card ID and vendor ID with TextEdit. When I restart the machine I get the error:

 

System extension cannot be used.

 

The system extension "/System/Library/Extensions/com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/AppleBCM5701Ethernet.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

 

Could someone please help.

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have changed the device ID in the array to match my card ID and vendor ID with TextEdit. When I restart the machine I get the error:

Could someone please help.

 

Thank you.

 

Yes, it cannot load it because you did not set the permissions. So do:

 

terminal

>sudo -s (login)

>chown -R root:wheel /path_to_kext_here/add_name_of_kext_here.kext

>chmod -R 755 /path_to_kext_here/add_name_of_kext_here.kext

>kextcache -k /system/library/extensions

>reboot

 

after that:

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

btw, I have some problems with the broadcom5701 drivers. sometimes (it always happens when uploading at full speed on a SMB share) it just hangs. no ping, nothing. i do a kextunload and a kextload again of the BCM57xx driver and it works successfully.

 

maybe this will help somebody.

 

hardware is HP NC8000 notebook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My nb is Acer 3212 BCM5788

 

 

when i useAppleBCM5701Ethernet.kext

hex edit to offset 37336hex, change "66 81 FA 59 16" to"66 81 FA 9C 16";

and add"<string>pci14e4,169c</string>"in info.plist

when i boot i got this error :

 

"System extension cannot be used.

 

The system extension "/System/Library/Extensions/com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/AppleBCM5701Ethernet.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update."

 

what can i do now?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same issue and all I had to do was follow these original instructions from tinhead:

 

sudo -s

cd /

cd /System/Library/Extensions/

ln -s IONetworkingFamily.kext com.apple.iokit.IONetworkingFamily.kext

 

rm /System/Library/Extensions.kextcache

rm /System/Library/Extensions.mkext

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions

kextcache -k /System/Library/Extensions

 

and reboot.

 

Could someone please help me with the hexedit instruction, I am new to OSX and don't understand tinhead's original instructions to :

 

Patching with Hexeditor :

 

-Expample, device id 169c ( bcm 5788 )

-patch on hex 37336 from "66 81 FA 59 16" to "66 81 FA 9C 16".

 

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BCM5750 & BCM5751

 

i got one of those

 

PCI\VEN_14E4&DEV_1677&SUBSYS_FB951297&REV_01\4&11C4B0B5&0&00E0

to be exact

 

and i can't get this to work.. anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,

 

I have tried to patch away the test for this card devID=0x1677, than the card do not work. Seems, that the for some models the nvram has changes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

umm i have the following thing, with deadmoo img running.

 

 

[root@Fedora4 anshu]# dmesg | grep eth0

eth0: Tigon3 [partno(BCM95901A50) rev 3001 PHY(5705)] (PCI:33MHz:32-bit) 10/100BaseT Ethernet 00:06:1b:e0:6a:80

eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[0] MIirq[0] ASF[0] Split[0] WireSpeed[1] TSOcap[1]

eth0: dma_rwctrl[763f0000]

[root@Fedora4 anshu]# cat network\ card.txt

Broadcom NetXtreme BCM5901 100Base-Tx internal lancard.

[root@Fedora4 anshu]#

 

 

will i get this to work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to put the kext file in the IONetworkingfamily, but i get a kernel panic then. When it tries to load the kext file, its says something like;

 

cannot allocate page memory

 

 

and i have to remove the kext...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I have a HP Compaq nc8230 (same Broadcom as nc6230) DevID : 167D. I want to know if someone got it finally working ??!

 

Thank you.

 

14e4,167d here also, in my slick HP nc4200. I get the bad magic event.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey - can anyone post the link to the zip - it appears the popular tinman site has been taken down - alternatively can someone pm me the link ?

 

Much appreciated ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is not a solution yet? I have this BCM5751 (0x167714e4) i've readed ALL post here, but i can't download the kext file patched for this card, the post at win2osx is closed, can anybody post some help here? where can i get the working link?? I'm desesperated... :thumbsdown_anim:

 

Thanks to everybody in advance, :D

 

.:Fido:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

did anyone manage to get this patched driver or let me know how to patch my own? Really need to get networking going on my nc6000 running 10.4.3

 

thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
if somone can email me the file I can rehost.

 

drahcirt at gmail.com

 

Did anyone get this hosted yet as I am looking for the same driver.

 

Thanks, E

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×