Jump to content
verdazil

[SUCCESS] HUANANZHI X79-ZD3 + Xeon E5-2689 [Mojave 10.14.6]

26 posts in this topic

Recommended Posts

I have a different CPU, i.e. the 2670 and I had some Kernel Panics where a CPU thread crash was reported. I found a SSDT from Rampagedev and ditched the DSDT in favor of mine and no issues so far, so it may be slight differences that can make a difference. Anyway I couldn't"t get LAN to get button true before, which is required to use Face Time and iMessage and Handoff properly, now everything works as expected.
 

There were also no syntax errors in the DSDT generated from Origin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By tonyx86
      *** I have started another thread for installing Catalina on the Dell Latitude E6410.  If you were thinking of installing Mojave, but would prefer to skip right to Catalina, click here. ***
       
      *** I am no longer maintaining the installation files in this first post.  Refer to my Catalina thread for the latest guidelines / files for installing macOS on this Latitude E6410 with Nvidia graphics ***
       
      I was inspired by @duduclx post here for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5 and subsequently 10.14.6.  Everything works perfectly (including sleep).  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s.  A brief installation guide is provided later in this first post.  The interested reader is encouraged to read the other posts in this thread to see how this solution evolved and to learn additional tips/details not provided in this first post (including dual-booting with macOS and Windows).
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.6 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 6 developed by @Dr. Hurt and compiled by @bronxteck), not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      Addition of _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (to control discrete graphics in order to enable sleep/wake) LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      SLEEP IS WORKING! Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: here) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter) Camera SD Card Reader  
      Known issues and their solutions (These issues have all been resolved, with the solutions incorporated into the attached config files.  The issues are listed here for historical purposes and no further work is needed unless stated otherwise).
      (Solution to this issue is to remove Device (PNLF) from the DSDT): Some users experience display issues.  Solution is to remove Device (PNLF) from the DSDT.  The attached DSDT currently still includes Device (PNLF), so you will need to edit the DSDT to remove PNLF. USB sleep/wake power IORegistry keys are no longer provided in IOUSBHostFamily.kext after High Sierra 10.13.6.  Solution is to added SSDT-USBX.aml to EFI/CLOVER/ACPI/patched.  The attached SSDT-USBX.aml includes USB sleep/wake properties for MacBookPro6,2 from High Sierra 10.13.6 IOUSBHostFamily.kext. Laptop does not sleep on lid close.  Solution is to add Notify (LID0) code to Method (BTNV) in the DSDT.  This is solved in the attached DSDT. Leaving this for historical purposes, but the CLOVER USBFix is no longer necessary after finding that I had incorrectly applied the DSDT _DSM patch for Device (EHC1).  The CLOVER USBFix is not needed after fixing the DSDT..  AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  Thank you, @feartech, for this tip. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European. This configuration (captured in the attached config files) uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The assigned value of ACOS and OSYS in the DSDT are conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc).  The attached config hard-codes ACOS and OSYS values equivalent to those for Linux.  Another way to handle this (different from the method employed in the attached config files) might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  This should be an internal USB port (portType=2).  I learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working. There are minor differences between a real MacBookPro6,2 IORegistry dump and this HackBookPro6,2 IORegistry dump that can be resolved with simple DSDT edits.  I am now running with these changes, but haven't found these changes to make any difference in operational behavior.
      Rename Device (AC) -> Device (ADP1) Remove UID from Device (HPET) Add compatible ID "PNP0C01" to Device (HPET) Change ADP1:_STA from 0x0F to 0xFFFFFFFF Enable Ambient Light Sensor and renamed to Device (ALS0) from Device (ALS) Add compatible ID "smc-als" to ALS0 Rename LID -> LID0 Change "name" definitions to Buffers in _DSM methods Rename Device (PBTN) to PWRB Rename Device (SBTN) to SLPB Sleep / Wake does not work with the basic DSDT edits.  I have discovered that Sleep / Wake can be made to work by adding discrete graphics _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (borrowed the concept and code from a working E6430 DSDT: Credit here: https://osxlatitude.com/forums/topic/9248-working-sleep-on-intel-hd-and-nvidia-nvs-on-dell-latitude-e6430-optimus-enabled-or-disabled/page/6/. The Clover boot arg should be changed to "darkwake=0" for reasons explained by @holyfield in this thread.  Leaving this for historical purposes: LCD screen is blank when waking laptop by opening lid (screen is not blank when waking with power button).  Solution is to add darkwake=8 to CLOVER boot args.  Thank you @Hervé for this tip.  
      Brief Installation Guide:
      Configure BIOS (version A17) as follows (leave default unless listed here): Boot Sequence: USB, Internal HDD, CD/DVD, Modular Bay HDD; Boot List Option: Legacy; Integrated NIC: Enabled; Parallel Port: Disabled; Serial Port: Disabled; SATA Operation: AHCI; Misc Devices: Enable Modular Bay, Camera, External USB, Microphone, Media Card and 1394; Latitude ON Reader: Disabled; Keyboard Illumination: Auto ALS and Input; Ambient Light Sensor: Enabled; OROM Keyboard Access: Disable; TPM Security: Disable; Computrace: Deactivate; CPU XD Support: Enable; Performance: Enable all options; Power Management: Disable Wake on AC, Disable Wake on LAN/WAN, Express Charge: Standard, Charge Behavior: Enabled; Keypad: Fn Key Only; Mouse/Touchpad: Touchpad/PS-2 Mouse; USB Emulation: Enable Legacy; Fn Key Emulation: Disabled; Fastboot: Thorough; Virtualization: Enable Intel Virtualization, Disable VT for Direct I/O, Disable Trusted Execution; Wireless Switch: Bluetooth and WLAN; Wireless Device Enable: Bluetooth and WLAN;  Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z After applying Mojave updates, HWMonitor may not display discrete graphics attributes.  On systems with multiple displays, a second (or third display) may not be active after applying the Mojave update.  The solution to this is to run "sudo kextcache -i /" (in a terminal window) and reboot.  This will usually fix the issue.  If the issue is not fixed, run DosDude's Post Install Utility, apply the Legacy Graphics Patch, reboot and then run "sudo kextcache -i /" if necessary.  
      Screenshots
       
       
      Credits
      In addition to those mentioned in this first post and in subsequent posts in this thread, much of this solution for the Latitude E6410 was made possible by the numerous contributions of @RehabMan.  I hope he's doing well, wherever he is.  Hopefully he has long since forgotten what a PIA I was (and still am) as I was (and still am) learning hackOS.  
       
      E6410-Mojave-v4.zip
    • By biskero
      Hello,
       
      I am trying to install Catalina on my system with OpenCore 0.5.9. Here is my system:
      Motherboard: ASUS Z10PE-D8 WS
      RAM: 32 Gb
      CPUs: 2 Xeon E5-2650V3
      GPU: RX 580 8Gb
      The Xeaon is a Haswell family.
       
      I already have Sierra running on the system, I want to upgrade to Catalina, so I did not modify anything in the Bios beside booting from USB stick.
      I made the USB stick tried to do the installation but it gets stuck at PCI configuration. I noticed that my keyboard is not usable since lights are off, maybe something to do with USB?
      I attached my config.plist (checked the plist on the sanity check and it's fine) and a screenshot.
       
      Any help is appreciated it.
      config 2.plist

    • By macnuub
      Asus R541U 
      I installed Niresh Mojave On it Every thing working expect Wifi when seen through Hacktool
      I found it has a Pci Realtek 8723be
      Its not working where as external mini usb wifi adapter is working
      Please Help me to fix wifi Realtek 8723be PCIe wifi
       
    • By lat7280hd620
      I'm a software developer that's new to hackintoshing.  Attempted both Catalina and Mojave.  My current config gets stuck before the installer.  The logo appears with progress bar near 1%.  My previous attempts got me through to the installer where I used Disk Utility to Erase the disk and created one GUID partition with APFS format, and after several minutes the first reboot brings back the logo with progress bar near 1%.  I never get to "x minutes remaining".
       
      Using DEBUG versions. 
      opencore-log.zip
      ubuntu-logs.zip
      EFI.zip
       
      PS: SMBIOS/UUID redacted with sed in both log+config.
       
    • By tlefko
      macOS-Mojave-XPS13-9350
      Hello, this is a simple guide to get OS X 10.14 working on any XPS 13 9350 model
      This guide uses files from (@syscl) (albeit edited) and full credit to him for the Deploy.sh and DSDT patches. However, his Clover folder is unbootable with Mojave and thus has been redone.
      However, his Deploy is still retained but edited to remove some DSDT patches that break things on Mojave
      I did my best to keep the guide simple and for the most part it is, it's inteded for the 6200U non iris but should work with others. (credit @syscl)
      Issues
      Wake up via lid is hit or miss (sometimes needs key press) SD Card slot Restarts don't work (endless black screen while turning off but still on) Usage Notes
      USB Devices eject upon sleep (USB Patches via Deploy were major issue) Changing board number via Clover Config doesn't work always unless serial is changed (No idea..) Audio is controlled via VoodooHDA however prefpane is not nessacary. Never tested USB C anything. Charging should be fine however I'm not sure about others, don't personally use it) What Works
      Everything else! Setup Notes
      The new AFPS file system must be used, there is no way to avoid it. Has no noticeable adverse effects except slower boot time It is difficult to repartition AFPS drives and resize them, recommend clean install or you could have one partition smaller than your hard drive that can't be increased unless reformatted Although Volumes will be converted, keep drive as GUID BIOS Settings
      Set all SATA operation as AHCI Disable Secure Boot, Fast Boot For Coil Whine improvement disable C-States Enable UEFI Booting (Disable Legacy if easily confused) Recommended: Clean Install (Preinstall steps)
      Download latest Mojave version from Mac App store (Register AppleID as developer, enroll your mac, download the preview from the link onsite or google for detailed instructions. Make Bootable media (google how or download app to do it, it's just a terminal command) Download the Latest Clover revision (currently using r4568) and install it to your USB as UEFI and ESP (no need for drivers) Copy The contents of this Github repository into your EFI folder on the USB (Mount the EFI Partition via clover config, efi mounter, etc.) (No Boot Folder in EFI) If you have the same XPS Model as me you can use stock ACPI patched files (6200u, hd 520, 3200x1800,) if not delete contents of both folders (origin, patched) and will fix later via @syscls modified deploy) Installing Mojave (Clean Install)
      Boot PC off the USB, select your Installer as your Boot drive from clover menu config is currently set to FAKESERIAL and -v. I believe (@syscl's) deploy generates serial # information Once installer is loaded, go to disk utility and format as a GUID Partition Table with whatever partitions you want (Don't format whole drive to afps make sure it's GUID) Run the Mojave installer to the drive wait for it to finish, then turn off) From Clover, select the name of the Mojave Partition (not preboot, recovery, etc.) and not your USB stick either From here the installation will continue. DO NOT CLICK ON MOUSE OR KEYBOARD (crashes installer shortly after at least for me) Post Install (Clean Install)
      Reboot off your USB once again, load up your Mojave drive. First Boot will take long, if your using my ACPI files (from @sysl's deploy, edited) and have same model you should have everything out of box (except wifi) Regardless, run through the installer and set it all up. (without acpi) At this point screen should be fine, mouse, keyboard, no wifi should be present or bluetooth. No brightness control as well. go to terminal to mount EFI or via clover Config, EFI Mounter, etc, of both USB and the internal disk Copy and REPLACE the EFI folder from the USB into your hard drive. Unplug your USB and reboot and you should be able to boot without the USB now Turn off PC, boot into clover. Don't select a drive and press F4 and Fn+F4 a few times, wait a few seconds, then boot back to the drive Plug back in the USB, mount it's EFI, and run the modified Deploy Script on your Hard Drive EFI partition After deploy is finished, there will be VoodooI2C error as I deleted it from Kexts, for me it breaks Trackpad and Keyboard. For now will be using VoodooPS2. After Modded Deploy
      You should have no Internet at this point, the following next steps should resolve that. However, your Brightness, lidsleep, USB, bluetooth should be working Using your favourite Kext Installer (Put it on a USB or something to get it on the PC), install (credit @Rehabman's) FAKEPCIID and FAKEPCIID_Broadcomm texts that are included in the ManualKexts Folder Then run "Sudo kextcache -i /" from terminal, reboot, then run it again. By this point your wifi should be fixed, and everything should be done Post Install Notes
      Your welcome to transfer whatever other kexts you want to S/L/E, personally I leave them in the CLOVER Folder injected. Doing upgrade via mac app store is similar, just partitioning hard drive is harder. Apart from that same process essentially, not recommended Credits
      Credit Hackintosher.com for basic patches (although @syscl) covered some Credit to @syscl (clearly...) Credit to @Rehabman Credit to @syscl Kexts, and his contributers. ex. Lidwake.kext (although not fully compatible) Support
      Your welcome to open any issues on this thread, I personally have little DSDT knowledge so I will do my best to help! Thanks for Reading!
      - This is a clone from my GitHub, the link to the repository is below with all files
       
      https://github.com/tlefko/macOS-Mojave-XPS13-9350
       
      - I would really like to hear everyone's experience trying this guide so please let me know in the comments how it worked for you, if you plan to try it, etc.
       
      Checkout our official site here https://twortech.wixsite.com/pcmac
×