Jump to content

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

1 hour ago, Badruzeus said:

Oh {censored} 8GB+ for Beta installer is ridiculous BIG..!!! #LOL :lol:

Guys, can you share (7) new Desktop Pictures from Beta 8 plz? Exported as 1080p *.jpg prabably.. Thanks.

 

Hi @Badruzeus

 

Just click on "en cliquant sur ce lien (187Mo)" at the end of the article. Or download one by one.

 

Link to the article below

 

New Wallpaper Beta 8

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

HP 250 G5/Skylake/I5/520 graphics/sunrise point   Insyde H20 updated with TPM, virtualizaton and secure boot disabled.  19A546d USB boots -v cpus=1 and begins install ok.  After first reboot installer hangs at 14 minutes remaining with high CPU/fan use and no HDD write activity.   Same after 4-5 hours.  First reboot apparently creates the volume group and writes the installer files to the Data volume ok.  Clover shows preboot/installer  installer and Recovery icons.  It appears that there are no system files being written to the System volume.  The reboot USB verbose output screen indicates 'assertion failed 19A546d'.  Mojave boots/runs ok on its own partition same HDD.   Anyone with similar installer issue on HP notebook and/or Insyde BIOS?  Any help appreciated.

Essentials.zip

Edited by HenryV
further clarification

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Sherlocks said:

anyone cache error issue?
after update dp8, and rebuild kernel cache for audio kext, then reboot. i get error loading kernel cache 0xe.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄
 

 

11 hours ago, Sherlocks said:

thank youyes. very strange. i never problem since dp1 to dp7.
i lost battery indicator. some kexts are not load.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄
 

 

8 hours ago, aben92 said:

Update to Beta 8 Catalina casing panic for  Apple Intel Graphics frambuffer even after using platform ID 0x12345678 and rebuilding cache using Hackintool, had no issues with any of the previous beta upgrades, anyone else having this issue ? 
Seems like Apple did something system wide 

 

Try rebuilding the prelinkedkernel from Catalina Recovery Terminal.....eg

 

Check SIP disabled with csrutil status.  If not, disable...

-bash-3.2# csrutil disable
Successfully disabled System Integrity Protection. Please restart the machine for the changes to take effect.

 

Delete/rename existing prelinkedkernel, then rebuild...

-bash-3.2# ls /Volumes
/Volumes:
Catalina		Image Volume		WIN10
Catalina - Data		MACRIUM Backups		macOS Base System
HiSierra		Macintosh HD
-bash-3.2# rm /Volumes/Catalina/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel 
-bash-3.2# touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/Catalina
Warning: /Volumes/Catalina/AppleInternal/Library/Extensions: No such file or directory
Kext with invalid signature (-67054) allowed: <OSKext 0x7fa3a727e730 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/", ID = "com.apple.iokit.IONetworkingFamily" }
Kext with invalid signature (-67030) allowed: <OSKext 0x7fa3a7136350 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IOSurface.kext/", ID = "com.apple.iokit.IOSurface" }
Kext with invalid signature (-67062) allowed: <OSKext 0x7fa3a5c585a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/Disabler.kext/", ID = "net.osrom.kext.Disabler" }
Kext with invalid signature (-67062) allowed: <OSKext 0x7fa3a5c146a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/LegacyUSBInjector.kext/", ID = "com.parrotgeek.LegacyUSBInjector" }
KernelCache ID: F9D4C4C99F1E30691AFF1E8A7C14D341
symlink("../../../PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/Volumes/Catalina/Library/Apple/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 2 (No such file or directory)
-bash-3.2# 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Try rebuilding the prelinkedkernel from Catalina Recovery Terminal.....eg
 
Check SIP disabled with csrutil status.  If not, disable...
-bash-3.2# csrutil disableSuccessfully disabled System Integrity Protection. Please restart the machine for the changes to take effect.

 
Delete/rename existing prelinkedkernel, then rebuild...

-bash-3.2# ls /Volumes/Volumes:Catalina		Image Volume		WIN10Catalina - Data		MACRIUM Backups		macOS Base SystemHiSierra		Macintosh HD-bash-3.2# rm /Volumes/Catalina/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel -bash-3.2# touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/CatalinaWarning: /Volumes/Catalina/AppleInternal/Library/Extensions: No such file or directoryKext with invalid signature (-67054) allowed:  0x7fa3a727e730 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/", ID = "com.apple.iokit.IONetworkingFamily" }Kext with invalid signature (-67030) allowed:  0x7fa3a7136350 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IOSurface.kext/", ID = "com.apple.iokit.IOSurface" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c585a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/Disabler.kext/", ID = "net.osrom.kext.Disabler" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c146a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/LegacyUSBInjector.kext/", ID = "com.parrotgeek.LegacyUSBInjector" }KernelCache ID: F9D4C4C99F1E30691AFF1E8A7C14D341symlink("../../../PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/Volumes/Catalina/Library/Apple/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 2 (No such file or directory)-bash-3.2# 

 

my samsung ssd was died today.
very strange. i have to buy ssd again.
will test from same setting.
thanks

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Try rebuilding the prelinkedkernel from Catalina Recovery Terminal.....eg
 
Check SIP disabled with csrutil status.  If not, disable...
-bash-3.2# csrutil disableSuccessfully disabled System Integrity Protection. Please restart the machine for the changes to take effect.

 
Delete/rename existing prelinkedkernel, then rebuild...

-bash-3.2# ls /Volumes/Volumes:Catalina		Image Volume		WIN10Catalina - Data		MACRIUM Backups		macOS Base SystemHiSierra		Macintosh HD-bash-3.2# rm /Volumes/Catalina/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel -bash-3.2# touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/CatalinaWarning: /Volumes/Catalina/AppleInternal/Library/Extensions: No such file or directoryKext with invalid signature (-67054) allowed:  0x7fa3a727e730 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/", ID = "com.apple.iokit.IONetworkingFamily" }Kext with invalid signature (-67030) allowed:  0x7fa3a7136350 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IOSurface.kext/", ID = "com.apple.iokit.IOSurface" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c585a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/Disabler.kext/", ID = "net.osrom.kext.Disabler" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c146a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/LegacyUSBInjector.kext/", ID = "com.parrotgeek.LegacyUSBInjector" }KernelCache ID: F9D4C4C99F1E30691AFF1E8A7C14D341symlink("../../../PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/Volumes/Catalina/Library/Apple/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 2 (No such file or directory)-bash-3.2# 

 




Hi thanks for the help but unfortunately that method didn’t help, from what it looks like probably Apple changed the way kernel caches are loaded with Beta 8 and also the command “kextcache -u” doesn’t rebuild on Beta 8 only -i works


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Try rebuilding the prelinkedkernel from Catalina Recovery Terminal.....eg
 
Check SIP disabled with csrutil status.  If not, disable...
-bash-3.2# csrutil disableSuccessfully disabled System Integrity Protection. Please restart the machine for the changes to take effect.

 
Delete/rename existing prelinkedkernel, then rebuild...

-bash-3.2# ls /Volumes/Volumes:Catalina		Image Volume		WIN10Catalina - Data		MACRIUM Backups		macOS Base SystemHiSierra		Macintosh HD-bash-3.2# rm /Volumes/Catalina/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel -bash-3.2# touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/CatalinaWarning: /Volumes/Catalina/AppleInternal/Library/Extensions: No such file or directoryKext with invalid signature (-67054) allowed:  0x7fa3a727e730 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/", ID = "com.apple.iokit.IONetworkingFamily" }Kext with invalid signature (-67030) allowed:  0x7fa3a7136350 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/IOSurface.kext/", ID = "com.apple.iokit.IOSurface" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c585a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/Disabler.kext/", ID = "net.osrom.kext.Disabler" }Kext with invalid signature (-67062) allowed:  0x7fa3a5c146a0 [0x104e2da30]> { URL = "file:///Volumes/Catalina/Library/Extensions/LegacyUSBInjector.kext/", ID = "com.parrotgeek.LegacyUSBInjector" }KernelCache ID: F9D4C4C99F1E30691AFF1E8A7C14D341symlink("../../../PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/Volumes/Catalina/Library/Apple/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 2 (No such file or directory)-bash-3.2# 

 




Hi thanks for the help but unfortunately that method didn’t help, from what it looks like probably Apple changed the way kernel caches are loaded with Beta 8 and also the command “kextcache -u” doesn’t rebuild on Beta 8 only -i works


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, aben92 said:

 

 


Hi thanks for the help but unfortunately that method didn’t help, from what it looks like probably Apple changed the way kernel caches are loaded with Beta 8 emoji2369.png and also the command “kextcache -u” doesn’t rebuild on Beta 8 only -i works


Sent from my iPhone using Tapatalk


Hi thanks for the help but unfortunately that method didn’t help, from what it looks like probably Apple changed the way kernel caches are loaded with Beta 8 emoji2369.png and also the command “kextcache -u” doesn’t rebuild on Beta 8 only -i works


Sent from my iPhone using Tapatalk

@chris1111, sherlocks,

 

Same here, I get

error kernel cache,

will sleep to restart in 10 sec on booting,

 

a fresh install of beta 8 using dosdude's files for manual legacy video patch and cannot remove and rebuild kernel cache using recovery.

Any new workaround for graphics .

Specs in sig.'

TIA

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
[mention=951341]chris1111[/mention], sherlocks,
 
Same here, I get
error kernel cache,
will sleep to restart in 10 sec on booting,
 
a fresh install of beta 8 using dosdude's files for manual legacy video patch and cannot remove and rebuild kernel cache using recovery.
Any new workaround for graphics .
Specs in sig.'
TIA
 
after rebuild cache always get kernel cache error.
also my ssd died. i think we need new dp.
upto dp7, there was no problem.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites

No issue whatsoever on my Ivy Bridge/HD4000 Dell Latitude E6230. Straight update from beta 7 to beta 8; 3 x reboots to complete. All is well.

 

E6230_10_15_b8.thumb.jpg.1b59ac3ed0c7b13a358744a3c3dc5501.jpg

 

Edited by Hervé

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Sherlocks said:

my samsung ssd was died today.
very strange. i have to buy ssd again.
will test from same setting.
thanks

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄
 

I'm off topic, but how did it die? Corrupt data or not recognised anymore?

Edited by Pene

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm off topic, but how did it die? Corrupt data or not recognised anymore?
i dont know. my oem ssd is pm871 samsung 512gb ssd. suddenly died after update dp8.
very strange. im first experienced died ssd.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello friends, I would like some help with the WLAN PCIe card TP-Link WDN4800

 

In my hacki (see my signature PC-1) to DP7 in Catalina 10:15 the card was still running with changed kexten iO80211Family.kext and changed CoreCaptureResponder.kext and corecapture.kext.
Well since the DP8, this does not work anymore, the kexte are no longer loaded in S /L /E, as I have seen in system information in extensions.
Do I have to buy a new combo card Wi-Fi Bluetooth or can you still use the TP-Link WDN4800 under Catalina DP8?

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, pinarek said:

Hello friends, I would like some help with the WLAN PCIe card TP-Link WDN4800

 

In my hacki (see my signature PC-1) to DP7 in Catalina 10:15 the card was still running with changed kexten iO80211Family.kext and changed CoreCaptureResponder.kext and corecapture.kext.
Well since the DP8, this does not work anymore, the kexte are no longer loaded in S /L /E, as I have seen in system information in extensions.
Do I have to buy a new combo card Wi-Fi Bluetooth or can you still use the TP-Link WDN4800 under Catalina DP8?


I have the same card in one of my test systems. I'll update that system to DP8 tomorrow to see if I have the same result.

In the meantime you could give this a try: 

 

Edited by ricoc90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you my Friend @ricoc90

 

Your hints with the 2 Install Tools (I've seen 2 of them in downloads) already tried, none works!

 

Something has to be changed by Apple.

 

I'll buy the USB thing here next:

 

Edimax EW-7833UAC - Network Adapter - USB 3.0 - 802.11b, 802.11a, 802.11g, 802.11n, 802.11ac

 

Nevertheless, I would be happy about a test report from you, with the DP8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cyberdevs. Atheros installer works for me with os(19A558d) but I first had to disable sip.  by booting  from a bootable usb. then go to terminal type csrutil disable in terminal. restart. to my os then run the Atheros installer. hope this helps others

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Sherlocks said:

i dont know. my oem ssd is pm871 samsung 512gb ssd. suddenly died after update dp8.
very strange. im first experienced died ssd.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄
 

 

What do you means exactly by "died"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/13/2019 at 12:31 AM, aben92 said:

Hi thanks for the help but unfortunately that method didn’t help, from what it looks like probably Apple changed the way kernel caches are loaded with Beta 8 emoji2369.png and also the command “kextcache -u” doesn’t rebuild on Beta 8 only -i works

 

 

 

On 9/13/2019 at 1:21 AM, macq said:

a fresh install of beta 8 using dosdude's files for manual legacy video patch and cannot remove and rebuild kernel cache using recovery

 

For those having problems, how did you disable SIP?

What is the output of running csrutil status and nvram csr-active-config in terminal?  Do you have an "unsupported configuration"?

 

Note:  If you disable SIP the "Apple way" by running csrutil disable in Recovery terminal (or boot to terminal on Catalina Installer USB), csr-active-config will have a value of w%02%00%00.  This "supported" SIP configuration can also be achieved with with Clover CsrActiveConfig setting of 0x0277.

 

Despite the comments above, I have personally tested rebuilding my prelinkedkernel by booting to Catalina Recovery, typing

touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/Catalina

and IT WORKS with csr-active-config = w%02%00%00.  The example in my previous post was actual saved output from the Recovery Terminal where I deliberately deleted the old Catalina prelinkedkernel - if the prelinkedkernel was not rebuilt successfully, I would not have been able to boot the next time.

 

If you use @dosdude's Catalina patcher to install 10.15, you can try deleting SIPManager.kext in /Library/Extensions as it will also cause an "unsupported configuration" for SIP (and also unnecessary for hackintosh users who disable SIP with their boot loader).

 

Edit

I see someone later changed their tune :whistle::)

7 hours ago, macq said:

then boot to a separate install of dp7 and replace the required asentientbot frameworks/patches from there,

boot to recovery of dp8 and then rebuild kernel cache.

 

7 hours ago, macq said:

Being asked to show light to a sun , but here it goes,

 

My disk is labelled Catalina

touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/  && kextcache -u /Volumes/Catalina

 

 

 

Edited by fusion71au
Someone didn't correct the record and acknowledge the OP

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, fusion71au said:

 

 

For those having problems, how did you disable SIP?

What is the output of running csrutil status and nvram csr-active-config in terminal?  Do you have an "unsupported configuration"?

 

Note:  If you disable SIP the "Apple way" by running csrutil disable in Recovery terminal (or boot to terminal on Catalina Installer USB), csr-active-config

 will have a value of w%02%00%00.  This "supported" SIP configuration can also be achieved with with Clover CsrActiveConfig setting of 0x0277.

 

Despite the comments above, I have personally tested rebuilding my prelinkedkernel by booting to Catalina Recovery using kextcache -u and IT WORKS with csr-active-config = w%02%00%00.  The example in my previous post was actual saved output from the Recovery Terminal where I deliberately deleted the old Catalina prelinkedkernel - if the prelinkedkernel was not rebuilt successfully, I would not have been able to boot the next time.

 

If you use @dosdude's Catalina patcher to install 10.15, you can try deleting SIPManager.kext in /Library/Extensions as it will also cause an "unsupported configuration" for SIP (and also unnecessary for hackintosh users who disable SIP with their boot loader).

 

Thanks for those explanations :)

 

Actually, I use CsrActiveConfig setting of 0x3E7 with Clover. Do you think is better to remplace by 0x0277

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Matgen84 said:

 

Thanks for those explanations :)

 

Actually, I use CsrActiveConfig setting of 0x3E7 with Clover. Do you think is better to remplace by 0x0277

 

Hi @Matgen84.

 

That's the setting I use and it works for me :)

 

Definitely Apple is locking down SIP in DP8 and I was just curious as to what CsrActiveConfig value those having problems were using. 

 

As an example of "funny business" going on, after I deleted dosdude's SIPManager.kext from /L/E and in standard Catalina terminal typed sudo touch System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /, I found SIPManager kext still loaded on the next reboot (checked with kextstat | grep -v com.apple.com) ie SIPManager.kext was still "hiding" in the prelinkedkernel and not purged.

 

Only when I booted to Catalina Recovery with csr-active-config = w%02%00%00, deleted the old prelinkedkernel THEN rebuilt with

touch /Volumes/Catalina/System/Library/Extensions/ && kextcache -u /Volumes/Catalina

did the new prelinkedkernel work properly on the next boot (no more SIPManager.kext loading).

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, pinarek said:

Thank you my Friend @ricoc90

 

Your hints with the 2 Install Tools (I've seen 2 of them in downloads) already tried, none works!

 

Something has to be changed by Apple.

 

I'll buy the USB thing here next:

 

Edimax EW-7833UAC - Network Adapter - USB 3.0 - 802.11b, 802.11a, 802.11g, 802.11n, 802.11ac

 

Nevertheless, I would be happy about a test report from you, with the DP8.

Use the lates Gatekeeper Toggler to enable write access in Catalina and then run the Atheros installer afterwards. It should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use not Gatekeeper and i have write access !  The atherosinstaller for Ar9380 work NOT.

 

sip is disabled  csrutil status in terminal = disabled.

 

 

work by you this atheros Wlan ar9380 ?

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
For those having problems, how did you disable SIP?
What is the output of running csrutil status and nvram csr-active-config in terminal?  Do you have an "unsupported configuration"?
 
Note:  If you disable SIP the "Apple way" by running csrutil disable in Recovery terminal (or boot to terminal on Catalina Installer USB), csr-active-config
 will have a value of w%02%00%00.  This "supported" SIP configuration can also be achieved with with Clover CsrActiveConfig setting of 0x0277.
 
Despite the comments above, I have personally tested rebuilding my prelinkedkernel by booting to Catalina Recovery using kextcache -u and IT WORKS with csr-active-config = w%02%00%00.  The example in my previous post was actual saved output from the Recovery Terminal where I deliberately deleted the old Catalina prelinkedkernel - if the prelinkedkernel was not rebuilt successfully, I would not have been able to boot the next time.
 
If you use [mention=847160]dosdude[/mention]'s Catalina patcher to install 10.15, you can try deleting SIPManager.kext in /Library/Extensions as it will also cause an "unsupported configuration" for SIP (and also unnecessary for hackintosh users who disable SIP with their boot loader).


Hi, tried this method of disabling SIP, kextcache -u command still doesn’t do anything on beta 8 recovery terminal only kextcache -i command rebuilds deleted prelinkedkernel also still getting AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer kernel panic, looks like iGPU Id 0x19160000 isn’t being injected for some reason I can’t figure out why, Lilu Whatevergreen all updated and loading, can somebody help out what’s happening


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, macq said:

@chris1111, sherlocks,

 

Same here, I get

error kernel cache,

will sleep to restart in 10 sec on booting,

 

a fresh install of beta 8 using dosdude's files for manual legacy video patch and cannot remove and rebuild kernel cache using recovery.

Any new workaround for graphics .

Specs in sig.'

TIA

 

 

I do not use the patcher dosdude1 for my hackintosh, the patcher is designed for real mac, it installs kext and things for real mac!
No one has successfully have the GeForce and Intel kext load on the beta 8 with our hackintoshin IN S/L/E  even my package legacy video for Beta-8  does not work and that's why I did not put it on github available.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
I do not use the patcher dosdude1 for my hackintosh, the patcher is designed for real mac, it installs kext and things for real mac!
No one has successfully have the GeForce and Intel kext load on the beta 8 with our hackintoshin IN S/L/E  even my package legacy video for Beta-8  does not work and that's why I did not put it on github available.
 
kernel cache rebuild not working on dp8 right?


나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By Barry_dhb52
      After a quite smooth running /w Mojave (both Clover, OC build), a few days ago I upgraded to Catalina soon after public release, and I found out DP output to black screen, then I switch to HDMI, it works. When DP goes black screen, unplug then plug the cable, screen comes back then gone.
      After a lot of searches, I found out some simalar cases, but none of them have a solution,
      today I was quite happy to find out this post is https://www.tonymacx86.com/threads/majove-to-catalina-displayport-not-working.284983/.
      which solving by swithing to iMac19,1, which I think WEG quite needs an enhancement
      But I tried with no luck.
       
      And I don't know is it relevant to this issue, sometimes wakeup, I got panic, somehow like this:
      Kernel Extensions in backtrace: com.apple.driver.AppleACPIPlatform(6.1)[927FAB0F-5B29-3E31-A1A4-DA7E904986C4]@0xffffff7f96b8c000->0xffffff7f96c26fff dependency: com.apple.iokit.IOACPIFamily(1.4)[9BA2613C-A129-3EDD-8DC1-2CFF6B62B832]@0xffffff7f9528f000 dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[E6E855AD-A5B2-3518-A997-1384B4360708]@0xffffff7f952a1000 dependency: com.apple.driver.AppleSMC(3.1.9)[EB9D605D-85B1-3506-8B2E-ABD195817A4F]@0xffffff7f952de000 whole panic log in attachment 

      My build:
      Asrock z370 gaming itx/ac
      i3 8100
      Only Intel UHD630 with LG UL550 4k monitor
       
       
      Or is there any guide how to do some logging for this issue?
      thanks
      panic-log.txt
      EFI.clover.zip
    • By ajoykarmakar
      I have working Mojave version of Hackintosh and it's working perfectly but when I have upgraded to Catalina it's stuck after reaching 90% of the progress bar. When I verbose the boot I got the IGPU problem and if I pass -disablegfxfirmware then I don't get any error log but the progress bar still stuck on the same position and screen became purple. Am I need anything more patch to get a working Catalina machine with Intel HD 630? If I need then how can I do it?
      My EFI link -
      Download
        
      My computer specification is -
      Motherboard: Gigabyte h110m-h-cf
      CPU: Intel Core i5-7400 CPU@3.00GHZ
      Graphics: 4gb GeForce GT730 DDR3 (I have disabled it)
      Ram - 16gb ddr4
      Monitor - Dell connects through the HDMI port.
    • By Ethan Jarvis
      Hello,
       
      Here I am looking for the answer of new Mac OS Catalina features and what type of Mac will support this new Os??
    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15
      Original link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      For any system kext installation\modification you need to boot with config_debug.plist (or disable SIP manually)
      Also on Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
×