Jump to content
AudioGod

AudioGod's Aorus Z390 Master Patched DSDT EFI for Catalina Mini Guide and Discussion

1,176 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Hi @AudioGod

 

Update to 10.15.3 Beta 2 with Bios F11c EFI folder: all works fine as usual  :thumbsup_anim:

 

Some questions: what these lines means in kernel.log? They could be ignored?

(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcGetKeyInfo Error: received error 0x84 when getting key info for 'ALRV'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'MSLD'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'ALV0'

 

Already present since BIOS F9, these lines at startup:

(AppleUSBXHCI) 000003.712224 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 1248 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.713073 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 2496 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.714206 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 4992 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.714528 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 1457 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.847274 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 2915 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.847442 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 5830 exponent 2

 

Capture d’écran 2020-01-15 à 08.18.52.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Matgen84 said:

Hi @AudioGod

 

Update to 10.15.3 Beta 2 with Bios F11c EFI folder: all works fine as usual  :thumbsup_anim:

 

Some questions: what these lines means in kernel.log? They could be ignored?


(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcGetKeyInfo Error: received error 0x84 when getting key info for 'ALRV'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'MSLD'
(AppleSMCLMU) AppleLMUController::smcReadKey Error: received error 0x84 when reading key 'ALV0'

 

Already present since BIOS F9, these lines at startup:


(AppleUSBXHCI) 000003.712224 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 1248 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.713073 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 2496 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.714206 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 4992 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.714528 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 1457 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.847274 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 2915 exponent 2
(AppleUSBXHCI) 000003.847442 XHC@14000000: AppleUSBXHCI::createPorts: unsupported speed mantissa 5830 exponent 2

 

Capture d’écran 2020-01-15 à 08.18.52.png


the usb errors are due to the USB Patching and you can totally ignore them, The smc errors I’m not so sure. When did they appear? Was it after installing 10.15.3? 
Are you using the latest VirtualSMC kext and is it still there with the older one?

Edited by AudioGod

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, AudioGod said:


the usb errors are due to the USB Patching and you can totally ignore them, The smc errors I’m not so sure. When did they appear? Was it after installing 10.15.3? 
Are you using the latest VirtualSMC kext and is it still there with the older one?

 

About the smc errors, I don't know when they appear before or after 10.15.3 Beta. Yes, I'm using latest VirtualSMC v1.10 from this topic. Don't test the previous version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, Matgen84 said:

 

About the smc errors, I don't know when they appear before or after 10.15.3 Beta. Yes, I'm using latest VirtualSMC v1.10 from this topic. Don't test the previous version.

I haven’t got the error showing in my log. Could be the latest version of VirtualSMC so try the older version just to see if the problem remains.

could also be your kernel cache so maybe clear that first and see :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, AudioGod said:

I haven’t got the error showing in my log. Could be the latest version of VirtualSMC so try the older version just to see if the problem remains.

could also be your kernel cache so maybe clear that first and see :) 

 

I try the older VirtualSMC version 1.0.9: no smc errors  

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Matgen84 said:

 

I try the older VirtualSMC version 1.0.9: no smc errors  

out of interest try the new one with the virtualSMC.efi aswell, does the error remain?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, AudioGod said:

out of interest try the new one with the virtualSMC.efi aswell, does the error remain?

 

I don't understand what do you means :( VirtualSMC.efi: why ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Matgen84 said:

 

I don't understand what do you means :( VirtualSMC.efi: why ?

I’m trying to track down the smc errors and as I’m not getting them here i can’t test

 

download the latest version of VirtualSMC and install the VirtualSMC.efi as a test only just to see if the errors halt

Edited by AudioGod

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AudioGod said:

I’m trying to track down the smc errors and as I’m not getting them here i can’t test

 

download the latest version of VirtualSMC and install the VirtualSMC.efi as a test only just to see if the errors halt

 

Ok.

Take a look to VirtualSMC changeling for latest release.... I'm not sure VSMC v1.1.0 is still compatible with Clover. 

 

v1.1.0
Minor performance improvements
Added OpenCore builtin protocol support (VirtualSmc.efi can still be used in other bootloaders)
Added fan and voltage reporting in SMCSuperIO through I/O Registry (requires client updates) by @joedmru

 

EDIT: @AudioGod VirtualSMC.kext 1.1.0 (Kext folder) + VirtualSMC.efi (drivers folder), same issue -_- Jump to FakeSMC?

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

I'm going to make my first attempt at making a Hackintosh soon. My computer have the following specs: 
 

Motherboard: Gigabyte Z390 AORUS MASTER (BIOS version F7 right now) 
CPU: Intel Core i9-9900K
Cooler: Corsair Hydro H100i RGB Platinum
RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2666Mhz CL16
SSD: 2x Samsung 970 EVO 500GB M.2
GPU: Gigabyte AMD Radeon RX Vega 64 Gaming OC 3xHDMI 3xDP 8GB
Wifi/BT: Broadcom BCM94360 (windows uses motherboard built in wifi/BT though)

Would you recommend that I install the latest BIOS version (F11c) or the last one F10? My goal is to dual boot Catalina with Windows 10 on separate drives. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, monkeytonk said:

Hi!

I'm going to make my first attempt at making a Hackintosh soon. My computer have the following specs: 
 

Motherboard: Gigabyte Z390 AORUS MASTER (BIOS version F7 right now) 
CPU: Intel Core i9-9900K
Cooler: Corsair Hydro H100i RGB Platinum
RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2666Mhz CL16
SSD: 2x Samsung 970 EVO 500GB M.2
GPU: Gigabyte AMD Radeon RX Vega 64 Gaming OC 3xHDMI 3xDP 8GB
Wifi/BT: Broadcom BCM94360 (windows uses motherboard built in wifi/BT though)

Would you recommend that I install the latest BIOS version (F11c) or the last one F10? My goal is to dual boot Catalina with Windows 10 on separate drives. 

 

Hi,

Use F11c as I'm fully supporting it now and it works a charm. :thumbsup_anim:

disconnect the H100i usb connection to the motherboard as the system won't be able to goto sleep with is connected and its not used or needed in Catalina and you only need it in windows to change your schemes so pull the connection out if you want sleep fully working.

lastly disable the Z390 Master onboard Wifi/Bluetooth via the bios as macOS is not comparable with it and you can use the Broadcom for windows no problem.

If you do all of the above your have zero issues buddy.

I hope that helps :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AudioGod said:

 

Hi,

Use F11c as I'm fully supporting it now and it works a charm. :thumbsup_anim:

disconnect the H100i usb connection to the motherboard as the system won't be able to goto sleep with is connected and its not used or needed in Catalina and you only need it in windows to change your schemes so pull the connection out if you want sleep fully working.

lastly disable the Z390 Master onboard Wifi/Bluetooth via the bios as macOS is not comparable with it and you can use the Broadcom for windows no problem.

If you do all of the above your have zero issues buddy.

I hope that helps :) 

Thanks alot! Will probably pull the trigger and install Catalina next week. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just switched over to Opencore.  Great job on the build guys. :thumbsup_anim: Was pretty much plug and play after inputting the system info into the config file.

 

I honestly can't see or feel a difference between this and the Clover build but perhaps I'm just not too experienced yet in Hackintoshing.  I guess I do notice that there's a lot less flickering of the screen during bootup.  Sort of like less changing of resolutions.

 

Also, seems like I somehow managed to screw up my "Internal Speakers" sound.  My desk speakers are plugged into Line Out on my motherboard and sometimes when I boot up macOS I get no sound through this output, sometimes I do, however in Windows it always works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, hungrywallet said:

Just switched over to Opencore.  Great job on the build guys. :thumbsup_anim: Was pretty much plug and play after inputting the system info into the config file.

 

I honestly can't see or feel a difference between this and the Clover build but perhaps I'm just not too experienced yet in Hackintoshing.  I guess I do notice that there's a lot less flickering of the screen during bootup.  Sort of like less changing of resolutions.

 

Also, seems like I somehow managed to screw up my "Internal Speakers" sound.  My desk speakers are plugged into Line Out on my motherboard and sometimes when I boot up macOS I get no sound through this output, sometimes I do, however in Windows it always works.


there’s a small bug caused by the dac so when you restart from windows into macOS because windows uses the extra dac for audio  and macOS doesn’t it causes sound to stop working in Catalina. The resolve is to never restart from one os to the other but instead shut down and then power up again and your never see that problem again.

i hope that helps bud

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, hungrywallet said:

Actually I do have one small issue, I can't boot into Windows.

From OpenCore?

you should have an option at the bootloader named boot camp and that boots you into windows.

if you have windows on the same drive as Cat then your need to ask @texem how to make them play together.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, AudioGod said:

From OpenCore?

you should have an option at the bootloader named boot camp and that boots you into windows.

if you have windows on the same drive as Cat then your need to ask @texem how to make them play together.

 

From OpenCore.  I have the bootcamp option, just restarts when I select it.  Both OS's are on separate NVME drives.  I'll see if I can google a fix in the meantime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, hungrywallet said:

 

From OpenCore.  I have the bootcamp option, just restarts when I select it.  Both OS's are on separate NVME drives.  I'll see if I can google a fix in the meantime.

That’s strange as that’s exactly how I have windows and cat and it works just fine.

il double check anyway on my end to make sure that’s still the case just incase 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, AudioGod said:

That’s strange as that’s exactly how I have windows and cat and it works just fine.

il double check anyway on my end to make sure that’s still the case just incase 

OK Thanks.  For now I'm able to boot into Windows via the UEFI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Matgen84 @hungrywallet

Make the following changes to your bios

 

• Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL

• Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled

 

@Matgen84 This will give you the high resolution bios post boot like you were asking me about a while ago. :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, AudioGod said:

@Matgen84 @hungrywallet

Make the following changes to your bios

 

• Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL

• Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled

 

@Matgen84 This will give you the high resolution bios post boot like you were asking me about a while ago. :thumbsup_anim:

 

Thanks. 

 

I've got already the high resolution for Aorus Splash screen before this new settings. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Matgen84 said:

 

Thanks. 

 

I've got already the high resolution for Aorus Splash screen before this new settings. :)


Awesome bro,

how did you achieve it before these settings?

some monitors play better OTB then others saying that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, AudioGod said:


Awesome bro,

how did you achieve it before these settings?

some monitors play better OTB then others saying that.

 

I think (not sure) the DVMT settings involved. In the previous discussions, I indicated that I prefer to use these:

 

• Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 512M
• Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> MAX
• Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB

I like my IIyama monitor 27'' :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Matgen84 said:

 

I think (not sure) the DVMT settings involved. In the previous discussions, I indicated that I prefer to use these:

 


• Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 512M
• Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> MAX
• Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB

I like my IIyama monitor 27'' :D

Oh yes I remember now, while treeking the igpu memory. :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
        ***The topic is for Notebooks and Desktops***   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      Mobos serie 400 with 10th processors, use MacBookAir9,1 smbios for now
        First... ***Update bios to last available version!***   If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app     Look at my Clover folders and understand what we really need, this is the best way to learn     1-Installation     --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder    https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install Sierra/High Sierra and boot into system! 2-Post Installation     --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Reboot and activate video!   3-Video     -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/   -Nvidia WebDriver High Sierra   http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/   -Cuda   http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   -Check it, easy way   nvidia-update.command.zip by Benjamin-Dobell   4-DSDT       Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC* -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS* -BLC0 -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -IMEI -EC -PNLF(Nvidia/AMD) -HDMI ---To avoid problems use some patches in config.plist, don't forget!--- GLAN to GIGE 474c 414e 4749 4745 GFX0 to IGPU 47465830 49475055 HDAS to HDEF 48444153 48444546 HECI to IMEI 48454349 494d4549 SAT0 to SATA 53415430 53415441 5-SSDT   Generate your SSDT for PM, use ssdtPRGen by Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha ssdtPRGen.command.zip   or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist   for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it Install Intel Power Gadget.pkg.zip   6-Brightness  
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
        -Clover   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   -Lan driver by Mieze     -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   -Links     -FakeSmc https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   if u like, Rate Topic     It's time to Rock -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, badruzeus and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By tonyx86
      This guide is a work in progress and will be updated as I refine the installation.
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks (Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m, Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m, Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600, Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580) are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec SMBIOS MacModel MacMini 8,1 Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi (currently disabled in BIOS).  I may replace this with Brcm, but am using only Ethernet (IntelMausi) for now.  
      Installation Steps: To be provided
      See attached EFI and /L/E kexts in EliteDesk.zip archive See installation methodology here See references here  
      What is not working
      Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card).  
      What is not tested
      USB c 3.1 port Microphone port  
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet Auto-sensing headphone jack automatically switches to internal speaker when headphones removed  
      Known Issues and their solutions
      (Reported this as a possible Clover issue - no solution yet) Clover boot loader may default to Recovery volume after a normal shutdown.  Work-around is to select your normal macOS volume.  This may only happen when Clover is configured to boot LastBootedVolume and may be "fixable" by explicitly setting a boot volume (haven't tested this). (Watching this - not sure it's a problem) At least one display blanks (sleeps) when plugging / unplugging USB device (observed in front USB 3.1 ports).  Display wakes immediately on keyboard and mouse activity, so this is a minor issue but may be indicative of another issue. (No solution yet - work-around is to use Firefox) Safari has problems loading insanelymac web pages after sleep / wake.  Work-around: use Firefox or reboot.  I have seen reports in forums where Safari issues are experienced after sleep / wake on a real Mac.  Not sure if the problems are related.  I suspect that it might be related to streaming video on InsanelyMac pages (since I haven't observed the issue on "static" pages).
      Also observed video problem in AppStore after sleep/wake.  Console: VideoDecodersUnavailable  (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Display does not fully wake after resuming from sleep (needs an extra mouse or keyboard stimulus to fully wake).  Solution is to change boot arg darkwake=0 to darkwake=2.  Other values of darkwake may work as well, but this is the first I tried and it worked. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) -disablegfxfirmware boot arg is not required with WEG.  I inadvertently left this boot arg after I encountered an endless gfx firmware update boot loop while working on my FB patching.  This boot arg is no longer necessary after completing FB patching with WEG. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive): Sometimes, CMOS time is lost on shutdown or restart.  Solution is to enable Clover's Apple RTC fix in config.plist. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) headphone jack doesn't work.  Solution is to change HDEF layout-id to 28. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) System freezes on wake from sleep because of a kernel panic related to hda-gfx (my system does not have HDMI and my DP->DVI adapters do not drive monitor speakers).  Solution is to add No-hda-gfx property to HDEF as described here.  This property is recognized as a Lilu flag and prevents loading hda-gfx. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Device (PMCR) is not defined.  Solution is a SSDT that "injects" the missing device. (Solved and included in the attached archive) eficheck is loaded (not sure why this is bad, but may be a privacy issue - see here). Solution is to add updated EFICheckDisabler kext that include Q370 chipset.  See here.  
      BIOS Version / Configuration: To be provided
      Version: 02.11.01 Rev.A  
      Clover Configuration: To be provided
       
      UHD 630 Framebuffer Patching: To be provided
       
      Current Versions
      Catalina 10.15.4.02 Clover (UEFI) r5118 Lilu.kext 1.4.4 WhateverGreen.kext 1.3.9 AppleALC.kext 1.4.9 IntelMausiEthernet 2.5.0  
      Credits To be provided
       
       




      EliteDesk800 G4 Mini - Rev 0.5.zip

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
        Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell   https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Skylake, Kabylake and Coffeelake is here https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By shawnski
      i have managed to install catalina to my hackintosh, everything else seems to work be very smooth but geek bench score is very low. 490 single core, 3879 multi score
      my build is
      3930k intel,
      rx570 gpu,
      huananzhi x79,
      32gb kingston 1600,
      kingspec 512 nvme,
      Broadcom BCM94360CS2 wifi & bluetooth pci
      clover smbios i choose iMac13,2
      i installed Intel Power Gadget, screenshot here: https://prnt.sc/slit8z
      any help would be greatly appreciated.
×