Jump to content
TheMaxx32000

ATI Mobility X1600, X1700 and others

435 posts in this topic

Recommended Posts

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=39511

 

http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...=36462&st=0

 

Some success with the x1600 Mobility.

 

Hello, could someone help me with a kext?

 

 

0F8F522900...Open log 2/1/2007 11:52:15 PM

0F8F522901...softMCCS version = 2.11.0.529

0F8F522902...Starting hardware device enumeration

0F8F522903...*******************************************

0F8F522904...BUS_SLOT = PCI00000,PCI00004,PCI00008,PCI0000C,PCI00010,PCI00014,PCI00018,PCI0001C,PCI00020

PCI00024,PCI00028,PCI0002C

0F8F522905...00000000 = 27A08086,20900006,06000003,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,27A08086

0F8F522906...00000008 = 27A18086,00100107,06040003,00010008,00000000,00000000,00010100,0000B090,FEF0FEF0

DDE1BDF1,00000000,00000000

0F8F523907...000000D8 = 27D88086,00100006,04030002,00000008,FFAF8004,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13431043

0F8F523908...000000E0 = 27D08086,00100107,06040002,00810008,00000000,00000000,00050500,200000F0,0000FFF0

0001FFF1,00000000,00000000

0F8F523909...000000E8 = 27C88086,02800005,0C030002,00800000,00000000,00000000,00000000,00000000,0000E481

00000000,00000000,13471043

0F8F52390A...000000E9 = 27C98086,02800005,0C030002,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000,0000E801

00000000,00000000,13471043

0F8F52390B...000000EA = 27CA8086,02800005,0C030002,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000,0000E881

00000000,00000000,13471043

0F8F52390C...000000EB = 27CB8086,02800005,0C030002,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000,0000EC01

00000000,00000000,13471043

0F8F52390D...000000EF = 27CC8086,02900006,0C032002,00000000,FFAFFC00,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F52390E...000000F0 = 24488086,00100107,060401E2,00010000,00000000,00000000,20060600,2280D0D0,FF90FF90

0001FFF1,00000000,00000000

0F8F52390F...000000F8 = 27B98086,02100007,06010002,00800000,00000000,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523910...00000100 = 71C51002,00100007,03000000,00000008,C0000008,0000B001,FEFF0000,00000000,00000000

00000000,00000000,10B21043

0F8F523911...00000400 = 42228086,00100006,02800002,00000008,FF8FF000,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,10008086

0F8F523912...00000608 = 08321180,02100006,0C001000,00804000,FF9FE000,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523913...00000609 = 08221180,02100006,08050019,00804000,FF9FEC00,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523914...0000060A = 08431180,02100006,08800001,00800000,FF9FF000,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523915...0000060B = 05921180,02100002,0880000A,00800000,FF9FF400,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523916...0000060C = 08521180,02100002,08800005,00800000,FF9FF800,00000000,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,13471043

0F8F523917...00000638 = 816910EC,02B00017,02000010,00004008,0000D801,FF9FFC00,00000000,00000000,00000000

00000000,00000000,11E51043

0F8F544C18...Graphics controllers found = 1

0F8F544C19...Device 1 = 14,71C51002,10B21043,00000100,FEFF0000,0000B000,00000002,R5xx

0F8F544C1A...Beginning initialization

0F8F545C1B...///////////////////////////////////////////

0F8F545C1C...Hardware monitor enumeration

0F8F545C1D...*******************************************

0F8F545C1E...Querying 00010001

0F8F545C1F...I2C_ReadEDID at port 1 on R5xx

0F8F54BA20...Nothing found on 00010001

0F8F54BA21...*******************************************

0F8F54BA22...Querying 00020001

0F8F54BA23...I2C_ReadEDID at port 2 on R5xx

0F8F57A824...Nothing found on 00020001

0F8F57A825...*******************************************

0F8F57A826...Windows monitor enumeration

0F8F57A827...*******************************************

0F8F57A828...GPU StateFlags for 00000000 = 08000005

0F8F57A829....DeviceNumber = 0

0F8F57A82A....DeviceName = \\.\DISPLAY1

0F8F57A82B....DeviceString = ATI Mobility Radeon X1600

0F8F57A82C....DeviceID = PCI\VEN_1002&DEV_71C5&SUBSYS_10B21043&REV_00

0F8F57A82D....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{3D368A50-FFD9-4DC9-94D0-94B82D0BFC8D}00

0F8F57A82E....DeviceDriver = ati2dvag 6.14.10.6660

0F8F57A82F....Monitor StateFlags for 00000000 = 00000002

0F8F57A830.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor0

0F8F57A831.....DeviceString = Default Monitor

0F8F57A832.....DeviceID = Monitor\Default_Monitor\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}02

0F8F57A833.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}02

0F8F57A834.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\Default_Monitor\5&45d0a2f&0&10000003&01&00

0F8F57A835....Monitor StateFlags for 00010000 = 00000002

0F8F57A836.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor1

0F8F57A837.....DeviceString = Generic Television

0F8F57A838.....DeviceID = Monitor\PNP09FE\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}03

0F8F57A839.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}03

0F8F57A83A.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\PNP09FE\5&45d0a2f&0&00000200&01&00

0F8F57A83B......Raw data received = 0x00

0F8F57A83C......00: 00FFFFFF FFFFFF00 41D0FE09 00000000

0F8F57A83D......10: 00000103 00000000 F0000000 00000000

0F8F57A83E......20: 00000021 08000000 00000000 00000000

0F8F57A83F....Monitor StateFlags for 00020000 = 00000003

0F8F57A840.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor2

0F8F57A841.....DeviceString = Plug and Play Monitor

0F8F57A842.....DeviceID = Monitor\AUO1974\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}00

0F8F57A843.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}00

0F8F57A844.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\AUO1974\5&45d0a2f&0&00000110&01&00

0F8F57A845......Raw data received = 0x00

0F8F57A846......00: 00FFFFFF FFFFFF00 06AF7419 00000000

0F8F57A847......10: 010F0103 80211578 0A85A599 574F8F26

0F8F57A848......20: 1D505400 00000101 01010101 01010101

0F8F57A849......30: 01010101 0101EA1A 00805020 10301520

0F8F57A84A......40: 44004BCF 10000018 0000000F 00000000

0F8F57A84B......50: 00000000 00000000 00020000 00FE0041

0F8F57A84C......60: 554F0A20 20202020 20202020 000000FE

0F8F57A84D......70: 00423135 34455730 31205639 200A00CC

0F8F57A84E....Monitor StateFlags for 00030000 = 00000002

0F8F57A84F.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor3

0F8F57A850.....DeviceString = Default Monitor

0F8F57A851.....DeviceID = Monitor\Default_Monitor\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}01

0F8F57A852.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}01

0F8F57A853.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\Default_Monitor\5&45d0a2f&0&00000100&01&00

0F8F57A854...*******************************************

0F8F57A855...Device correlation

0F8F57A856...*******************************************

0F8F57A857...Finished monitor enumeration, total elapsed time = 844 ms

0F8F57A858...Number of hardware monitors enumerated = 0 total, 0 DDC/CI

0F8F57A859...\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

0F8FFA8F5A...///////////////////////////////////////////

0F8FFA8F5B...Hardware monitor enumeration

0F8FFA8F5C...*******************************************

0F8FFA8F5D...Querying 00010001

0F8FFA8F5E...I2C_ReadEDID at port 1 on R5xx

0F8FFAFC5F...Nothing found on 00010001

0F8FFAFC60...*******************************************

0F8FFAFC61...Querying 00020001

0F8FFAFC62...I2C_ReadEDID at port 2 on R5xx

0F8FFDAC63...Nothing found on 00020001

0F8FFDAC64...*******************************************

0F8FFDAC65...Windows monitor enumeration

0F8FFDAC66...*******************************************

0F8FFDBB67...GPU StateFlags for 00000000 = 08000005

0F8FFDBB68....DeviceNumber = 0

0F8FFDBB69....DeviceName = \\.\DISPLAY1

0F8FFDBB6A....DeviceString = ATI Mobility Radeon X1600

0F8FFDBB6B....DeviceID = PCI\VEN_1002&DEV_71C5&SUBSYS_10B21043&REV_00

0F8FFDBB6C....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Video\{3D368A50-FFD9-4DC9-94D0-94B82D0BFC8D}00

0F8FFDBB6D....DeviceDriver = ati2dvag 6.14.10.6660

0F8FFDBB6E....Monitor StateFlags for 00000000 = 00000002

0F8FFDBB6F.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor0

0F8FFDBB70.....DeviceString = Default Monitor

0F8FFDBB71.....DeviceID = Monitor\Default_Monitor\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}02

0F8FFDBB72.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}02

0F8FFDBB73.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\Default_Monitor\5&45d0a2f&0&10000003&01&00

0F8FFDBB74....Monitor StateFlags for 00010000 = 00000002

0F8FFDBB75.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor1

0F8FFDBB76.....DeviceString = Generic Television

0F8FFDBB77.....DeviceID = Monitor\PNP09FE\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}03

0F8FFDBB78.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}03

0F8FFDBB79.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\PNP09FE\5&45d0a2f&0&00000200&01&00

0F8FFDBB7A......Raw data received = 0x00

0F8FFDBB7B......00: 00FFFFFF FFFFFF00 41D0FE09 00000000

0F8FFDBB7C......10: 00000103 00000000 F0000000 00000000

0F8FFDBB7D......20: 00000021 08000000 00000000 00000000

0F8FFDCB7E....Monitor StateFlags for 00020000 = 00000003

0F8FFDCB7F.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor2

0F8FFDCB80.....DeviceString = Plug and Play Monitor

0F8FFDCB81.....DeviceID = Monitor\AUO1974\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}00

0F8FFDCB82.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}00

0F8FFDCB83.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\AUO1974\5&45d0a2f&0&00000110&01&00

0F8FFDCB84......Raw data received = 0x00

0F8FFDCB85......00: 00FFFFFF FFFFFF00 06AF7419 00000000

0F8FFDCB86......10: 010F0103 80211578 0A85A599 574F8F26

0F8FFDCB87......20: 1D505400 00000101 01010101 01010101

0F8FFDCB88......30: 01010101 0101EA1A 00805020 10301520

0F8FFDCB89......40: 44004BCF 10000018 0000000F 00000000

0F8FFDCB8A......50: 00000000 00000000 00020000 00FE0041

0F8FFDCB8B......60: 554F0A20 20202020 20202020 000000FE

0F8FFDCB8C......70: 00423135 34455730 31205639 200A00CC

0F8FFDCB8D....Monitor StateFlags for 00030000 = 00000002

0F8FFDCB8E.....DeviceName = \\.\DISPLAY1\Monitor3

0F8FFDCB8F.....DeviceString = Default Monitor

0F8FFDCB90.....DeviceID = Monitor\Default_Monitor\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}01

0F8FFDCB91.....DeviceKey = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}01

0F8FFDCB92.....DeviceEnum = \Registry\Machine\System\CurrentControlSet\Enum\Display\Default_Monitor\5&45d0a2f&0&00000100&01&00

0F8FFDDB93...*******************************************

0F8FFDDB94...Device correlation

0F8FFDDB95...*******************************************

0F8FFDDB96...Finished monitor enumeration, total elapsed time = 844 ms

0F8FFDDB97...Number of hardware monitors enumerated = 0 total, 0 DDC/CI

0F8FFDDB98...\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

 

Thanks

Edited by thricemike

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Big thanks to sheriffbounce and TheMaxx3200 for all the help... !

 

I've been trying to change my Mobility X1600's resolution to other than 1024x768, without much success. Quarz Extreme and OpenGL is working fine, and everything is fast, it's only the resolution that is stuck.

 

I tried your files sheriffbounce on clean installation of "JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3": replaced the EDID data of my laptop's monitor into ATiinject.kext with Apple's Plist Editor, and then copied all 3 files to /System/Library/Extensions, deleted the extensions.mkext and extensions.cache, set the permissions and did run the disk utility, and rebooted - but I'm still getting black screen :)

 

I noticed one thing when booting with -v option, there appears message "VGA: family specific mathcing fails" several times before the ATIinject gets loaded, perhaps the problem is that ATIinject should be loaded in a earlier phase of startup... ? I wonder why it's not working for me, my device ID is same as yours too - Vendor: 1002, Device: 71C5 (my laptop is Asus A6JA). Anyway, thanks for all support.

please post your EDID as you got it from the phoenix tool + your atiinject here so that i can check the data... please also post the name of the display shown in phoenix tool

 

cheers

sheriff

Share this post


Link to post
Share on other sites
Big thanks to sheriffbounce and TheMaxx3200 for all the help... !

 

I've been trying to change my Mobility X1600's resolution to other than 1024x768, without much success. Quarz Extreme and OpenGL is working fine, and everything is fast, it's only the resolution that is stuck.

 

I tried your files sheriffbounce on clean installation of "JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3": replaced the EDID data of my laptop's monitor into ATiinject.kext with Apple's Plist Editor, and then copied all 3 files to /System/Library/Extensions, deleted the extensions.mkext and extensions.cache, set the permissions and did run the disk utility, and rebooted - but I'm still getting black screen :)

 

I noticed one thing when booting with -v option, there appears message "VGA: family specific mathcing fails" several times before the ATIinject gets loaded, perhaps the problem is that ATIinject should be loaded in a earlier phase of startup... ? I wonder why it's not working for me, my device ID is same as yours too - Vendor: 1002, Device: 71C5 (my laptop is Asus A6JA). Anyway, thanks for all support.

I've too an Asus a6ja and I've the same problem...black screen after reboot with the correct ATIinject file ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've too an Asus a6ja and I've the same problem...black screen after reboot with the correct ATIinject file :(

 

since others get it working with ASUS i'm 100% sure that u made something wrong and a black screen with the correct files posted before for me sounds like you used the wrong EDID.

please check phoenix tool again...

just an example for u guys: when i start phoenix tool it gives me 4 EDIDs from the registry...

 

so if you have problems post the display name phoenix shows + the EDID

this makes the search for the issue alot easier...

 

127 ppl have been downloading the x1600 package i posted and 4 or 5 complained about this method not working...common guys... i'm in the technical support for HP... 95% of all issues are usermistakes and looking on this errorrate i guess it's the same issue... :)

 

cheers

sheriff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's my edid data from phoenix tool:

 

EDID BYTES:

0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F

------------------------------------------------

00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 06 AF 74 19 00 00 00 00

10 | 01 0F 01 03 80 21 15 78 0A 85 A5 99 57 4F 8F 26

20 | 1D 50 54 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01

30 | 01 01 01 01 01 01 EA 1A 00 80 50 20 10 30 15 20

40 | 44 00 4B CF 10 00 00 18 00 00 00 0F 00 00 00 00

50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 FE 00 41

60 | 55 4F 0A 20 20 20 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FE

70 | 00 42 31 35 34 45 57 30 31 20 56 39 20 0A 00 CC

 

and the monitor name reported by Phoenix is AUO1974, which is correct, all other display utilities (such as PowerStrip report the same). I seem to have same LCD as thricemike... at least our edid data looks same. Here's also the atiinject.kext I've used. I also tried the info2.plist (renamed to plist.info), with only edid for internal LCD, but it didn't work either.

 

Thank you very much sheriffbounce for your time.

ATIinject.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi SheriffBounce,

I have the same laptop as yours (HPNX9420) with the same(or supposed so) widescreen display; However until now I am stuck with atiinject (downloaded from your post) = black screen; I'm sure I'm doing something wrong, so:

Here is my edid - got it with phoenix - does it look like yours?

manufacturer Monitor/LPL1289

hardware ID LPL1289

 

 

EDID BYTES:

0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F

------------------------------------------------

00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 32 0C 89 12 00 00 00 00

10 | 00 0F 01 03 80 25 17 78 0A 23 00 98 58 51 8C 29

20 | 26 50 54 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01

30 | 01 01 01 01 01 01 A8 2F 90 E0 60 1A 10 40 20 40

40 | 13 00 6F E6 10 00 00 18 00 00 00 00 00 00 00 00

50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FE 00 4C

60 | 47 50 68 69 6C 69 70 73 4C 43 44 0A 00 00 00 FE

70 | 00 4C 50 31 37 31 57 45 32 2D 54 4C 30 33 00 70

 

 

 

cheers,

Nick

Edited by Lord Uffa

Share this post


Link to post
Share on other sites

As you said I repost my edid with monitor's informations.

 

The name of my monitor is AUO1974 (Vendor ID: AUO Product ID: 1974)

 

EDID BYTES:

0x 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F

------------------------------------------------

00 | 00 FF FF FF FF FF FF 00 06 AF 74 19 00 00 00 00

10 | 01 0F 01 03 80 21 15 78 0A 85 A5 99 57 4F 8F 26

20 | 1D 50 54 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01

30 | 01 01 01 01 01 01 EA 1A 00 80 50 20 10 30 15 20

40 | 44 00 4B CF 10 00 00 18 00 00 00 0F 00 00 00 00

50 | 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 FE 00 41

60 | 55 4F 0A 20 20 20 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FE

70 | 00 42 31 35 34 45 57 30 31 20 56 39 20 0A 00 CC

 

 

Thank you vary much sheriffbounce!

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have a asus 6ja too, and apparently for me, i get a black screen too. But i realised that it wasnt a black screen at all. There is actually image on the screen, the backlight for the internal display just isnt switched on for some reason. After shining a light on the screen, i can see that the atiinject kext actually does work. Just without the backlight. Which isnt that much of a use. hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was just playing with the plist.info in atiinject, after about 10 reboots with modified values... I got my A6JA to work in native 1280x800 resolution too, but without backlight - I remember earlier I got screen split into 4 small screens without backlight... I used plist2.info, and removed a lot values from there (all the "@1"-staring ones) and changed the "@0,AAPL,boot-display" to 0 ... I'll keep you posted. But this is step to right direction! :huh:

 

also - all the resolutions are now available in the System Preferences -> Displays

 

update:

 

at the moment I've been trying out several values, it seems setting "AAPL,backlight-control" to 0 makes the backlight on, but you'll have a black (but lit screen), and setting it to 1 makes the screen work and you can see the desktop if you place spotlight directly in front of the LCD, but the backligjht is not working...

Edited by bluesonic

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was just playing with the plist.info in atiinject, after about 10 reboots with modified values... I got my A6JA to work in native 1280x800 resolution too, but without backlight - I remember earlier I got screen split into 4 small screens without backlight... I used plist2.info, and removed a lot values from there (all the "@1"-staring ones) and changed the "@0,AAPL,boot-display" to 0 ... I'll keep you posted. But this is step to right direction! :huh:

 

also - all the resolutions are now available in the System Preferences -> Displays

 

update:

 

at the moment I've been trying out several values, it seems setting "AAPL,backlight-control" to 0 makes the backlight on, but you'll have a black (but lit screen), and setting it to 1 makes the screen work and you can see the desktop if you place spotlight directly in front of the LCD, but the backligjht is not working...

 

AAPL,backlight-control enable /disable support in driver

 

and driver try to control it try AppleIntelPanelA (display param handler ) witch control real device on imacs or macbook pro

 

no PC based laptop have this device to control backlight levels directly , on lappies backlight is controlled by video chip (there is mmio register for that )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, could someone help me setup my videocard?

 

this is what I got..

 

00FFFFFF FFFFFF00 06AF7419 00000000

010F0103 80211578 0A85A599 574F8F26

1D505400 00000101 01010101 01010101

01010101 0101EA1A 00805020 10301520

44004BCF 10000018 0000000F 00000000

00000000 00000000 00020000 00FE0041

554F0A20 20202020 20202020 000000FE

00423135 34455730 31205639 200A00CC

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the information np_, would you happen to have any idea why some people are not having issue with the backlight? I have installed your laptopdisplay driver too, and it seem to load correctly but the monitor information override generated by DisplayUtility doesn't seem to get used by OSX... I placed the folder into /System/Library/Displays/Overrides/ with permissions corrected. Would it be any use for anyone if I posted my ioregs or something else here?

 

thricemike, you have same edid information as I. You have Asus A6JA laptop too? Unfortunately I have not found working solution yet, but when I do I'll let you =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

QUESTION GUYS:

which info.plist inside of the ATIInject.kext did u use?

info.plist or the info2.plist ???

if u only used info.plist please try the other one... solved some problems with other ASUS laptops...

as far as remember my previous ASUS laptop u guys have DVI-D external connector, or?

the normal info.plist is configured for dual monitor support maybe this also causes some issues...

just try info2.plist with ur EDID and rename it to info.plist (deleting the other one...

 

just a thought

 

cheers

sheriff

Share this post


Link to post
Share on other sites

The info.plist gave me 4 splitted screens. Also without the backlight. When using the info2.plist, the resolution was finally correct, but again without the backlight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sheriffbounce, I have tried both plists, plist.info, and then deleted it and renamed plist2.info as plist.info - in the kext you provided in one of your posts.

experventol - your experiences sound pretty much same as mine. I can have the correct resolution, but without backlight. Have you tried changing "@0,AAPL,boot-display" display value in info.plist? When I set it to 1 (e.g. enabled), the backlight comes on, but the screen is black (but you can see the light on the edges). Also, this only works when starting the laptop after it has been shut off, e.g. just reboot wont take the effect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
for me, setting it to 1 or 0 doesnt seem to have any effect. The screen remains without the backlight. Maybe i am doing it wrongly. haha

 

 

same for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's a kext with plist.info that makes my LCD have backlight, also the laptop's builtin background light control keys work, e.g. you can adjust the brightness... however the screen is black, BUT you can quickly see the login manager and the blue background, but then the display gets the black stripes over it - and couple of seconds after that goes completely black (with light).

atiinject.kext_backgroundlightworks.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it is possible, can someone point me to a guide on how to set this EDID up? I'm having a hard time going through this thread to figure it out.

 

 

00FFFFFF FFFFFF00 06AF7419 00000000

010F0103 80211578 0A85A599 574F8F26

1D505400 00000101 01010101 01010101

01010101 0101EA1A 00805020 10301520

44004BCF 10000018 0000000F 00000000

00000000 00000000 00020000 00FE0041

554F0A20 20202020 20202020 000000FE

00423135 34455730 31205639 200A00CC

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
If it is possible, can someone point me to a guide on how to set this EDID up? I'm having a hard time going through this thread to figure it out.

00FFFFFF FFFFFF00 06AF7419 00000000

010F0103 80211578 0A85A599 574F8F26

1D505400 00000101 01010101 01010101

01010101 0101EA1A 00805020 10301520

44004BCF 10000018 0000000F 00000000

00000000 00000000 00020000 00FE0041

554F0A20 20202020 20202020 000000FE

00423135 34455730 31205639 200A00CC

Thanks

 

 

we uses same computers (as96j-asus)

 

edit atiinject.kext this code

 

<key>LVDS,EDID</key>

<data>

AP///////wAGr3QZAAAAAAEPAQOAIRV4CoWlmVdPjyYd

UFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEB6hoAgFAgEDAVIEQA

S88QAAAYAAAADwAAAAAAAAAAAAAAAAACAAAA/gBBVU8K

ICAgICAgICAgAAAA/gBCMTU0RVcwMSBWOSAKAMw=

</data>

it will work ok

 

sory bad eng. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks, what else would I have to do though? I assume install some drivers?

 

Thanks!

 

download ok.zip file after open desktop and terminal

 

cd desktop/ok

sudo ./install.sh

 

and reboot

 

this method evry time works mine god luck :rolleyes:

 

*** attach file only for asus s96j don't try any notebooks ***

ok.zip

Edited by bresson

Share this post


Link to post
Share on other sites

bluesonic, your kext didnt make the backlight lit. it was still the same, the image without the backlight.

 

bresson, your kext worked, but again without the backlight. Running you script seems to hang the computer when it was loading the iondrv.kext part. So i had to do it manually. But still, it didnt work. haha

 

Cheers people, hopefully sooner or later, we are gonna hit jackpot. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×