Jump to content
sirhot82

Mojave: Intel UHD 630 7 MB (No Acceleration) - Please Help :(

37 posts in this topic

Recommended Posts

My system is:

Motherboard: Gigabyte Z390 UD

CPU: Intel i7 9700K

GPU: Onboard Intel UHD 630

 

I made the following changes in the Config.plist file from Clover Configurator but after changes my monitor does not open. Here are the pictures shows the settings I made.
I've tried all the models with i7 processor for SMBIOS but I still cannot open my monitor.  
SMBIOS I tried: iMAc 14.1; 14.2; 17.1; 18.3; 19; mac mini
What Could be the problem, and how can I fix it?
*Since my monitor is not working, I also attached my clean config.plist, which is at the beginning of driver installation.

 

Thank you,

 

Devices.thumb.jpg.359934df1630037aba2123c57ac5e38e.jpg

Graphics.thumb.jpg.7980aeb02c755b99877d71c1bae14c2b.jpg

 

sybos.thumb.jpg.7d07cb0cce4196fa3bf0a4d9b6a9111f.jpg

 

config.plist

image.gif

Edited by sirhot82
System info added

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

-I use Clover Configurator 5.8.00

-I used iMAC 19,1 for SMBIOS as you said, and this time all the empty parts comes with numbers

-Removed all of 0x0 from Devices only IntelGFX 0x3E988086 left

-I added lilu.kext and WhatEverGreen.kext into my Library/Extensions

-I tried both 3E980003 with Inject Intel and 3E980007 in Graphics (id-platform)

 

But still no change :( While fans are working my monitor does not open, it is close and the lamb is blinking.

 

Do I need special setup?

 

Edited by sirhot82
grammer

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Hervé said:

Make sure you use the latest version of Clover Configurator, then revisit all tabs to adjust your config.

 

For instance, remove all those 0x0 I see listed in all fields of the Devices tab and I really don't see why you would fake your CPU's own iGPU id. i7-9700K's UHD630 does carry id 8086:3E98! Of course, it cannot do any harm, but it's useless and you probably want to avoid any possible confusion.

 

Re: SMBIOS, why is most of the data empty? I would have expected to see something like this once you select the appropriate SMBIOS in the offered list:

SMBIOS.thumb.jpg.bdf2037e7e205717e03afcabe6e2506c.jpg

 

Then, iMac18,3 is Kaby Lake and with i7-7700K and HD630 iGPU with id 8085:5912 so I'm tempted to say it's the wrong SMBIOS for your system and you should probably opt for Coffee Lake iMac19,1 especially as i9-9900K carries UHD630 iGPU with id 8086:3E98, i.e. same as your i7-9700K:

1502471025_iMac191.jpg.73fccd4ec95ca8f66ed5bfab42235cfa.jpg

 

If Lilu + WEG do not provide you with graphics acceleration on their own, i.e. without specific settings in Clover, I guess you should then try to select Inject Intel and inject layout-id 3E980003 (rather than 3E980007):

CoffeeLake_UHD630.jpg.8b37c65b6815f1edab58b22ba01da5e8.jpg

 

 

I used SMBIOS 19.1

I entered the IntelGFX e 0x3E988086 and entered ig-platfrom-id 0x07009B3E

 

My monitor opens but still 7 MB :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, iCanaro said:

 

Woow, very very thanks, it is working now :):):)

What was the main problem? Was it wrong SMBIOS? 

 

With this config file its working but do you also suggest me to add lilu.kext and WEG.kext to myLibrary/Extensitons? Or I do not need to add them?

Edited by sirhot82

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, iCanaro said:

not L/E

 

LILU & WEG --> EFI :thumbsup_anim:

 

inject graphics config --> devices --> properties


Sorry, but I did not understand clearly. I will probably need to format my system one day in the future so that I need to learn how to set my config file.

 

Could you explain it step by step, like talking to an idiot :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, sirhot82 said:


Sorry, but I did not understand clearly. I will probably need to format my system one day in the future so that I need to learn how to set my config file.

 

Could you explain it step by step, like talking to an idiot :)

Wait till I get home I will help you out

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry but to communicate translators use, I am not a native English speaker. To learn, you need perseverance and reading guides :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Everyone,

Im new to this and hopefully someone can help me. I have installed Mojave 10.14.1 on my Dell Inspiron 1577 laptop. What ever I do can not get the intel HD graphics 630 to work probably. It see's the intel HD Graphics 630 7MB.

I have select smbois 14.3 in clover configurator. I have tried loads of fixes that I have seen on YouTube from forums with no joy. I have attached my config.plist and a debug file. If someone would be able to have a look for me. I would be most appreciate it.

I have had a friend that has tried to patch the config plist using Hackintool as it was saying I had another graphics card installed. He managed to change it to the Intel HD graphics 630. I have also got whatevergreen and Lilu Kent installed.

config.plist

debug_1420.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tomprescott_128 said:

Hi Everyone,

Im new to this and hopefully someone can help me. I have installed Mojave 10.14.1 on my Dell Inspiron 1577 laptop. What ever I do can not get the intel HD graphics 630 to work probably. It see's the intel HD Graphics 630 7MB.

I have select smbois 14.3 in clover configurator. I have tried loads of fixes that I have seen on YouTube from forums with no joy. I have attached my config.plist and a debug file. If someone would be able to have a look for me. I would be most appreciate it.

I have had a friend that has tried to patch the config plist using Hackintool as it was saying I had another graphics card installed. He managed to change it to the Intel HD graphics 630. I have also got whatevergreen and Lilu Kent installed.

config.plist

debug_1420.zip

 

config-3.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/blob/master/Manual/FAQ.IntelHD.en.md

 

Intel HD Graphics 610-650 (Kaby Lake processors)

Supported since macOS 10.12.6
KBL framebuffer list:
— 0x591E0000 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 35 MB)
— 0x59160000 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 35 MB)
— 0x59230000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59260000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59270000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59270009 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59120000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x591B0000 (mobile, 3 connectors, 39 MB)
— 0x591E0001 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59180002 (mobile, 0 connectors, no fbmem, 1 MB)
— 0x59120003 (mobile, 0 connectors, no fbmem, 1 MB)
— 0x59260007 (desktop, 3 connectors, 79 MB)
— 0x59270004 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 58 MB)
— 0x59260002 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 58 MB)
— 0x591B0006 (mobile, 1 connectors, no fbmem, 39 MB)

Spoiler: KBL connectors

Recommended framebuffers: for desktop - 0x59160000 (default), 0x59120000 (recommended); for laptop - 0x591B0000 (default).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help. I will have a go after work, it maybe a bit advanced for me but will be a good learning curve. Is there a good pilist editor to use?

Edited by tomprescott_128

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, iCanaro said:

https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/blob/master/Manual/FAQ.IntelHD.en.md

 

Intel HD Graphics 610-650 (Kaby Lake processors)

Supported since macOS 10.12.6
KBL framebuffer list:
— 0x591E0000 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 35 MB)
— 0x59160000 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 35 MB)
— 0x59230000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59260000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59270000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59270009 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59120000 (desktop, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x591B0000 (mobile, 3 connectors, 39 MB)
— 0x591E0001 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 39 MB)
— 0x59180002 (mobile, 0 connectors, no fbmem, 1 MB)
— 0x59120003 (mobile, 0 connectors, no fbmem, 1 MB)
— 0x59260007 (desktop, 3 connectors, 79 MB)
— 0x59270004 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 58 MB)
— 0x59260002 (mobile, 3 connectors, no fbmem, 58 MB)
— 0x591B0006 (mobile, 1 connectors, no fbmem, 39 MB)

Spoiler: KBL connectors

Recommended framebuffers: for desktop - 0x59160000 (default), 0x59120000 (recommended); for laptop - 0x591B0000 (default).

What do I use to edit these values in the pilist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By cixque
      CLOVER.zipCLOVER.zipDell Venue 11 Pro 7140
      ------------
      Specification
       
       
      Intel Core M 5Y71
       
      Intel HD Graphics 5300
       
      Intel Broadwell-U motherboard
       
      8GB Ram
       
      256GB SSD
       
      Dell DW1850e WWAN + GNSS GPS
       
      Intel Wireless 7265 + Intel Bluetooth
       
      NFC
       
       
      …..
       
       
       
       
       
      Mojave 10.14.6
       
      What works
      Native Power Manager (Generate Plugin type) Full Graphics with QE/CL Brightness (Add PNLF in Config.plist or DSDT Patch) — (Brightness slide bar) Touch Screen, and Pen (DSDT Patch + Voodoo I2C, I2CHID satellite KEXT) HDMI output with hot plug (Lilu + WhateverGreen) HDMI Audio with hot plug (Lilu + AppleALC) no Layout-id needed Front and Rear Cameras MicroSD slot - O2 Micro (I use Adding Arbitrary under Devices in Config file Method) Ref, Post #6 by Jake Jo https://osxlatitude.com/forums/topic/7346-applesdxc-driverdsdt-patch-for-o2-micro-sd-card-readers/ Battery Indicator (ACPIbattery by Rehabman) ——>To utilise both battery, SSDT (by Rehabman) is needed in order to combine 2 batteries as one.
      Travel Keyboard Dell K12a001 (USBinjectall KEXT) Native Keyboard keys (Brightness, volume keys) WWAN card Dell DW1850e (OOB) Bluetooth -------------------
       
      What doesn’t work
       
       
      Sleep Wake — I have no idea how to fix it as it is required DSDT patch I guess. GPS NFC Audio ---> Realtek I2S Audio (PG0.35 for DELL)
       
      In DSDT entries is HDAUDIO\\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_00000000&REV_1000\ Which indicates ALC282
       
      Audio ALC3263 (As it shown in BIOS) - Broadwell rt286 - Card1/Codec#0 (Utilised in I2S Mode) there is nowhere in BIOS to change to HDA mode). Drop OEM HDA and Fix HDA don’t do anything, still show 3 HDMI Audio outputs. If there is a DSDT patch to force HDA Audio mode, Please do enlighten me.
      As a result Internal Speaker, Internal Mic, and Headphone Jack doesn’t work.
       
      Touchpad on Travel Keyboard Dell K12a001 (Should work with DSDT Patch with pin configuration) I have no idea how. Obviously, Intel Wireless 7265 AC. For experimental purpose. https://github.com/daliansky/XiaoMi-Pro-Hackintosh/issues/330 — Knock yourself out. I managed to get it work for awhile but the real problem is kernel panic so I gave up. Ordering compatible card instead. ------------------
       
      Config.plist got it from Rehabman laptop config.
       
       
      BIOS version A20
       
      Enable:
       
      - Legacy Boot Rom
       
      Disable:
       
      - Secure Boot
       
      - TPM 2.0
       
      - Vt-d
       
      ------------
       
      SMBIOS - I use MacBook8,1. —- MacBookAir7,1-7,2 (Min Freq is at 1.2 GHz) MacBookPro12,1 Min Freq is at 800 Mhz and it is the default this cpu should be. Again, there is a way to set it right somewhere in this forum.
       
      ------------
       
      -->> DSDT Windows 8 patch
       
      System sees only one I2C Controller which control Touch Screen.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      -->> DSDT Windows 8.1 Patch
       
      System sees two I2C Controllers which control Touch Screen and Accelerometer.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      OOO>>> With Windows 8.1 patch which it should run with this one because it can see more of HID devices and controllers.
       
      Problem is Accelerometer (SHUB).
      Device can automatically rotate screen as it should be BUT it flips the screen wildly even with slightly movement. It stops only when device stays completely still. Eventually it breaks internal screen graphic. It becomes grabble. I restored internal screen graphic by connecting it to external monitor and set rotation of external screen to 0 degree. Then it is back to normal. (I guess it conflict with rotation setting) I disable SHUB in DSDT.
       
      ---------------------
       
      During Installation process Full Graphic acceleration can be activated straight away by Lilu and Whatevergreen. AppStore, iMessage and, FaceTime activate by NullEthernet and SSDT by Rehabman USBInjectAll needed for keyboard and other usb peripherals. Use other tool to keep certain ports active as Rehabman mention this KEXT is not good for a long run. Please do Correct me if I did something worng. Or any suggestions to make this thing runs better.
      CLOVER.zip
      IOReg_SysReport.zip
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By DOGER92
      Hi guys, I'm new to the world of Hackintosh. I write in this section because I have a problem with the graphics card of my laptop. As far as I understand from the web, it is not possible to use a dedicated graphics card on a laptop. So I'm trying to use the integrated processor one. The problem is that I have tried various procedures seen online, but in spite of this I cannot solve the problem. If you need this is the equipment of my laptop:

      Asus VivoBook Pro 15 N580VD-FI038T

      Screen: Led 15.6” 16:9 (Ultra HD 3480x2160).
      Chipset: Intel HM175.
      Cpu: Intel Core i7-7700HQ (2.80 GHz / 3.80 GHz, 4 core, 6 MB CACHE L3).
      Graphics Card: INTEL HD Graphics 630 + NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5.
      Hard Disk: SSD M.2 512 GB SATA 3.0 + SSD 750GB.
      Ram: 32GB DDR4-2666.
      Audio: audio stereo Harman Kardon.
      Webcam: webcam HD with integrated headphone.
      Lan: Intel LAN 10/100/1000, Wi-Fi 802.11ac (2x2), Bluetooth 4.2.
      USB: 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C Gen 1, 1 x HDMI, 1 x LAN RJ-45, 1 x jack
      Slot: 1 x SD.

      I hope there is someone who can help me with this problem
    • By Georgiles
      Laptop: Asus Vivobook F510UA
      CPU: Intel Core i5-8250U
      Graphic: Intel UHD 620
      Wifi: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (no kexts for intel wifi) :(
      Card Reader: Realtek_CardReader(RTL8411B_RTS5226_RTS5227)
      Camera: ASUS UVC HD 7.Audio: Conexant Audio CX8050
      Touchpad: ELAN1300
       
       by parkrypto: thank you tctien342 for the amazing guide.
       
      https://github.com/tctien342/Asus-Vivobook-S510UA-High-Sierra-10.13-Hackintosh
       
      Ebayed the laptop for $290 + tax = $350
      added: 16gb RAM + existing 8GB = 24GB          Timetec Hynix IC 16GB DDR4 2400MHz PC4-19200 Non ECC Unbuffered 1.2V CL17 2Rx8 Dual Rank 260 Pin SODIMM Laptop Notebook Computer Memory Ram Module Upgrade S Series (16GB)     
      added: cheap wifi         TP-Link USB Wifi Adapter for PC N150 Wireless Network Adapter for Desktop - Nano Size Wifi Dongle Compatible with Windows 10/7/8/8.1/XP/Vista Mac OS 10.9-10.15 Linux Kernel 2.6.18-4.4.3 (TL-WN725N)     
      added: NAND 1TB Internal PC SSD https://www.amazon.com/gp/product/B073SB2MXT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s01?ie=UTF8&psc=1
      Gadget Reviews upgraded too, video: https://www.youtube.com/watch?v=39EquX5PTkQ
       
      I just installed. Everything works fine. I'll test final cut pro, premiere pro with 4k footage and get back with you on performance. 
      For now moves like a performant Mac book pro. 
      I installed Catalina first but I could not make the Intel UHD 620 Graphics get proper QE/CI. 
      Mojave is just fine. I want to use this system for quick video editing on the go.
      Geekbench in my signature.  
      If you need any files or have any questions pls ask.
       






      asus f510u mojave.zip
    • By Sagnik Ganguly
      Hello I'm Sagnik Ganguly, I'm trying to dual boot macOS 10.14 and Windows 10 (already installed) on a PC with Legacy BIOS. I've two hard drives one in where the windows is installed and another which is converted to GPT to install macOS Mojave 10.14 with a partion of Mac OS Extended (Journal) or APFS but when I went to the Install Disk Selection page, I'm selecting the partition but it says "This version of macOS 10.14 cannot be installed on this computer." can you help me please? 
      P. S. My motherboard doesn't support UEFI. 
      I'm attaching some pictures of the screens.


×