Jump to content

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
28 minutes ago, chris1111 said:

OK My AzureWave works now :moil::plane: Mojave and Catalina :guitar:

IMG_1784.jpeg.ac2bf7a9ed2b6a16a0adc85dbedcd1f3.jpeg

 

1740583188_Capturedcranle2019-06-0410_01_32.png.db6368054b2aa2c07b30aad8935a5c65.png

 

How did you fixed it ? XD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
8 minutes ago, Sanom4 said:

 

How did you fixed it ? XD

Not really hard 

ArportBrcmFixup -lilubetaall

SMBIOS MacBook Pro 9.2

thanks to Ivs1974

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, chris1111 said:

OK My AzureWave works now 

Which kexts you're using?

I have Azurewave AW-CB160H (BCM94360HMB) and can't enable Bluetooth, while Wi-Fi works.

Under Mojave used BrcmFirmwareRepo, BRCMPatchRAM2 and FakePCIID_Broadcom_WiFi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
16 minutes ago, razor1995 said:

Which kexts you're using?

I have Azurewave AW-CB160H (BCM94360HMB) and can't enable Bluetooth, while Wi-Fi works.

Under Mojave used BrcmFirmwareRepo, BRCMPatchRAM2 and FakePCIID_Broadcom_WiFi.

Bluetooth not woking , try lots of things now but without success

I have also Internal Bluetooth and I am not able to make it work

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

ArportBrcmFixup did not change anything it's still says status off, and not turning on, my card was working OOB on mojave :(

 

 1057893066_ScreenShot2019-06-04at10_05_52PM.png.805e4189658b78bbf0bf8a5c62dca2e6.png

 

 

Bluetooth working 

1646664097_ScreenShot2019-06-04at10_08_04PM.png.18672ae6602c72f37098b3611025e2ee.png

 

Edited by Sanom4

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Sanom4 said:

ArportBrcmFixup did not change anything it's still says status off, and not turning on, my card was working OOB on mojave :(

 

 

Bluetooth working 

1646664097_ScreenShot2019-06-04at10_08_04PM.png.18672ae6602c72f37098b3611025e2ee.png

Try ask to Join network

 

Bluethoot work with ??

14 minutes ago, Sanom4 said:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, chris1111 said:

Try ask to Join network

 

Bluethoot work with ??

 

 

nothing, its works OOB, nope wifi still dead.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Un!x said:

Yeah, that works great.

Hi,

 

Could you please check this patch too?

 

What you need to do:

- Disable Clover built-in KernelLapic

- Apply my patch via KernelToPatch

- Test and report

 

If it works too then I guess we could simplify things… (I hope at least)

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

The updated WEG enabled me to complete my installation of Catalina.  I, too, cannot get Bluetooth working and my trackpad is not recognized.  Still, there's lots of progress in a very short period of time.

 

EDIT:  I just tried the BT injector in the post above mine and it worked!  - NOT SO - IT APPEARS TO WORK BUT IT LOADS THE WRONG FIRMWARE VERSION.  If it shows firmware version 4096, it will look like it works but it won't work.

Edited by mnfesq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure if it´s already said... IOPCIFamily kernel patch for X99 5960X?

 

Thank you

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sanom4 said:

 

same XD, WIFI still dead. 

 

btw my card is BCM94331CD.

 

Bluetooth is working OOB. and Wifi was also working OOB on mojave.

 

 

Thanks Injector works :wink_anim:

 

Now all is ok here

 

1197885978_Capturedcranle2019-06-0411_52_01.png.0120078d982f2a8a9870633f2fd3d353.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, chris1111 said:

Thanks Injector works :wink_anim:

 

Now all is ok here

 

 

 

I think its not gonna work for me coz its Bluetooth injector ? at least i'm glad all those kexts doesn't kp my build xDD

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, chris1111 said:

Thanks Injector works :wink_anim:

 

Now all is ok here

chris1111, the BT icon shows up in my menu bar and system preferences but I can't seem to pair my headphones.  Are you able to pair a device?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 minutes ago, mnfesq said:

chris1111, the BT icon shows up in my menu bar and system preferences but I can't seem to pair my headphones.  Are you able to pair a device?

yes see my Magicmousse is show disconnect but I connect 

 

EDIT *** But Now is really Disconnect :blush:

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

i was having KP on airport at startup with my dell wireless DW1550 i had to change my fake wifi id to use 0X433114E4 or 0X435314E4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok on my Dell Latitude 7490 laptop (Kaby Lake Refresh, UHD620).

  • Clover r4940
  • Latest Lilu (1.3.7) and updated WEG + AppleALC plugins. Rest is same as for Mojave

 

Kaby_Lake_R_UHD620.thumb.jpg.b1d55448dfed08684517d45a2ab48943.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, jlcdgd said:

Not sure if it´s already said... IOPCIFamily kernel patch for X99 5960X?

 

Thank you

 

 

 

Hi,

 

No changes under 10.15 Beta 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi guys,

The second time is the charm, with the new versions of the kexts, all works bluetooth, wifi, sound, graphics... and no glitches, lol

Thank you all

Screenshot 2019-06-04 at 20.48.17.png

Screenshot 2019-06-04 at 20.47.47.png

Edited by MorenoAv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By ltooz_audis
      OK, it's been a while since I posted something here. The new Catalina was out last month, the current version is 10.15.1. I decided to install on my HP Envy 13" Kaby Lake. This one should work for all Kaby Lake laptops out there and also with MOJAVE OS too. So read carefully and watch the videos.
      1. You can't install Catalina on MBR unless you patch it, but it too complicated for me and I like to try the APFS system now instead of HFS. So, if you create the external USB drive using Boot Disk Utility, it won't install.
      2. Replace original WIFI-Bluetooth COMBO with DW1560 or better.
      3. Thanks to Lilu and people on Hackintosh world, things are much easier to install than before: Clover boot loader 5070, Lilu 1.3.9, Whatevergreen 1.3.4, AppleAlc 1.4.3, AirportBrcmFixup.kext, Bluetooth Patchram3 (I found BrcmPatchRAM3.kext + BrcmFirmwareData.kext + BrcmBluetoothInjector.kext), Hackintool is a must, VoodooPS2Controller.kext for trackpad, USBinjectAll , ACPIBatteryManager from rehabman, FakeSMC.kext.
      4. Use a 1GB USB flash drive, use Boot Disk Utility to create an EFI folder, then copy it to the EFI folder of the External USB SSD hard drive.
      I'll post more in details, but with these, you can boot Catalina without any problems.
       
      Cheers,
      Louis
       
    • By digivish
      Hi All - quick thing - I have a NUC 8i7BEH with 32GB RAM and 2 x 1TB SSD drives. Each drive has its own OS - Windows 10 and Catalina 10.15.
       
      Clover works well - Catalina Boots, so does Windows.
      Catalina - has sound over HDMI (to my monitor's speakers)
      Windows - no audio device found - It does show Realtek and Intel Display Drivers - but the speaker has a red"x" and in Devices, there is no entry for Microphone Array under Audio Input/Output. It does, however, show Intel display over the HDMI - but actually no sound.
       
      I have tried reinstalling Realtek drivers - now here's the thing...when it installs, it first uninstalls existing Realtek drivers - at this stage (and it's important) the sound starts working - as if uninstalling did the trick. As part of the installing, I have to reboot and upon reboot, it actually reinstalls the Realtek drivers. After that, I'm back to square 1. Unsure if it's the config.plist or boot args in clover. But something with Clover for sure.
       
      I have tested this by removing the Mac Drive with clover and just booting directly to Windows 10 bootloader and everything works as it should, I have sound over HDMI and the audio device shows. Just not when I boot with Clover.
       
      has anyone experienced this and have thoughts or pointers.
       
      Thanks a ton!
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=10578
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×