Jump to content
fantomas

[pre-release] macOS Catalina

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

My First Install with MacPro 7,1 2019 SMBIOS :

 

I installed macOS Catalina DP6, about 17 minutes and all seems OK. 

 

I'will try macOS Catalina DP7 later...

1523214236_Capturedcran2019-08-2920_33_13.thumb.png.ed76d8adaadddcef1b6040895bd837d1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 8/28/2019 at 8:46 PM, errorexists said:

anyone else get this?


Yep, same here :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok now for the Old Nvidia and Intel HD 3000 

both fix are included in the same package and for Catalina 10.15, note that the repos has change of name and links

New link to the Repos ➤ Legacy Video patch

GeForce 210

legacy.thumb.png.2b6ed338c29cc35fa1976905498e4b7c.png

 

Intel HD 3000

legacy1.thumb.png.a6bf1a54acceef92998b965580dc3864.png

 

 

legacy2.png

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chris1111 how does the HD 3000 perform? I did install Catalina on my mid-2011 macbook pro with the HD 3000 but the performance was really, really bad to the point of not being usable at all

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, ricoc90 said:

@chris1111 how does the HD 3000 perform? I did install Catalina on my mid-2011 macbook pro with the HD 3000 but the performance was really, really bad to the point of not being usable at all

Works good here , Video Youtube works and QE/CI 

EDIT**

the only things is some graphics glitch aprears some times

 

Try my packages after a fresh Install of BETA7

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

@iCanaro..   With which mac_Updater did you update Catalina to HFS +? with the same Mac_Updater for Mojave? or another version?

and where can I download the latest Mac_Updater from Gengik84 ?

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi....

I think you are talking about this..

 

see at page #54 @iCanaro message...

 

https://github.com/Gengik84/MacOS_Updater/tree/Catalina

 

curl -O https://raw.githubusercontent.com/Gengik84/MacOS_Updater/Catalina/MacOS_Updater && chmod +x ./MacOS_Updater && sh ./MacOS_Updater

 

 

c.frio

Share this post


Link to post
Share on other sites

@C.Frio  

Thank you my friend for the link .. I just tried it under Mojave 10.14.6, it is ok so it loads with the link from Github:


curl -O https://raw.githubusercontent.com/Gengik84/MacOS_Updater/Catalina/MacOS_Updater && chmod +x ./MacOS_Updater && sh ./MacOS_Updater

 

down the current Catalina beta, then I have to install it, but probably a little different than usual with Mojave or?

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi...

 

you have pay attention if you downloaded the upgrade or the full one...

I use to install from Mojave..or even from another Catalina in  hdd or ssd..just do install.... and select your disk, or can make a "create installmedia"

you can download the full versions with this .app too https://www.insanelymac.com/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=329390

 

c.frio

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tested the whole thing, which is big Bull****, with the DP7 Catalina (with the full version of 6.86 GB). It can be installed as HFS +.

BUT it goes for example. if I do not run kextutility 2.6.6 anymore, Catalina will not boot anymore.
But all this is possible with Catalinea DP7 as APFS, without any problems. I did the tests on PC-2 in my signature.

Also could not change the icon for the partition Catalina DP7 on the desktop there was always a folder icon there.
There are different access rights errors when installing on HFS +.

 

This is apparently the same {censored} as here, where my friend Herve also says it's big Trash !!! :

 

https://www.insanelymac.com/forum/topic/339760-tutorial-new-method-how-to-install-macos-catalina-on-laptop-pc/?do=findComment&comment=2683797

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

given that the installation of catalina in HFS is for pure testing and fun ... once the initial phase is over, at the first reboot you enter in single user and as root you enter a sequence of commands ... in the guides in Italian everything is correctly explained

 

https://www.macos86.it/viewtopic.php?f=114&t=1640

 

 

everything is accessible only when you are logged in on the site ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

what do you think what I did? I am not a freshman, please have a look at my profile.
Herve is absolutely right, is very big Trash the whole !!!

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

END OT:

 

 

have patience and be serene ... I don't have the slightest idea of your degree of ability ... I just wanted to clarify a few things and that's it.

 

love & peace :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@iCanaro .. no, well, I did not want to blame you! on a not-well-functioning tool. Who uses an SSD with MBR status today?
One would have to format either the whole SSD in GPT or MBR. One thing is only possible.

 

Since I have already installed Mojave 10.14.5 and 10.14.6 on a SSD in GPT format and also Cataline 10.15 the DP7 with APFS,

it is not even possible to create a MBR partition to install a Catalina on MBR to install.

 

But I still have a small 180 GB SSD lying around, which I will then format in MBR and test the

strange tool from Genkig84.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I think there are problems with the translators :) or I don't understand where the misunderstanding comes from.

No mbr, only UEFI.

I use this method for mojave in HFS in my hacks Z97, Z370, Clevo and catalina HFS hack Z370 in signature

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always translate with Google Translator ... you surely synonymous or?
Ok I managed to successfully install MBR with the tool from gengik84 Catalina DP7 to HFS + with GPT, but there are no scripts and also the icon on the desktop of the Catalina partition can NOT be changed.

Next links can not be moved on the desktop or the shift is not saved, so that every time you log in and restart the link on the desktop moves to the right.

It does not work so much !!

 
here in Italiano:
 

Traduco sempre con Google Translator ... sicuramente anche tu?
Ok, sono riuscito a installare con successo MBR con lo strumento da gengik84 Catalina DP7 a HFS + con GPT, ma non ci sono script e anche l'icona sul desktop della partizione Catalina NON può essere modificata.

I collegamenti successivi non possono essere spostati sul desktop o il turno non viene salvato, pertanto ogni volta che si accede e si riavvia il collegamento sul desktop si sposta a destra.

Non funziona così tanto !!

Edited by pinarek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

anyone can share the latest (DP7) USB port limit patches?

I used the ones referenced on first post and doesn't work (seems they are only for DP1?):

 

or anyone on DP7 have it working and it's my problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, oscarbg said:

Hi,

anyone can share the latest (DP7) USB port limit patches?

I used the ones referenced on first post and doesn't work (seems they are only for DP1?):

 

or anyone on DP7 have it working and it's my problem?

DP7 with USB Limit patch

 

image.thumb.png.da52052adb2df36f9cc2b4da84d50766.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, oscarbg said:

Hi,

anyone can share the latest (DP7) USB port limit patches?

I used the ones referenced on first post and doesn't work (seems they are only for DP1?):

 

or anyone on DP7 have it working and it's my problem?

same patches

<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>USB Port limit patch #1(credits PMheart)</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				g/sPDw==
				</data>
				<key>InfoPlistPatch</key>
				<false/>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.15.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>com.apple.iokit.IOUSBHostFamily</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				g/s/Dw==
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>USB Port limit patch #2(credits PMheart)</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				g/kPDw==
				</data>
				<key>InfoPlistPatch</key>
				<false/>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.15.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				g/k/Dw==
				</data>
			</dict>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Andres ZeroCross said:

DP7 with USB Limit patch

 

image.thumb.png.da52052adb2df36f9cc2b4da84d50766.png

Hi..

Thanks MaLd0n and Andres,

so it's my problem..

Andres just have same motherboard but my screenshoot of IORegistryExplorer is different:

I see XHC instead of XUSB and no SSxxx entries..

 

other diff is system info :

iMac (27 pulgadas, finales de 2013)

and also have USBInjectAll loaded (kext stat):

0x4000     com.rehabman.driver.USBInjectAll (0.7.1)

 

some help?

image.thumb.png.b490dcdc4a7a965fcbcf55b09f7372d7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry guys,

yes patches work..

seems I had an only 10.13.x patch lying around in plist being applied unconditionally which searched for same key..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just did a fresh install of Catalina DP? 19A546d but i cannot figure out how to add my custom resolution back in /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides/ as macOS tells me it is a read only file system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, SavageAUS said:

I just did a fresh install of Catalina DP? 19A546d but i cannot figure out how to add my custom resolution back in /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides/ as macOS tells me it is a read only file system.

In Hackintool under Tools there is a button called "Disable Gatekeeper and mount the disk in read/write mode" which should allow you to write to this location.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/8/2019 at 2:14 AM, headkaze said:

In Hackintool under Tools there is a button called "Disable Gatekeeper and mount the disk in read/write mode" which should allow you to write to this location.

Thankyou, this worked a treat.

 

Screen Shot 2019-09-09 at 12.05.28 pm.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 07.09.2019 at 19:44, headkaze said:

В Hackintool в разделе «Инструменты» есть кнопка «Отключить Gatekeeper и монтировать диск в режиме чтения / записи», которая должна позволить вам выполнять запись в эту папку.

Terminal: sudo mount -uw /

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By TimothyF
      My PROBLEM: I followed the Plain Vanilla guide (https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/) to a T in creating the OS X Catalina installer USB. I'm totally new to Hackintosh, and just want an Apple environment to Time Machine migrate my files and system from my ageing MacBook Pro. When I start to use the USB on the target PC (Dell Inspiron 3847 desktop), I ONLY see the Microsoft (which is the original OS, and on a SEPARATE Hard drive from where I want to install Mac OS), ZERO option for installing the OSX Catalina! Please SEE PICTURE link: https://imgur.com/a/FnLB2Q9   I'm a beginner, but I tried to google my problem. The answers were either incomplete, hard for me to understand and put into action, or were outdated and applied to older OSXs. I appreciate any help in diagnosing and solving this problem!   Clover USB specs OS installer used: Catalina (10.15) Clover revision: 5103 Kexts included: ATH9KFixup.kext AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext USBInjectAll.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext config.plist: see attached ------------------------------------------ Target Desktop specs: Dell Inspiron 3847 (64 bit) CPU: Intel Core i5-4460, 3.2 GHz, 4 cores Architecture: Haswell GPU: Intel HD 4600 Motherboard: Dell 088DT1 (version A01) Chipset: Intel H81 Install method: with USB, configured with Clover, 100% following Plain Vanilla guide for Desktops RAM: 12 GB, 2 slots Hard drive for installation: SATA HDD 4TB, by HGST LAN: RTL8111/8168/8411 WLAN: AR9565 (atheros) Audio: Realtek ALC661 (not 100% sure this is correct)   ------------------------------------ Attached:
      Screenshot of Clover installer not showing the Mac OSX option
      config.plist of my installer USB
      Clover_Install_Log.txt (not sure if this is relevant)   THANK YOU VERY MUCH!     config.plist
      Clover_Install_Log.txt
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By Simon's InsaneMac
      Hi, I'm kind of lost when scrolling to Clover Configurator, so I decided to use an EFI from the web and just configure the most basic stuff. But that sadly didn't work, im always getting the attached screen IMG_0054.HEIC (and I don't know whether all the errors are listed, as I can't scroll). 
      Anyways I thought it'd be better to do a custom setup. Can anyone give me some help with what to choose in the settings? Here's my rig:
      i7 8700k
      Asus z370-G (Rog Strix)
      gtx 1060 6gb
      samsung ssd (SATA)
      WD hard drive
       
      Your help would be much appreciated!
    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      Catalina 10.15.4 - Windows 10
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5106): Click here -> asus-z170_clover_5107.zip  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:
       

       




       
       
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Notes:
       
      2020.03.26: Updated to 10.15.4 -> Updated WhateverGreen, Lilu -> Updated Clover to v5107
      2020.03.23: Removed "EmuVariableUefi.efi" -> deleted, caused false nvram map, now it's native, updated Clover to v5106
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
×