Jump to content
AudioGod

AudioGod's Aorus Z390 Master Patched DSDT EFI for Catalina Mini Guide and Discussion

1,176 posts in this topic

Recommended Posts

2 minutes ago, AudioGod said:

Oh yes I remember now, while treeking the igpu memory. :thumbsup_anim:

 

Do you remember test for VirtualSMC and FakeSMC posted in MP about some smcKey errors? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
2 minutes ago, Matgen84 said:

 

Do you remember test for VirtualSMC and FakeSMC posted in MP about some smcKey errors? 

The smc errors you were getting?

i do indeed yes, did you get to the bottom of it?

Edited by AudioGod

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, AudioGod said:

The smc errors you were getting?

i do indeed yes, did you get to the bottom of it?

 

I talk about these errors (SMBIOS Imac19,1 - Catalina): no solution for the moment.

 

With VirtualSMC 1.0.9/ 1.1.0

(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcGetKeyInfo Error: received error 0x84 when getting key info for 'ALRV'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'MSLD'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'ALV0'

With FakeSMC 3.5.3

(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'MSLD'

 

EDIT: I don't understand why I use Desktop SMBIOS not Laptop.

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

thanks a thousand for this guide (and glasgood's)!

 

Install went more or less without a hickup, and everything seemed to be working perfectly. However, I'm having these weird small lags where the application I'm in will just stop responding and/or keyboard input stops. The dreaded spinning wheel rainbow wheel shows up now and then. Every UI transition is buttery smooth, however, so I dont think it is related to the GPU? It seems to be completely random. There is no CPU spike going on (I've got Activity monitor up at all times monitoring the state of things) Also, some programs seem to open very random, i.e activity monitor takes a good 7-8 seconds with the spinning wheel.

 

This is my first hackintosh, so I'm kind of at a loss at how I should even start looking for what's wrong.. 

 

My setup:

9900k

Aorus Master

rx 580

64 gb memory

1080ti disabled by properties

firmware F11c

 

Please let me know if there is any other information I can provide that'll help in troubleshooting..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, psycato said:

Hey,

 

thanks a thousand for this guide (and glasgood's)!

 

Install went more or less without a hickup, and everything seemed to be working perfectly. However, I'm having these weird small lags where the application I'm in will just stop responding and/or keyboard input stops. The dreaded spinning wheel rainbow wheel shows up now and then. Every UI transition is buttery smooth, however, so I dont think it is related to the GPU? It seems to be completely random. There is no CPU spike going on (I've got Activity monitor up at all times monitoring the state of things) Also, some programs seem to open very random, i.e activity monitor takes a good 7-8 seconds with the spinning wheel.

 

This is my first hackintosh, so I'm kind of at a loss at how I should even start looking for what's wrong.. 

 

My setup:

9900k

Aorus Master

rx 580

64 gb memory

1080ti disabled by properties

firmware F11c

 

Please let me know if there is any other information I can provide that'll help in troubleshooting..

 

Hey buddy sorry for the late response,

how are you disabling the 1080ti ?

have you tried the hack without it installed to see if the problem remains?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, AudioGod said:

Hey buddy sorry for the late response,

how are you disabling the 1080ti ?

have you tried the hack without it installed to see if the problem remains?

 

Hey,

 

thanks for the reply. 

 

I've disabled it according to -> https://khronokernel-4.gitbook.io/disable-unsupported-gpus/

It does not show up in catalina system report.

 

I have not tried pulling the power from it, do you think it could be the culprit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, psycato said:

Hey,

 

thanks for the reply. 

 

I've disabled it according to -> https://khronokernel-4.gitbook.io/disable-unsupported-gpus/

It does not show up in catalina system report.

 

I have not tried pulling the power from it, do you think it could be the culprit?

Just to make sure and if it’s not a hassle then remove it and see as it’s Ann easy test to do and will eliminate that all together if t still happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, AudioGod said:

Just to make sure and if it’s not a hassle then remove it and see as it’s Ann easy test to do and will eliminate that all together if t still happening.

 

I'll give it a tonight and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, AudioGod said:

 

:thumbsup_anim:

 

 

So I disconnected the 1080 ti (power only) and obviously had to turn the PC off for that, but so far it is not showing any signs of lag/stutter/freezing, but they didn't start showing until after a couple of days where the PC had been in sleep mode every night. I'll let it run like this for the next couple of days and see if it creeps back in..

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, psycato said:

 

 

So I disconnected the 1080 ti (power only) and obviously had to turn the PC off for that, but so far it is not showing any signs of lag/stutter/freezing, but they didn't start showing until after a couple of days where the PC had been in sleep mode every night. I'll let it run like this for the next couple of days and see if it creeps back in..

Perfect do exactly that and report back with your findings.

if it is the 1080ti we may need to disable it with a ssdt or via the dsdt if the clover method isn’t doing its job for you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, AudioGod said:

Perfect do exactly that and report back with your findings.

if it is the 1080ti we may need to disable it with a ssdt or via the dsdt if the clover method isn’t doing its job for you. 

 

I'm starting to think it's related to the RX 580. I did notice that it was using almost 100% memory yesterday when it really started acting up. I just noticed a couple of micro freezes and it looks like the GPU memory usage is slowly increasing.. ->

 

Thoughts?

 

Edit: Note, the freezes now just happened when I connected my watch (garmin) to sync it with garmin express.

 

image.thumb.png.c7e4c42f0141fcd6bcc4d0eefc524459.png

Edited by psycato

Share this post


Link to post
Share on other sites

@psycato I'm have a similiar setup (Aorus Master, 9700k, less RAM = 16gb and a RX580) and got no freezes or whatsoever.

What monitoring tool is that? Would love to check what the memory of my rx is doing.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, decat said:

@psycato I'm have a similiar setup (Aorus Master, 9700k, less RAM = 16gb and a RX580) and got no freezes or whatsoever.

What monitoring tool is that? Would love to check what the memory of my rx is doing.

 

 

istat menus :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works like a charm for me on two machines with minor adaptions.

 

Namely this NVRAM fix:

https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/erd2th/nvram_for_all_300_series_users_rejoice/

 

And the FileVault extras from here:

https://fewtarius.gitbook.io/laptopguide/extras/enabling-filevault

 

May I suggest the addition of these to the project?

 

Machine 1: Z390 Aorus Master, i9-9900k, 5700 XT SE, 64GB RAM

Machine 2: Z390 Aorus Master, i7-8700k, Vega 56, 16 GB RAM

Edited by RHack

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RHack don’t use this ssdt....It has been implemented in my DSDTs by MaLD0n since I started releasing my EFIs, this is why I have always had a native nvram to start with. 
totally not needed.

 

No one should install the SSDT additionally on my EFI cause it's redundant !!

 

Bildschirmfoto 2020-01-21 um 10.41.47.png

 

Edited by AudioGod

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, psycato said:

I mean.. Is this normal?

 

image.thumb.png.d35c7060e75dc84632f33bc0e8d5a2d8.png

Nope that shouldn’t happen.

have you got more then one monitor hooked up?

if you do drop down to a single screen and see if it keeps doing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 minute ago, AudioGod said:

Nope that shouldn’t happen.

have you got more then one monitor hooked up?

if you do drop down to a single screen and see if it keeps doing it.

 

No, only one monitor ->

image.png.e7eb8b2491fa6fbbeef82f31185d3848.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, AudioGod said:

Interesting,

what monitor exactly do you have and is it RGB or ARGB?

 

Samsung CRG90. Not sure if it's argb or rgb? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, psycato said:

 

Samsung CRG90. Not sure if it's argb or rgb? 

No worries I’m researching it now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A very big thank you for this guide!! It made my first Hackintosh installation very smooth and easy!! :thumbsup_anim: 

 

I am having couple of issues after the installation:

 

1. My dual monitor setup does not seem to work. Both monitors are detected but the image is displayed on only one.

2. When I wake up the computer after the sleep, the image does not come on (black screen). Need to hard reset.

3. The Geekbench scores are super low, but the system itself seems to be working fast.

 

My system:

 

Intel i9-9990k

Gigabyte Aorus Z390 Master (BIOS F11c)

Corsair 16GB 4000MHz DDR4

XFX Radeon VII 16GB

2 x Samsung 970 EVO Plus 500GB 

2 x LG 27UK650 Monitors

 

EFI: Aorus Z390 Master F11c Navi Vega VII EFI.zip 

BIOS Profile: F11c MSR Unlocked Profile.zip 

 

I would be grateful for any advice.

Screenshot 2020-01-25 at 18.19.54.png

Screenshot 2020-01-25 at 18.20.04.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, jake_mike said:

A very big thank you for this guide!! It made my first Hackintosh installation very smooth and easy!! :thumbsup_anim: 

 

I am having couple of issues after the installation:

 

1. My dual monitor setup does not seem to work. Both monitors are detected but the image is displayed on only one.

2. When I wake up the computer after the sleep, the image does not come on (black screen). Need to hard reset.

3. The Geekbench scores are super low, but the system itself seems to be working fast.

 

My system:

 

Intel i9-9990k

Gigabyte Aorus Z390 Master (BIOS F11c)

Corsair 16GB 4000MHz DDR4

XFX Radeon VII 16GB

2 x Samsung 970 EVO Plus 500GB 

2 x LG 27UK650 Monitors

 

EFI: Aorus Z390 Master F11c Navi Vega VII EFI.zip 

BIOS Profile: F11c MSR Unlocked Profile.zip 

 

I would be grateful for any advice.

Screenshot 2020-01-25 at 18.19.54.png

Screenshot 2020-01-25 at 18.20.04.png

 

your Geekbench score are right for Geekbench 5. (they changed the scoring system from version 5 on) if you wanna see bigger numbers use Geekbench 4 but it looks correct to me. :thumbsup_anim:

 

how are the monitors conenected to the gpu?

 

have you also removed the boot argument darkwake=8? if so then put it back or if you haven't change it to darkwake=0 instead.

 

sorry also if you dont care about sidecar then you might be better off changing the smbios to imacpro1,1 and disabling the igpu in the bios.

having the igpu enabled can hamper performance of the Radeon VII as it can render a lot quicker then the igpu using quick sync can.

 

 

here use this EFI with new details as its a different smbios and disable the igpu in the bios.

AudioGod 1,1 EFI.zip

 

Edited by AudioGod

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, AudioGod said:

 

your Geekbench score are right for Geekbench 5. (they changed the scoring system from version 5 on) if you wanna see bigger numbers use Geekbench 4 but it looks correct to me. :thumbsup_anim:

  

how are the monitors conenected to the gpu?

 

have you also removed the boot argument darkwake=8? if so then put it back or if you haven't change it to darkwake=0 instead.

 

Ah cool, they seemed to be off when I was comparing to yours that's why I was a bit concerned :)

 

One is connected via HDMI, second via DP (using DP to HDMI adapter).

 

I did not touch any arguments in the Clover config. I am complete Hackintosh noob, started learning yesterday (using your guide). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
        ***The topic is for Notebooks and Desktops***   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      Mobos serie 400 with 10th processors, use MacBookAir9,1 smbios for now
        First... ***Update bios to last available version!***   If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app     Look at my Clover folders and understand what we really need, this is the best way to learn     1-Installation     --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder    https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install Sierra/High Sierra and boot into system! 2-Post Installation     --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Reboot and activate video!   3-Video     -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/   -Nvidia WebDriver High Sierra   http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/   -Cuda   http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   -Check it, easy way   nvidia-update.command.zip by Benjamin-Dobell   4-DSDT       Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC* -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS* -BLC0 -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -IMEI -EC -PNLF(Nvidia/AMD) -HDMI ---To avoid problems use some patches in config.plist, don't forget!--- GLAN to GIGE 474c 414e 4749 4745 GFX0 to IGPU 47465830 49475055 HDAS to HDEF 48444153 48444546 HECI to IMEI 48454349 494d4549 SAT0 to SATA 53415430 53415441 5-SSDT   Generate your SSDT for PM, use ssdtPRGen by Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha ssdtPRGen.command.zip   or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist   for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it Install Intel Power Gadget.pkg.zip   6-Brightness  
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
        -Clover   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   -Lan driver by Mieze     -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   -Links     -FakeSmc https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   if u like, Rate Topic     It's time to Rock -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, badruzeus and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By tonyx86
      This guide is a work in progress and will be updated as I refine the installation.
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks (Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m, Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m, Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600, Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580) are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec SMBIOS MacModel MacMini 8,1 Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi (currently disabled in BIOS).  I may replace this with Brcm, but am using only Ethernet (IntelMausi) for now.  
      Installation Steps: To be provided
      See attached EFI and /L/E kexts in EliteDesk.zip archive See installation methodology here See references here  
      What is not working
      Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card).  
      What is not tested
      USB c 3.1 port Microphone port  
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet Auto-sensing headphone jack automatically switches to internal speaker when headphones removed  
      Known Issues and their solutions
      (Reported this as a possible Clover issue - no solution yet) Clover boot loader may default to Recovery volume after a normal shutdown.  Work-around is to select your normal macOS volume.  This may only happen when Clover is configured to boot LastBootedVolume and may be "fixable" by explicitly setting a boot volume (haven't tested this). (Watching this - not sure it's a problem) At least one display blanks (sleeps) when plugging / unplugging USB device (observed in front USB 3.1 ports).  Display wakes immediately on keyboard and mouse activity, so this is a minor issue but may be indicative of another issue. (No solution yet - work-around is to use Firefox) Safari has problems loading insanelymac web pages after sleep / wake.  Work-around: use Firefox or reboot.  I have seen reports in forums where Safari issues are experienced after sleep / wake on a real Mac.  Not sure if the problems are related.  I suspect that it might be related to streaming video on InsanelyMac pages (since I haven't observed the issue on "static" pages).
      Also observed video problem in AppStore after sleep/wake.  Console: VideoDecodersUnavailable  (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Display does not fully wake after resuming from sleep (needs an extra mouse or keyboard stimulus to fully wake).  Solution is to change boot arg darkwake=0 to darkwake=2.  Other values of darkwake may work as well, but this is the first I tried and it worked. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) -disablegfxfirmware boot arg is not required with WEG.  I inadvertently left this boot arg after I encountered an endless gfx firmware update boot loop while working on my FB patching.  This boot arg is no longer necessary after completing FB patching with WEG. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive): Sometimes, CMOS time is lost on shutdown or restart.  Solution is to enable Clover's Apple RTC fix in config.plist. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) headphone jack doesn't work.  Solution is to change HDEF layout-id to 28. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) System freezes on wake from sleep because of a kernel panic related to hda-gfx (my system does not have HDMI and my DP->DVI adapters do not drive monitor speakers).  Solution is to add No-hda-gfx property to HDEF as described here.  This property is recognized as a Lilu flag and prevents loading hda-gfx. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Device (PMCR) is not defined.  Solution is a SSDT that "injects" the missing device. (Solved and included in the attached archive) eficheck is loaded (not sure why this is bad, but may be a privacy issue - see here). Solution is to add updated EFICheckDisabler kext that include Q370 chipset.  See here.  
      BIOS Version / Configuration: To be provided
      Version: 02.11.01 Rev.A  
      Clover Configuration: To be provided
       
      UHD 630 Framebuffer Patching: To be provided
       
      Current Versions
      Catalina 10.15.4.02 Clover (UEFI) r5118 Lilu.kext 1.4.4 WhateverGreen.kext 1.3.9 AppleALC.kext 1.4.9 IntelMausiEthernet 2.5.0  
      Credits To be provided
       
       




      EliteDesk800 G4 Mini - Rev 0.5.zip

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
        Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell   https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Skylake, Kabylake and Coffeelake is here https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By shawnski
      i have managed to install catalina to my hackintosh, everything else seems to work be very smooth but geek bench score is very low. 490 single core, 3879 multi score
      my build is
      3930k intel,
      rx570 gpu,
      huananzhi x79,
      32gb kingston 1600,
      kingspec 512 nvme,
      Broadcom BCM94360CS2 wifi & bluetooth pci
      clover smbios i choose iMac13,2
      i installed Intel Power Gadget, screenshot here: https://prnt.sc/slit8z
      any help would be greatly appreciated.
×