Jump to content
mortis

Marvell Support Effort

223 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Altaic Can you post the source you've finished so far? I am willing to work on the driver to get it working. I have a marvel yukon chip also and I'm looking to getting it all running, but I need drivers. I already tried the 10.4.4 IONetworkingFamily.kext and it didn't work, just crashed OSX. But yeah, I'm willing to put some time into this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I got it working on my Asus P5AD2 Premium on board LAN!

 

Its using: Marvell® 88E8053 PCI Express Gigabit LAN Controller :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

i've got the intel d915gev with yukon 88E8050. but the kext given doesnt work. i checked the plist and the id is included. followed the instructions but after booting up the os says it couldnt load the driver because of an error...

running 10.4.3 ..009... native. any ideas? might it be because I manually edited a plist so that the OS says it was 10.4.4 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gizmo: did you edit the whole kext, or only the appleyukon.kext plugin?

 

if so:

whats the output of sudo kextload -t appleyukon.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
i've got the intel d915gev with yukon 88E8050. but the kext given doesnt work. i checked the plist and the id is included. followed the instructions but after booting up the os says it couldnt load the driver because of an error...

running 10.4.3 ..009... native. any ideas? might it be because I manually edited a plist so that the OS says it was 10.4.4 ?

 

 

the kext only works with 10.4.3 81111 it doesn't with the older build

Share this post


Link to post
Share on other sites
the kext only works with 10.4.3 81111 it doesn't with the older build

 

 

incorrect.....

 

i have it working in the other (the 1099) 10.4.3 build.

Share this post


Link to post
Share on other sites
incorrect.....

 

i have it working in the other (the 1099) 10.4.3 build.

 

 

dunno then if he posts the error that could help to figure out the problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get an authorization error owner of the yukon related files is wrong.

I chowned and ran the disk utility to repair the rights (didn't find anything wrong with these files) but still doesnt load because of wrong access rights.

during all the efforts and rebootings I had the yukon port blinking and was successfully pinging my router but then it was dead again.

please provide instructions in what order i have to do what exactly (I was away from unix CLI for over 10 years now).

Share this post


Link to post
Share on other sites

in order to prevent reinstalling with every reboot,

 

a) correct permisions

:excl: delete extensions.mkext and extensions.kextcahche from /system/library/

 

 

good luck

 

if anybody wonders, I "DHCP" and do not PPPoE in my setup......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Up and running un a Toshiba M45sp351

Marvell is 88E8036

Just extracted the AppleYukon.kext plugin and placed it on my ionetworking family.kext plugijn folder, edited the usual plist.info to add the model, and chowned the whole thing.....

 

so far so good... gets recognized as a 88e8053

 

Os is 10.4.3, ( the 099 one not the 11a g or whatever)

 

mortis i'm a complete newbie in macos...can you explain with more detail what i have to do to make my marvell ethenet card works?

 

i have downloaded this: [Violation of DMCA]

 

what i have to do next?

 

thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh {censored}, I need a fix for 88E8001 soon. I'm stuck with the integrated NIC in my laptop. It's not fair LOL

 

You can buy dell 1350 or 1450 mini-pci to get airport Extreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mortis i'm a complete newbie in macos...can you explain with more detail what i have to do to make my marvell ethenet card works?

 

i have downloaded this: [Violation of DMCA]

 

what i have to do next?

 

thanks in advance.

 

 

every kext (kernel extension) is essentially a directory thad contains many files within.

 

unzip the file you downnloaded

then "right-click" on it and select "show package contents".

You should find a new finder window that has a directory called "Contents"

Open that one, ant the open the "Plugins" directory"

Copy the AppleYukon.kext to your Desktop

 

 

Now "right-Click" on AppleYukon.kext, and Show Contents

 

there should be a file called info.plist

 

edit that file to include your vendor/ID

 

personally I do it Using the terminal.app, and pico

 

then in terminal,

sudo chown -R root:wheel /pathto/AppleYukon.kext

try it with sudo ketload -t AppleYukon.kext

 

if it works, move it inside your IONetworkingFamily kext:

sudo mv -R AppleYukon.kext /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins

 

then delete the kextcache

 

sudo rm -R /System/Library/Extensions.*

 

and reboot

 

GIZMO: did you user the -R flag in the chown command?

 

as in "sudo chown -R root:wheel AppleYukon.kext"

Edited by other

Share this post


Link to post
Share on other sites

how far are you along in getting your driver to work? I have found that editing the plist doesn't get the driver working for me, instead it causes a kernel panic. So if its possible can you get the wired driver working. Thanks.

 

 

 

Posting from wireless Broadcom 4318 b/g

MAC OS X

Mobile Athlon 64 3700+

 

Also Booting:

Windows XP Pro 32

Windows XP Pro x64

Windows Vista Beta 1 x64

WIndows 2003 Server 32

Knoppix

Share this post


Link to post
Share on other sites
....

 

mortis i haven't try this yet but first of all thanks for help me!

 

i wiil try this now and say something later...

 

thanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
The link for the kexts are not working. Can someone repost a working link?

 

Thanks.

Here we go:

[Violation of DMCA]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone tell me how do I look up the device ID in windows. I thought it would be in device manager, but the format in windows seems different than the one in mac os.

How exactly should I add it then?

Share this post


Link to post
Share on other sites

moris you are a beautiful human being.

 

running beautifully on my gateway with on board marvell yukon 88E8036 ethernet.

 

thank you again man!

 

 

now to get my broadcom wireless 4318 working!

 

Where do I add my vendor ID to that file?

scroll down the file awhile until you see a tag with a few chunks of text that look like 0x845911AB. there is only one tag with that stuff in it, so you cant miss it. all you do now is put in your own device id + vendor id. for example, my device id is 0x4351 and my vendor id is 0x11AB. so just take the part of the vendor ID after the '0x' and append it onto the end of your device ID. so what i ended up adding to the file was: 0x435111AB

 

Can anyone tell me how do I look up the device ID in windows. I thought it would be in device manager, but the format in windows seems different than the one in mac os.

How exactly should I add it then?

http://www.pcidatabase.com has a great database of products and their respective device ID's, as well as the ID's of their vendors.

 

hope that helps you guys!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just can't load that driver.

 

I'm using Marvell Yukon EC 88E8053 PCI Express Gigabit Ethernet Controller which is on my asus motherboard.

 

The correct vendor ID is allready in the info.plist. When I try to load it I get authentication failures. File owner/permissions are incorect.

 

Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you get incorrect owner/permissions, you must chane the ownership of the kext and all its files to root/wheel

 

sudo chown -R root:wheel AppleYukon.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×