Jump to content
Al. Antonio Conte

[TR] Turk kullanicilari!

217 posts in this topic

Recommended Posts

Selam, idenebi silmediysen acilirken boot parametresi olarak cpus=1 yaz oyle dene. Gayet stable ideneb cunku. leo4all da iyi diyolar denemedim acikcasi. su an ideneb kullaniyorm hem laptopa hem pcye yukleyebildim,tek sorun yeterli driverin olmamasi yoksa takilan zorlanan birsey yok, tavsiye ediyorm.

 

slm dostlar sizden bi ricam var benim iki tane sistemim var ve ikisinede bir turlu mac kuramadım sizce hangi surumu kullanmalıyım

 

 

1. sistem

 

gigabyte ga-ma78gm-s2h anakart (uzerinde on board hd 3200 var)

amd phenom 8450

2gb ram

500 gb sata

sound blaster live sb0570 ses kartı

 

2. sitemim

abit am-n2

amd 6000+ 3.0 ghz

2gb ddr 800 kington hyperx

points of view 8800 gts exo oc

250 gb sata hard disk

sound blaster live sb0570 ses kartı

 

şimdiden cok tsk kur ederim

 

grafik kartini ziyan etme macde derim. 1.yle ugras. grafik destegi cok yok gibi, hani olsa da oyun bulmada zorlanacaksin, 2. ye XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Merhaba arkadaşlar. Daha önce sistemime leopard, pardus ve vistay kurmuş ve üçünüde problemsiz çalıştırmayı başarmıştım. Şimdi yeni bir sistem toplayacağım. Aynı hdd den 2 tane alıp raid0 yapmayı düşünüyorum performans açısından. Sorum şu: raid0 yaptığım diske windovs ve mac'i daha önce olduğu gibi kurabilirmiyim. Yani raid0 yapılmış sisteme mac kurabilirmiyim, sorun çıkarırmı windowsla birlikte kurabilirmiyim. Kısaca raid01 sıfır yapılmış sistemde mac windosla birlikte kurulup çalıştırılabilinirmi? Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam arkadaşlar ideneb i kurdum 2 gün oldu habire yeni programlar yüklüyorum performansını görmek için.

sorunlarım şunlar shut down ettiğimde makinam tam kapanmıyor sistem kapanıyor fakat bilgisayarımı düğmesine basarak kapıyorum.

ses yüklü değil gerçi kullanmıyorumda şimdilik. Ekran kartım yüklendimi bilmiyorum ideneb cd de en son 8 serisinekadar drivers vardı sanıyorum.ama bi anormallik yok şuanda.

geri kalan herşey stabil.

 

anakart: asus maximus formula

ekran kartı :zotac 9800 GTX+

ram : 8 gb

işlemci :core 2 duo Q 2400

disk : 500 gb 7200 rpm

 

 

 

bu arda idenebi çeşitli forum sitelerinde işaretli olan herşeyi kaldırın sözlerine bakarak defalarca kurmayı denedim hep açılış ekranında takıldı kaldı.sonunda herşeyi işaretledim :( ve kuruldu iyimi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar selam öncelikle türkleri burda görmek çok güzel ben birkaç sayfa okudum halada okuyorum bu arada sorumu sormak istedim biln varsa sevinirim

JaS Mac OS X 10.4.8 for Intel & AMD SSE3 Enabled PCs olan sürümü kurdum ve xp olan sistemimde zarar görmedi fakat kurulum bittikten sonra rstart atıp başladığında gri elma resmli ekranda kalıyor bu durumu yaşayıp aşa bilen varsa yardım

 

 

Bütün yazıları okudum benim sorunumla karşılaşan olmamış googlede sorguladığımda var ama cevaplayan yok bu arada gri elma ekranında girilmez işaretine benzeyen bir sorun yaşamış arkadaşı okudum bu ben kurulum yaptıktan sonra eğer boot menüden hd diskimi ahci den normal moda alırsan bendede oluyor acaba sende öyle bir durummu yaşadın bu arada ahcimiydi nasıl yazılır yanlış olabilir yazışım ama anladınız işte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar merhaba; (yanlışlıkla topic açmışım ;) )

 

Ben Dell Inspiron 6400 laptopa MacOsX 10.5.2 Klayway yükledim Xp ile beraber sorunsuzca kullanıyorum. Tek sorun ses kartı Sigmatel 9200. Sistem ayarlarından sese girdiğimde output device kısmında HD AUDIO OUTPUT görünüyor fakat ses çıkmıyor. Sitede araştırdım sanırım kext dosyaları ile ilgili birşeyler yapmam gerekiyor. Anladığım kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım ama olmadı. Nasıl halledebileceğim konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

leopard 10.5.2 kalyway kurdum intel işlemcili pc me

 

tüm kurulum hatalarıyla karşılaştım ve sonunda mac masaüstünü gördüm..

tek sıkıntım şu an şu sapphire ati radeon x1600 pro pci-e 256mb (0x71c2) olan ekran kartımı tanıtacak driver yüklemekti ve insanelymac forumunda bir takım driverlar buldum ve her yüklediğim farklı driverda tekrar sistemi sıfırdan kurmak zorunda kaldım ya gri elma ekranındaki loding bekle bekle bitmiyor. yada siyah ekranda bekletiyordu. o esnada yapacağım başka bir tek aklıma -x ile güvenli kip dedikleri noktadan giriş yapmak gelsede hiç o kısmada giremedim bu sıkıntılı durumlarda 13ncü defa leopard kuruyorum bu gün :D hangi ati x1600 driverını kurduysam makina restart ettiğimde beni tekrar silbaşa götürdü sıkıldım açıkcası. ekran kartı driverı yükleme konusunda deneyimli bir arkadaş var ise bu konuda bana yardım cı olursa sevinirim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herkese merhaba,

 

Ben Dell 6400üme iAtkos Leopard 10.5.5 kurdum, makine stabil fakat aşağıda yazdığım gibi problemlerim var.

 

 

1. Klavye ayarında en başta ingilizce seçmiştim, şimdi her açılışta ingilizce oluyor. Nasıl düzeltilebilir?

 

2. Her seferinde girmek istediğim ağı seçmek zorunda mıyım?

 

3. Ses kartını tanıttım galiba, fakat kulaklık taktığımda ses geliyor, hoparlörlerde ses yok. Nasıl düzeltebilirim?

 

4. X1400 ekran kartım var. Çözünürlüğünü 1280x800 yapamadım bir türlü, düzeltme imkanımız var mı?

 

5. Çift işlemci desteğini açınca makine açılıyor fakat kablosuz ağları göremiyor cihaz?

 

 

Cihaz Dell 6400 Core 2 Duo 1.83 (T5600), Ati X1400, Dell 1390 Wireless, Sigmatel 9200

Share this post


Link to post
Share on other sites

leopard 10.5.2 kalyway kurdum intel işlemcili pc me

 

tüm kurulum hatalarıyla karşılaştım ve sonunda mac masaüstünü gördüm..

tek sıkıntım şu an şu sapphire ati radeon x1600 pro pci-e 256mb (0x71c2) olan ekran kartımı tanıtacak driver yüklemekti ve insanelymac forumunda bir takım driverlar buldum ve her yüklediğim farklı driverda tekrar sistemi sıfırdan kurmak zorunda kaldım ya gri elma ekranındaki loding bekle bekle bitmiyor. yada siyah ekranda bekletiyordu. o esnada yapacağım başka bir tek aklıma -x ile güvenli kip dedikleri noktadan giriş yapmak gelsede hiç o kısmada giremedim bu sıkıntılı durumlarda 13ncü defa leopard kuruyorum bu gün hangi ati x1600 driverını kurduysam makina restart ettiğimde beni tekrar silbaşa götürdü sıkıldım açıkcası. ekran kartı driverı yükleme konusunda deneyimli bir arkadaş var ise bu konuda bana yardım cı olursa sevinirim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkadaş bende bir süredir uğraşıyorum bütün sorunlarımı hallettim ama bu çok bildiğimden değil elimde bir

İdeneb 10.5.4. mac osx olmasından içinde x1600 agp ve pcı olmak üzere bir çok kartın sürücüsü var bu sürümü indirip denemeni öneririm ayrıca içindeki işlemcine özel update seçeneği ile update yaparsan benim gibi sürümünü 10.5.6. yapabilirsin AMD ve İNTEL Destekli bir DVD'dir ideneb

 

 

BU arada arızalar konusunda başka bir leveldeyim updateden sonra ekranımın ortasında ati ekran kartı resmi küçükbir şefaf resim şeklinde güç kablomu gösteriyor driverim kurulu ve çalışıyor bu sorunla karşılaşan varmı

 

 

Arkadaş bende bir süredir uğraşıyorum bütün sorunlarımı hallettim ama bu çok bildiğimden değil elimde bir

İdeneb 10.5.4. mac osx olmasından içinde x1600 agp ve pcı olmak üzere bir çok kartın sürücüsü var bu sürümü indirip denemeni öneririm ayrıca içindeki işlemcine özel update seçeneği ile update yaparsan benim gibi sürümünü 10.5.6. yapabilirsin AMD ve İNTEL Destekli bir DVD'dir ideneb

 

 

BU arada arızalar konusunda başka bir leveldeyim updateden sonra ekranımın ortasında ati ekran kartı resmi küçükbir şefaf resim şeklinde güç kablomu gösteriyor driverim kurulu ve çalışıyor bu sorunla karşılaşan varmı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkdaşlar biraz önce iATKOS 5i 10.5.5 kurdum ama klavye ve fare yi takmadın diyor :whistle: . Takıyorum çıkarıyorum yoq bi türlü ilerliyemedim sorun nerede olabilir?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar bende iATKOS 5i 10.5.5 kurdum fakat ses yok yani input ta bişey görmüyor, onboard soundmax kullanıyorum bunun için bazı dosyalar denedim ama olmadı bu sorunu yaşayıp düzeltebilenler oldumu aramadığım yer kalmadı bulamadım :D

 

Anakartım Asus P5L MX Chipset 82945G

 

Buradada bulamazsam az kaldı sıyırmak üzereyim :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

bende geldim. biraz gec oldu ama bakalım nasil ilerleyecegiz. bende amd bilgisayarıma kalyway mac versionunu sorunsuzca kurmayı başarabildim. kullanıyorumda gayet memnumum ama o makimen eski oldugu icin yeni bi makine almayı bile planlıyorum mac icin. o yüzden bana en stabil donanımı hangi mac ile kullanabilecegimide yazabilecek birileri varsa gayet mutlu olacam. çift cekirdekli bir sistem toplamayı istiyorum. sanırım intel işlemci ve boardlu sistemler en stabil olanları imis. board ekran kartı ses kartı sorunsuzca kullanabilecegimiz marka onerilerinizi beklemekteyim. simdiden cok tesekkurler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

merhaba arkadaşlar bu başlığı gördüğümde kaybetmiş olduğu oyuncağını bulan bir çocuk kadar sevindim :lol:

 

Mac - Linux falan bu tür işletim sistemlerinde o kadar yabancıyım ki küçük biyerde takılıp kalıyorum...

 

şu anlık iki sorunum var

 

mac os x tiger uphuck sürümünü kurdum bin bir zorlukla dual boot yaptım fakat.. boot ekranında mac i seçtiğimde elma cıkıor yüklenme ekranı yani.. sonra o bitiyor tam masaüstü gözükecekmiş gibi oluyor ve ekrana gelen görüntü kesiliyor sinyal vermiyor öylece kalıyor.. ama DVD den boot ettiğimde ( rd=disk1s2 falan yazıyoruz ya ) öyle yaptığımda herhangi bi sıkıntı olmuyor..

 

ikinci sorunum;

driverların hiçbiri yüklü değil :D

 

kext nedir? packgade nedir? terminal nasıl kullanılır.. Programların çalışma mantığı nedir.. Windows başımı öyle bağlamış ki sadece kurup ekranı seyretmekle yetiniyorum şu an.. Bu konuda çok bilgisizim anliyacağınız. Yardımınıza ihtiyacım var :) şimdiden teşekkürler...

 

bu arada ses cıkmıyor internete girmiyor... :) kafayı sıyırcam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar benim M-audio delta 1010lt kullananlara bir müjdem varjava script:add_smilie(%22:jerry:%22,%22smid_39%22)mac osx86'larınızda bu kart tamamdır detaya gir medim henüz yani bir müzik programı ile fakat şuan mac te bukart üzerinden müzik dinliyorum yani çalışıyor bu sitede arıyarak bulduğum çareyi anlatıyorum şimdi

 

Bu siteye girin(www.audio-evolution.com/drivers/ )normal yoldan GİREMEDİM alamadım sürücüyü vtunnel.com üzerinden girin

zaten ikitane link var anlıcaksınız dosyayı alın ve üzerine tıklayın sarı simgesi olan bir setup çıkacak basın kurulacak dilerseniz yeniden başlatın ben öyle yaptın Hardvire bülümünden kolon simgesine basın Envy24'ü göreceksiniz o sizin delta 1010lt oluyor bukadar saat şuan bir Ableton live 7 indirmek için geç yarın ilk işim kurup denicem java script:add_smilie(%22:boxing:%22,%22smid_77%22) Aplications/Utilities/AudioMidiSetup/Diye bir bölüm var oradan bir takım ayarlar var

 

( Envy24 )Çalıştırdığı kartlar java script:add_smilie(%22^_^%22,%22smid_3%22)

:(:) :)

M-Audio Delta 44 (verified)

M-Audio Delta 66 (verified)

M-Audio Delta 2496 (verified)

M-Audio Delta 1010 (works for some)

M-Audio Delta 1010LT (verified)

Terratec Phase 88 / EWS88MT / TS88PCI (possibly)

Terratec EWX2496

 

 

 

ehhhhaahh gülücüklerim simgelerim olmamış

java script:add_smilie(%22:angry:%22,%22smid_15%22)

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://i7.photobucket.com/albums/y296/youk.../Photo_0666.jpg

 

mrb arkadaslar bende ideneb yukledım fakat bende boyle bir hata cıktı bunu nasıl halldebılırım ekran kartım ati 3400 işlemcı core 2 duo 2.5 ram 2gb ddr2 40 gündür bu ideneble ugrasıyom bı turlu cozum yolu bulaamdım

 

turan, öncelikle darwin bootloader yüklenirken (5 saniyeden geriye saydığı yerde) F8'e basıp komut satırını aç, sonrasında -v yazıp enter a bas. bu durumda apple logosu yerine yükleme kayıtlarını görebilrisin. dolayısıyla nerde takıldığını görebilirsin. takıldığı yerin resmini gönderirsen yardımcı olabilirim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arkadaşlar benim M-audio delta 1010lt kullananlara bir müjdem varjava script:add_smilie(%22:jerry:%22,%22smid_39%22)mac osx86'larınızda bu kart tamamdır detaya gir medim henüz yani bir müzik programı ile fakat şuan mac te bukart üzerinden müzik dinliyorum yani çalışıyor bu sitede arıyarak bulduğum çareyi anlatıyorum şimdi

 

Bu siteye girin(www.audio-evolution.com/drivers/ )normal yoldan GİREMEDİM alamadım sürücüyü vtunnel.com üzerinden girin

zaten ikitane link var anlıcaksınız dosyayı alın ve üzerine tıklayın sarı simgesi olan bir setup çıkacak basın kurulacak dilerseniz yeniden başlatın ben öyle yaptın Hardvire bülümünden kolon simgesine basın Envy24'ü göreceksiniz o sizin delta 1010lt oluyor bukadar saat şuan bir Ableton live 7 indirmek için geç yarın ilk işim kurup denicem java script:add_smilie(%22:boxing:%22,%22smid_77%22) Aplications/Utilities/AudioMidiSetup/Diye bir bölüm var oradan bir takım ayarlar var

 

NOT:M-AUDİO SİTESİNDEN DELTA 1010LT MAC 10.5.5 Sürücüsünüde indirip kurun o kurulu değil ise olmuyor tabi mac sürümünüz neyse onu indirin ama okuduğum kadar ki ingilizcem yok 10.5.5. sürümünde intel işlemcili pclere desteği var delta 1010lt nin

 

en azından benim pc min sorunları bu şekilde aşılıyor

 

( Envy24 )Çalıştırdığı kartlar java script:add_smilie(%22^_^%22,%22smid_3%22)

:) :) ;)

M-Audio Delta 44 (verified)

M-Audio Delta 66 (verified)

M-Audio Delta 2496 (verified)

M-Audio Delta 1010 (works for some)

M-Audio Delta 1010LT (verified)

Terratec Phase 88 / EWS88MT / TS88PCI (possibly)

Terratec EWX2496

ehhhhaahh gülücüklerim simgelerim olmamış

java script:add_smilie(%22:angry:%22,%22smid_15%22)

Share this post


Link to post
Share on other sites

selam arkadaslar bende iatkos 5.i yukledim gri ekranda takıldı

-v ile acınca once comapple.drver.appleaAHCI.port

couldn't alloc class "appleICH8AHCI"

coldn't alloc class "appleAHCI"

sonra still waiting for root device hatası verdi

chipset PM965 ICH8-ME anakart Quanta 30D2

T7500 işlemci

8400m gs ekrankartı

Share this post


Link to post
Share on other sites
turan, öncelikle darwin bootloader yüklenirken (5 saniyeden geriye saydığı yerde) F8'e basıp komut satırını aç, sonrasında -v yazıp enter a bas. bu durumda apple logosu yerine yükleme kayıtlarını görebilrisin. dolayısıyla nerde takıldığını görebilirsin. takıldığı yerin resmini gönderirsen yardımcı olabilirim.

 

 

ewt arkadasım dedıgın gıbı yaptım verdıgı hata şu

ebios read error 0x32

block12016 sectors 64

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim HDD'yi görmeme gibi bi sorunum var. Pc'de 250 gb Sata ve Sata II olmak üzere 2 adet hdd var. Birinci Hdd C ve D olmak üzere 2 partition var. C'De xp kurulu. D'ye Mac OSX kurmak istedim. Kurulum sırasında ''Utilities'' kısmından ''Disk Utility'' girip D'yi 'Mac Os Extendet (journaled)' olarak formatladım sonra ''Disk Utility'' kapattım. Kurulum İçin Gerekli Olan Sürücüyü seçeceğim kısma geldiğimde ise hiçbir hdd görünmüyor. İkinci Hdd'yi çıkartıp işlemi en baştan yaptığımda D'yi bu sefer görüyor. ama ikinci hdd bağlıyken görmüyor. sorun neden kaynaklanıyor acaba. yardımcı olabilirmisiniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gparted Live CD'yi edin ve onla CD'den başlat sistemini. Ondan sonra Boot Order bölümünden OS X olan HD versiyonuna işaret koy Primary Boot olarak. Yada en iyisi sen Gparted Live CD'yi edin sonra bana mesaj at uzun uzun anlatırım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben Mousse-T Hannover/Almanya'dan herkese bol bol selamlar...

 

Bakiyorum , türklerde osx86 pesine düsmüs...

 

Kolay gelsin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×