Jump to content

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
4 hours ago, tikizondo94 said:

Im running into this same issue with the latest beta on my Dell 7559. First beta worked fine. But now it auto shuts down during boot. Same verbose output. I have not been able to locate the ".early_boot.plist" within EndpointSecurtiy kext. Any other ideas?

 

I believe this was addressed already.  I had the same problem and it turned out to be the SMCBatteryManager.kext for VirtualSMC.  Until it gets updated, you can use FakeSMC with RehabMan's ACPIBatteryManager.kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, mnfesq said:

 

I believe this was addressed already.  I had the same problem and it turned out to be the SMCBatteryManager.kext for VirtualSMC.  Until it gets updated, you can use FakeSMC with RehabMan's ACPIBatteryManager.kext.

You are the man! Thank you. My bad for asking about an already addressed issue. Thanks @mnfesq

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, asdesoso said:

About Driver Extensions (.dext) comparison with .kexts

 

I think this pdf is a great information for our hackintoshes.

 

macOS 10.15 will be the last release to fully support kexts without compromises (Page 87).

yes, this means that we have to port all the kexts we care about to the new model and possibly make some kernel hacks to still use the older ones, we are safe until apple removes the iokit code from the kernel

Edited by ITzTravelInTime

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, MorenoAv said:

I hope that this is only a bug... :yes:

First..

$ killall Finder

Then goto it's Preferences

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, arsradu said:

 

Try to change the ig-platform-id on your iGPU patch. Had the same issue on Haswell on my desktop, managed to fix it thanks to @polyzargone here who suggested switching to a headless ig-platform-id. That fixed it right up for me. My guess is the issue is the same on your rig (iGPU related). But most likely the ig-platform-id is gonna be different.

any you suggest for HD520?  CPU is 6100u, using 0x19160000 right now

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
50 minutes ago, thesuffering said:

any you suggest for HD520?  CPU is 6100u, using 0x19160000 right now

 

Not sure...but you can try this one for example: 

0x19160002

You can also choose others for Skylake from here. Also, for Catalina, Lilu & WEG need to be either updated to unreleased versions (newest possible, not newest available), ooor you can use -lilubetaall boot flag.

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, hardcorehenry said:

The only issue with sleep on my haswell Catalina is that wakes directly into desktop without login screen, but it will be probably fixed with next betas.

Can you show me your config incl. kexts please? Still stuck on a freezing system after wake

 

Many thanks in advance

 

URBANsUNITED

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 7/2/2019 at 6:52 PM, headkaze said:

It looks like beta 3 has solved my issue with excessive logging causing performance issues.

 

I think the debug level in Catalina beta 1 and 2 was set too high (or some kext's were compiled with excessive logging). For example I was getting log messages for every in report received by my KVM hid device:

 


2019-06-20 08:52:06.122905-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.152892-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.182884-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.212887-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.242914-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.272910-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.302911-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.319939-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x100000456] CompleteInReport actualByteCount:4
2019-06-20 08:52:06.332902-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.362919-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.392912-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.422917-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.423924-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x100000456] CompleteInReport actualByteCount:4
2019-06-20 08:52:06.452930-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15

 

Hi, need your advice.

I am on Catalina b2.

Trying to get my Intel HD 540 working on Skylake Intel i7-6520U.

I need Framebuffer dump.

Downloaded Lilu and WEG latest Debug versions. Put them in Clover/Kexts/Others. Both Kexts are loading. With fake ig-platform-id=0x12345678. I checked with kextstat.

I use -igfxdump in bootarg. After I modify config.plist, use FB properties from Mojave and no ig-platform-id. After booting it goes to black screen. At least after I should have igfx dump, but I don't see it. Does Hackingtool works with Catalina, cause I don't see this option for Framebuffer? Where Framebuffer dump should go? To Catalina, or Catalina-Data?

Thanks

 

 

Edited by valeryimm

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, URBANsUNITED said:

Can you show me your config incl. kexts please? Still stuck on a freezing system after wake

 

Many thanks in advance

 

URBANsUNITED

I'm now on OpenCore bootloader so my config won't help. VirtualSMS contain plugins.1815795684_ScreenShot2019-07-05at14_43_08.png.fbb34b5de35efbe68f45ad40ba8f722c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
23 minutes ago, hardcorehenry said:

yep. PentiumG3220Haswell

please help me i can't run OC 

processor pentium G4400 skylake

motherboard gigabyte H110M

Gpu nvidia gt710

Edited by mashuk12

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, mashuk12 said:

please help me i can't run OC 

processor pentium G4400 6th gen 

motherboard gigabyte H110M

Gpu nvidia gt710

I'm not sure if you are able to boot with fake CPUID. I didn't try. To boot my catalina I needed Fake haswell family patch in my kernel patch section. Sorry, I'm not able to help you with Fake Skylike family patch. You'd have to ask @PMheart or @Meowthra to help you.

Edited by hardcorehenry

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Andrey1970 said:

VSMC 1.0.6 

Fixed SMCBatteryManager with 10.15beta3

 

I tried out this version of VirtualSMC and, while it allowed my laptop to boot and detect the battery, I lost my CPU frequency sensor (but only in Catalina b3).  It works just fine with my Mojave installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, mnfesq said:

 

I tried out this version of VirtualSMC and, while it allowed my laptop to boot and detect the battery, I lost my CPU frequency sensor (but only in Catalina b3).  It works just fine with my Mojave installation.

VSMC does not contain the frequency sensors. Frequency requires IPG, but IPG does not work with 10.15

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Andrey1970 said:

VSMC does not contain the frequency sensors. Frequency requires IPG, but IPG does not work with 10.15

 

I have used VirtualSMC.kext and IPG.. Frequency is detected and IPG is working too in Catalina DP 3

Screen Shot 2019-07-06 at 02.55.16.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, valeryimm said:

HAfter booting it goes to black screen. At least after I should have igfx dump, but I don't see it. Does Hackingtool works with Catalina, cause I don't see this option for Framebuffer?

The data is already available in Hackintool so you don't need to dump it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By ltooz_audis
      OK, it's been a while since I posted something here. The new Catalina was out last month, the current version is 10.15.1. I decided to install on my HP Envy 13" Kaby Lake. This one should work for all Kaby Lake laptops out there and also with MOJAVE OS too. So read carefully and watch the videos.
      1. You can't install Catalina on MBR unless you patch it, but it too complicated for me and I like to try the APFS system now instead of HFS. So, if you create the external USB drive using Boot Disk Utility, it won't install.
      2. Replace original WIFI-Bluetooth COMBO with DW1560 or better.
      3. Thanks to Lilu and people on Hackintosh world, things are much easier to install than before: Clover boot loader 5070, Lilu 1.3.9, Whatevergreen 1.3.4, AppleAlc 1.4.3, AirportBrcmFixup.kext, Bluetooth Patchram3 (I found BrcmPatchRAM3.kext + BrcmFirmwareData.kext + BrcmBluetoothInjector.kext), Hackintool is a must, VoodooPS2Controller.kext for trackpad, USBinjectAll , ACPIBatteryManager from rehabman, FakeSMC.kext.
      4. Use a 1GB USB flash drive, use Boot Disk Utility to create an EFI folder, then copy it to the EFI folder of the External USB SSD hard drive.
      I'll post more in details, but with these, you can boot Catalina without any problems.
       
      Cheers,
      Louis
       
    • By digivish
      Hi All - quick thing - I have a NUC 8i7BEH with 32GB RAM and 2 x 1TB SSD drives. Each drive has its own OS - Windows 10 and Catalina 10.15.
       
      Clover works well - Catalina Boots, so does Windows.
      Catalina - has sound over HDMI (to my monitor's speakers)
      Windows - no audio device found - It does show Realtek and Intel Display Drivers - but the speaker has a red"x" and in Devices, there is no entry for Microphone Array under Audio Input/Output. It does, however, show Intel display over the HDMI - but actually no sound.
       
      I have tried reinstalling Realtek drivers - now here's the thing...when it installs, it first uninstalls existing Realtek drivers - at this stage (and it's important) the sound starts working - as if uninstalling did the trick. As part of the installing, I have to reboot and upon reboot, it actually reinstalls the Realtek drivers. After that, I'm back to square 1. Unsure if it's the config.plist or boot args in clover. But something with Clover for sure.
       
      I have tested this by removing the Mac Drive with clover and just booting directly to Windows 10 bootloader and everything works as it should, I have sound over HDMI and the audio device shows. Just not when I boot with Clover.
       
      has anyone experienced this and have thoughts or pointers.
       
      Thanks a ton!
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&amp;t=10578
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×