Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Prasys

X200M Southbridge package installer - WORK IN PROGRESS-

17 posts in this topic

Recommended Posts

Hey guys

 

Finally installed OSX86 - OSX 10.4.8 [8.4.1 kernel] SSE3 [umm with SSE2 kernel] on my COMPAQ Presario M2512AU Notebook , with the following specifications :-

 

 

Mobile AMD Sempron 3000+ @ 1.8Ghz - works

512MB DDR RAM - works

40GB HDD - works

Broadcom BCM4311 rev2 Wireless - works

ATI SB400 - With Bulit-in Modem - no , AC97 Audio - works ,

ATI Xpress 200M graphics card - no QE/CI , OpenGL

CD-RW/DVD Drive -works

USB - 50/50 - iPod , Thumb-drive , camera works , but not any sort of HID devices such as Mouse , etc

 

What I am going to do is create a package installer that allows ATI Xpress 200M users to get their laptop working , with USB , and sound. Its because the USB Driver creates a confusion that disables the onboard trackpad and keyboard. To fix it , we need to remove the HID part of the kext. This could be hard for new-comers , plus i have tweaked the kext a little bit to enable USB2 support. I will be releasing in the package . I will then include the credits to the developers that started it all

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool.. thanks for the effort..

 

btw..

have u tried the natit driver on the x200 ?

 

i read the kext info and our device id seems to be there.. x5955 (listed as xpress series)

 

need someone to try this.. i have bad sector on my hdd and it will jeopardize my current installation to actually redo the partition..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I have tried Natit with the x200, no such luck with or without Callisto. There was an interesting post about possible kernel issues being the cause of us being unable to get the x200 working with QE/CI.

 

See this post:

ATI x200m and other non-working chipsets ... an idea arising..., time to start brainstorming

or

http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...c=34669&hl=

Also look at this article on getting the x200 working under Linux

Edited by errandwolfe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any patch for the x200 that enables HID? I can't use the original one since it prevents me from booting in OS X.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I will be working on the new USB patch ...Just keep your fingers crossed !

 

sorry... are you still working on it???

 

i need working USB mouse on my laptop.... badly... arghhh!!!

 

compaq presario v2617la

xpress200M

 

sorry my english...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prasys, I am having problems with my notebook HP ZE2410br. I tried to install the IOUSBFamily.kext but my USB did not work. So I installed the apple developer debug driver + PCGenUSBEHCI kext and moved AppleUSBOHCI.kext. When the AppleUSBOHCI.kext goes up manually my keyboard and mouse disappear. Please help me!

Thanks. UserNet!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I will be working on the new USB patch ...Just keep your fingers crossed !

 

 

Hi Prasys,

 

Is this something you are still working on? I have an Acer 5102 (Specs below) Using your IOUSBFamily.kext it solves my slow HDD problems :D , but it knocks out my HID devices ;) .

 

Any help would be ace!

 

Thanks for your work so far!

 

M

Share this post


Link to post
Share on other sites

its solve the slow speed but now i have the problem with the usb mouse and trackpad.

the trackpad recognized as mouse at System Preferences (before it was recognized as trackpad) and the mouse not working.. what i need to do?

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excuse me i have 2 questions

1-do i have to install this after i have mac running? i mean i only have to double click the application and my pc will be able to recognize the keyboard and the sound?

2-Can i install mac os x in my toshiba with Celeron M? thank you for your attention and sorry for my ignorance

Share this post


Link to post
Share on other sites
I will be working on the new USB patch ...Just keep your fingers crossed !

 

B4 installing IOUSBFamily - laptop keyboard and trackpad did not work and i was using usb keyboard and mouse.

i installed your kext and now none of my USB ports are working. I have no keyboard or mouse. How do i fix this.

I am running SL 64bit

Acer Aspire 5580

Share this post


Link to post
Share on other sites
B4 installing IOUSBFamily - laptop keyboard and trackpad did not work and i was using usb keyboard and mouse.

i installed your kext and now none of my USB ports are working. I have no keyboard or mouse. How do i fix this.

I am running SL 64bit

Acer Aspire 5580

Try to use -s command to enter in darwin mode and remove the kext...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×