Jump to content

1 post in this topic

Recommended Posts

Hi, I want to install MacOS Catalina on my laptop.

I was installed MacOS Mojave previously but i had a lot of problem, for example my wifi's card (Dell DW1820A) had a problem: My pc sometimes doesn't boot up or pc after some minutes crashed or slowed. 

Now i want to try again to install macOS.

 

this is my spec: 

HP 15-AY034NL 

CPU: i7 6500U  with HD520

SSD: 500GB SSD Samsung

Wifi & Bluetooth: Dell DW1820A (Bluetooth: BCM2045A0) (Wifi: BCM94350ZAE)

USB 3.0 

Ethernet: Realtek 8100

 

Attached in this thread, my old clover configuration created by me (CLOVER OLD) and clover with Wifi driver (CLOVER) created by Hervè (I had asked help at insanelymac's community)

 

P.S SORRY FOR MY BAD ENGLISH.

Thanks in advance 

-ANTONIO

CLOVER OLD.zip

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Andres ZeroCross
      First i will give you information about my specification
       
      Processor : Intel Core i7 6700
      Motherboard : Gigabyte GA-Z170-HD3
      RAM : Team DDR4 8GB (2X4GB) 2133Mhz - up to 3000Mhz at XMP Profile
      Graphics Card : Palit Jetstream GTX960 4GB DDR5
      SSD and HDD : Fujitsu F200 for System + 500GB Seagate connect with add on PCI-e to Sata 3 Asmedia ASM1062 Chipset
      Other harddrive : 1 Natno SSD, 2x 2TB Seagate, 2x 500GB Seagate connect with internal SATA Controller Interface
      Wifi Card : TP-Link TL-WDN4800
      Monitor : 2x Asus VN248H (HDMI and Display Port with Converter)
      I need 2 new hardware to support this
      a. PCIe to Sata with 2 Ports Sata (because i use 2 important storage)
      b. PCI to USB 2.0 with NEC Chipset (i Plug USB Keyboard, Mouse and USB Installer here)
       
      My steps :
      1. Make USB installer El Capitan 10.11 Public Release with CreateinstallMedia method
      2. Install Clover Rev 3280 into it
      3. Basic configuration for BIOS (Disable serial port at IO section in bios, Boot with UEFI Mode,  Primary Graphics set to PCI-E, Sata Controller = AHCI, CSM Support = Disable, OS Mode = Windows 8/10 WHQL)
      4. My Masic Configuration for Config.plist (open with Clover Configurator Version 4.24)
          ACPI = tick FixHpet, AddDTGP, FixHDA, New Way, Delete Unused, AddHDMI, Drop OEM_DSM of HDA and SATA.
          Bootflag = nv_disable=1 -v dart=0
          Devices = USB Inject, Add Clock ID, Fix OwnerShip, Audio Layout = 2, Reset HDA
          Graphics = There is no change here
          Kernel and Kext Patches = FakeCPUIID 0x00306F2 and tick KernelHasswellE (Please anybody,, i dont want use this. Latest El Capitan 10.11.1 Beta is supported native to this processor right. Help me with kernel so i don't need to use fakeCpuIID again) I I use Clover R3292 and i don't need to use FakeCPUID again,, just tick Kernel Haswell-E and it will boot. So you need to use Clover R3292 and later
          Rt Variables = BooterConfig 0x28 and CsrActiveConfig 0x067
          SMBios = First i use SMBios MacPro 6.1 but later i just need to use iMac17,1 because My System build is identical with iMac17,1 hardware (SkyLake System)
          System Parameters = Inject Kexts Detect and Tick Inject System ID
      5. Boot from Your USB Installer and do everything like normal until you get into desktop
      6. Install Kext Utility,  
      7. Copy "AppleGraphicsControl.kext" from "System/Library/Extensions" to Desktop and then edit info.plist at "AppleGraphicsControl.kext/Contents/Plugins/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/info.plist" and look at OKitPersonalities->AppleGraphicsDevicePolicy->ConfigMap and change "Mac-F60DEB81FF30ACF6 - Config1" to "Mac-F60DEB81FF30ACF6 - None". Reinstall this kext with Kext Utility.
       
      Note : the reason you need to "Config1" of "Mac-F60DEB81FF30ACF6" because it's BOARD-ID for MacPro6,1. so if you use SMBios of iMac17,1 then Check your Board-Id (you can use Clover Configurator and open your config.plist and see your Board-id at SMBios Section) and change "Config2/Config1" to "none". Now i use "Mac-DB15BD556843C820" as my Board-ID because i use iMac17,1 SMBios  so i need to change ConfigMap that related to it 
       
      8. Install Nvidia Web Driver version 346.03.02f02, and restart.
      9. Change bootflag "nv_disable=1" to "nvda_drv=1"
      10. After you get into desktop, get Latest Beta Build 10.11.1 Seed. You need to change seed catalog update first (google it).
      11. Do update to 10.11.1 Build 15B38b and restart
      12. Boot again with bootflag "nv_disable=1", and copy "NVDAStartupWeb.kext" from "System/Library/Extensions" to desktop. And open info.plist at "NVDAStartupWeb.kext/Contents/Info.plist". Look at "IOKitPersonalities->NVDAStartup" and change "NVDARequiredOS - 15A284" to "NVDARequiredOS - 15B". Save,, and reinstall this kext with Kext Utility
      13. IMPORTANT, if you use SMBIOS MacPro 6.1 or iMac 15.1 and some type (I forgot) then do "7Th Step" above again.
      14. Restart and reuse "nvda_drv=1"
      15. Now you have El Capitan 10.11.1 at your SKYLAKE Computer
       
      Problem
      1. Internal Sata is still not function, it show "Intel 10 Series Chipset" but "unknown" for Harddrive Solved by Mod Bios to disable IOAPIC 24-119 Entries or Patch Apple APIC
      2. USB 3.0 is not function too, but it shot at USB System Report Solved by Mod Bios to disable IOAPIC 24-119 Entries or Patch Apple APIC
      3. When you open Browser Applications, Movies or Something like that then it will freeze for 10 seconds. I check console and i found "NVDA(Graphics): Channel exception! Exception type = 0x8 DMA Engine Error (FIFO Error 8)" Solved by Mod Bios to disable IOAPIC 24-119 Entries or Patch Apple APIC
      4. Address of Sound HDEF is different with my DSDT. Normally it should be "0x001B0000" but at my board's DSDT is "0x001F0003". So ScriptCommand of Toleda for ALC is not work anymore, we need to change that script command from HDEF-B to HDEF-F (just look at the script)
      5. We need to change Device HDAS to HDEF at address "0x00fF0003", but something weird after 5times my system freeze and i look at Audio System Report it suddenly show all of AUDIO Interface , before not. Solved by Mod Bios to disable IOAPIC 24-119 Entries or Patch Apple APIC
      6. I look at my Graphics/Displays Sytem report and at PCIe Lane Width, it show "x4" or "x8". Damn,, it should be "x16". It will random change after freeze from "x4" or "x8" My bad, i just need to plug out and plug in again. Just assembly case
       
       
       
      Maybe Rehabman, Slice and Pike R. Alpha want to help me
       
      Well,,
      i attach my file (Darwin Dumper File) <<<<< Before Patched, and
      i attach my DSDT + SSDT + Config.plist <<<<< After Patched and working well
       
       
       
      Before Patch
       
      Before Mod Bios / Patch 1

       
       
      Before Mod Bios / Patch 2

       
      Before Mod Bios / Patch 3

       
      Before Mod Bios / Patch 4

      =================================================================================================
      AFTER PATCH
       
      After Mod Bios / Patch 1

       
       
      After Mod Bios / Patch 2

       
       
       
      After Mod Bios / Patch 3

       
       
      After Mod Bios / Patch 4

       
      After Mod Bios / Patch 5

       
      After Mod Bios / Patch 6

       
      After Mod Bios / Patch 7

       
      Z170-HD3-CF.zip
    • By ajoykarmakar
      I have working Mojave version of Hackintosh and it's working perfectly but when I have upgraded to Catalina it's stuck after reaching 90% of the progress bar. When I verbose the boot I got the IGPU problem and if I pass -disablegfxfirmware then I don't get any error log but the progress bar still stuck on the same position and screen became purple. Am I need anything more patch to get a working Catalina machine with Intel HD 630? If I need then how can I do it?
      My EFI link -
      Download
        
      My computer specification is -
      Motherboard: Gigabyte h110m-h-cf
      CPU: Intel Core i5-7400 CPU@3.00GHZ
      Graphics: 4gb GeForce GT730 DDR3 (I have disabled it)
      Ram - 16gb ddr4
      Monitor - Dell connects through the HDMI port.
    • By Ethan Jarvis
      Hello,
       
      Here I am looking for the answer of new Mac OS Catalina features and what type of Mac will support this new Os??
    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15
      Original link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      For any system kext installation\modification you need to boot with config_debug.plist (or disable SIP manually)
      Also on Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
×