Jump to content
benmills1

Hackintosh installation help - Laptop

2 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, i can someone help me with installing mac OS Mojave on my HP ENVY - 15-as102na?
I have an imac to use for setting up my usb & installing MacOS Mojave.There are various kext files etc that i'm not sure about and need some help as some are hardware specific.
I tried previously but got stuck on an apple logo and couldn't get past that, and tried today and had problems with Clover.

Once i get mac os on my 128gb m.2 ssd ( which i'll upgrade to either a 256gb or 512gb depending on how well this hackintosh works)

I have a free 2.5" inch hdd bay where i'd like to install windows on in the future.

I think i may have to replace my wireless card ( based on a few google results) which i'm fine with as long as i can see it working without just so i know i won't waste money
Specs:
Cpu: i5 7200u
GPU: HD 620
8GB ram
Wifi card- Intel Wireless 7265 ( Intel® 802.11ac (2x2) )
Motherboard - HP 81D2 & BIOS version is f.56

https://support.hp.com/gb-en/document/c05311862

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

You will have to replace your Intel wireless cards since those aren't supported. There's a non-exhaustive inventory of supported/unsupported wireless cards at OSXL.

 

Please note that, for M.2 cards, choice is very limited. DW1560 is guaranteed to work with the required patching; DW1820A is a lot cheaper but may not work, it's only for gamblers. DW1830 normally works OOK but it's a 3030 form and needs 3 x antennas.

Edited by Hervé

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By Raffay1234
      I'm transitioning from Clover to Opencore. I thought the process will be simpler but it turns out it isn't. I have created a bootable Catalina USB with Opencore but stuck at this error. I have attached my EFI and the verbose output. Anyone please provide some guidance please?
       
      The laptop is HP Pavilion 15 Gaming:
      Intel Core i7-9750H
      16GB RAM
      256GB SSD + 1TB SSD
      PS2 Keyboard + I2C Trackpad
       

      EFI.zip
    • By rawmassen
      Hi there,
       
      If anyone could help I'd be very grateful, I'm trying to move from Clover to OC but have hit a brick wall for the last 2 days.
       
      It's an ACPI table error: SB_.PCIO.XHC_RHUB.HS11, Namespace lookup failure.
       


      Skylake Build:
      OpenCore 0.5.9
      Mojave 10.14.6, iMac17,1
      Asus Maximus Hero VIII
      6700K
       
      I've attached the config.plist and ACPI folder.
       
      EFI Drivers: OpenRuntime.efi and HfsPlus.efi
      Kexts: IntelMausi, Lilu, VirtualSMC, Whatevergreen
       
      Things I've tried...
       
      1) Clearing NVRAM (as it was previously booted by Clover)
       
      2) Hackintool USB Mapping: both the SSDT files and the USBPorts.kext
       
      3) USBInjectAll.kext (with and without SSDT files)
       
      4) SSDT-RHUB.aml. This seems to be directly involved, spent a long time with this but with no luck.
       
      I followed this guide:
       
      https://dortania.github.io/Getting-Started-With-ACPI/Universal/rhub-methods/manual.html
       
      Everything is XHC in my DSDT, except these definitions at the top (line 72 and 73):
       
          External (_SB_.PCI0.XHC_.DUAM, MethodObj)    // Warning: Unknown method, guessing 0 arguments     External (_SB_.PCI0.XHC_.RHUB.INIR, MethodObj)    // Warning: Unknown method, guessing 0 arguments  
      So I edited the SSDT-RHUB.dsl to this:
       
      /* * Goal of this SSDT is to shut off the RHUB to force macOS into * manually building ports when the ACPI is screwed up */ DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "DRTNIA", "RhubOff", 0x00001000) { External (_SB_.PCI0.XHC.RHUB, DeviceObj) // Full pathing to RHUB, change to yours Scope (_SB.PCI0.XHC.RHUB) // Full pathing to RHUB, change to yours { Method (_STA, 0, NotSerialized) { If (_OSI ("Darwin")) { Return (Zero) // This disables the device only in macOS } Else { } } } } Which results in this AML version:
      DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "DRTNIA", "RhubOff", 0x00001000) { External (_SB_.PCI0.XHC_.RHUB, DeviceObj) Scope (_SB.PCI0.XHC.RHUB) { Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { If (_OSI ("Darwin")) { Return (Zero) } Else { } } } } But I get the same error. 
       
      I'm at a complete loss, can anyone help?
       
       
      config.plist
      ACPI.zip
    • By nyichiban1
      So I got some new hardware:
      Asus Z490I Gaming ITX
      NZXT H1 Case
      Intel i9-10900
      samsung 970 EVO plus NVME
      SK Hynix 1TB SSD
      32GB G.Skill 3200 C14 Ram
      MSI 5700 XT Evoke
       
      So I got windows installed and wanted to install macOS using opencore. I had no luck getting past the [EB|#LOG:EXITBS:START] error and decided to use someone else's EFI who had the same motherboard minus the CPU and GPU (i7-10700k and Radeon VII). I went ahead with that EFI and voila got it to install and got past the error I had. The issue was after the install there is a reboot and that's where it hangs and give me an error log that I attached. Tried a few more things to see what I could do but was stuck on that error log every single time. Decided to try again today and now I can't get past the original error log. I've looked at the dortania guide for that error and tried everything it suggested but still won't get past the error. Not sure what else to do but to try Clover maybe. Anyone have any suggestions? I've attached my EFI as well. Thanks in advance.
      Installer_Log_8-Jul-2020.txt
      EFI.zip
    • By CaccapoKissima
      Hi, I wanted to transpose my CLOVER installation to OpenCore for future updates.
       
      I followed this guide and after some googling
      https://github.com/dortania/vanilla-laptop-guide
      I've fixed the LOG: EXITBS error (RANDOM SEED like error).
      Now I still receiving the IOPCI error (kernel_task kernel panic). 
       
      My CLOVER is fully working.
      - Backlight and Monitor
      - Trackpad
      - i7-7700HQ
      - Battery Patch
      - Camera and Audio (B&O)
      - Keyboard
      - dGPU GTX 1050 is turned off
       
      On OpenCore I translated everything except the battery (I just need to apply the If statement in ACPI), but I want first to boot on Mac OS using the OpenCore.
       
      HP Pavilion Power 15 
       
       
      config.plist

×