Jump to content

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Update made, this time with the help of Mac Downloader, because my update gave me an error and didn't show any update... 

Thanks to the developer of Mac Downloader, kudos to you man...

Captura de ecrã 2019-07-02, às 21.53.31.png

Edited by MorenoAv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Sleep/wake still not working... Why they always have to break sleep/wake. Can't they break some less useful feature during the development process?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/30/2019 at 1:32 PM, lisai9093 said:

First, AirportBrcmFixup has to be injected via Clover. No installation to /L/E or S/L/E works.

Second, AirportBrcmFixup need to be compiled from updated source. Version 2.0.2 works fine.

AirportBrcmFixup.kext.zip

Thank you, will try. Do you use any Clover Airport patch?

I downloaded the latest Debug version of Lilu (which is 1.3.6) from github repository and AirportBrcmFixup source code 

git clone https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup

After that I put Lilu.kext inside of AirportBrcmFixup folder and tried to compile the source code with the command: xcodebuild

I have:

** BUILD FAILED **. 

/Users/val/Desktop/AirportBrcmFixup/AirportBrcmFixup/kern_start.cpp:50:17: error: no member named 'Catalina' in 'KernelVersion'

What am I doing wrong?

I am doing this on my Mojave system.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sidecar still isn’t working for me on dp3 but at least no 401 error anymore. Just says no connection (tried wired and wireless)

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, valeryimm said:

Thank you, will try. Do you use any Clover Airport patch?

I downloaded the latest Debug version of Lilu (which is 1.3.6) from github repository and AirportBrcmFixup source code 


git clone https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup

After that I put Lilu.kext inside of AirportBrcmFixup folder and tried to compile the source code with the command: xcodebuild

I have:

** BUILD FAILED **. 

/Users/val/Desktop/AirportBrcmFixup/AirportBrcmFixup/kern_start.cpp:50:17: error: no member named 'Catalina' in 'KernelVersion'

What am I doing wrong?

I am doing this on my Mojave system.

 

Thanks

the GitHub Debug version under releases to now work for that version of AirportBrcmFixup repo. You must compile Lilu debug version yourself and use it to compile AirportBrcmFixup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, dvil said:

even with the shikigva=32 and shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94 parameters, so nothing is gained with the correct SMBIOS.

  

Should work with these boot flags. Do you have IGPU enabled? If so, disable it and try again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

It looks like beta 3 has solved my issue with excessive logging causing performance issues.

 

I think the debug level in Catalina beta 1 and 2 was set too high (or some kext's were compiled with excessive logging). For example I was getting log messages for every in report received by my KVM hid device:

2019-06-20 08:52:06.122905-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.152892-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.182884-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.212887-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.242914-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.272910-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.302911-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.319939-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x100000456] CompleteInReport actualByteCount:4
2019-06-20 08:52:06.332902-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.362919-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.392912-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.422917-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15
2019-06-20 08:52:06.423924-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x100000456] CompleteInReport actualByteCount:4
2019-06-20 08:52:06.452930-0700 localhost kernel[0]: (AppleUserHIDDrivers) [<private>:756][HIDDriverKit][0x10000045d] CompleteInReport actualByteCount:15

Edited by headkaze

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Neo.aka.Darkman said:

On new beta during boot problem with EndpointSecurity on laptop.

14AE9738-C826-4A8E-998F-5BE13372401A.thumb.png.0678d7546bf7fd46508bd7ba58d8c12b.png

 

Me too.  Complete shutdown, not KP and reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 minutes ago, mnfesq said:

 

Me too.  Complete shutdown, not KP and reboot.

Me too on my notebook.

IMG_0345.thumb.jpeg.d819d03ae10301b4d0783da26e87a4ce.jpeg

IMG_0346.thumb.jpeg.b9cd2bc83a39536f52670ee4a0388d3f.jpeg

 

Edited by Andrey1970

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, C.Frio said:

hi...

done...

 

1088969188_ScreenShot2019-07-02at9_18_27PM.png.6e449406a552a99960744039e0ad5f3a.png

 

c.frio

do you enable igpu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to get beta 3 , no update found.

Screen Shot 2019-07-02 at 7.11.29 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys, was surprised my ancient GTX 670 is working great. I saw in an earlier post someone els had there's running on Catalina, so thought ok can't be too hard and will give it a try2095789715_ScreenShot2019-07-02at6_40_48PM.png.c1a06386d7ba10ea6a00f856f1ec4299.png

 

Thanks for the help with the plugins and everyone here. 

Sound working, and restart and shut off work. Sleep is a mystery and is not working however works in some versions of macOS. 

To install without the updated plugins Lilu.kext, you need to change the SMBIOS to 14,2 to get video working and not a black screen. 

Once installed use AGDPfix.app or whatevergreen.kext. Audio: AppleALC.kext an issue until the updated plugin. 

And something I always forget to mention for my Asus X79 Deluxe use ApfsDriverLoader.efi and AptioMemoryFix2 not ApfsDriverLoader-64.efi with AptioMemoryFix something about the version that just kills it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, nhnguhoc said:

How to get beta 3 , no update found.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Successful upgrade to Catalina DP3_19A501i on my legacy XPS M1530 core2duo laptop with Nvidia Tesla 8600M GT.  

 

Prepared installer USB from full app with @dosdude's macOS Catalina Patcher v1.0b6 ---> boot to installer with opencore 0.0.3, bypassing machine compatibility checks ---> installed over existing DP2_487l apfs installation.  

 

Applied recommended post-install patches for MBP 5,1 SMBIOS including @ASentientBot's latest acceleration patches for unsupported (non metal) legacy graphics cards.  These are unchanged from DP2.

 

I also copied his CatalinaAutoMountWritable.plist into /Library/LaunchDaemons which auto mounts the root volume as R/W at login (sudo mount -uw /).

 

End Result...

 

584670854_UpgradeinstallXPSM1530toCatalinaDP3_19A501i.thumb.png.b09ac05727c0ea609240765ae1490952.png

 

 

4 hours ago, ellaosx said:

What is the major thing to be patched for C2Duo?

It was com.apple.telemetry.plugin on Mojave

 

Correct.  To avoid kp for Core2Duo machine in Catalina, have to also delete/rename or replace /System/Library/UserEventPlugins/com.apple.telemetry.plugin with the one from 10.13.6.

Edited by fusion71au
formatting, answer for @ellaosx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

I know this is most likely an APFS issue...and I'm hoping it will get better with future updates (though I'm not counting on it), but is anyone else having incredibly slow performance with Catalina (any beta) on HDDs? I can't even watch a simple video on youtube. Animations are more like slideshows.:)) Not a good experience at all. I'm only curious if this is just me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Anyone experiencing intermittent blackscreen once clover (latest as of today's compilation) kicks in?

Only way to get out of it is to reset and hope it works on the next boot.

Edited by ellaosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, fusion71au said:

Successful upgrade to Catalina DP3_19A501i on my legacy XPS M1530 core2duo laptop with Nvidia Tesla 8600M GT.  

 

Prepared installer USB from full app with @dosdude's macOS Catalina Patcher v1.0b6  ---> boot to installer with opencore 0.0.3, bypassing machine compatibility checks---> installed over existing DP2_487l apfs installation.  

 

Applied recommended post-install patches for MBP 5,1 SMBIOS including @ASentientBot's latest acceleration patches for unsupported non metal legacy graphics cards.  End Result...

 

  Reveal hidden contents

584670854_UpgradeinstallXPSM1530toCatalinaDP3_19A501i.thumb.png.b09ac05727c0ea609240765ae1490952.png

 

What is the major thing to be patched for C2Duo?

It was com.apple.telemetry.plugin on Mojave

Edited by ellaosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, ellaosx said:

Anyone experiencing intermittent blackscreen once clover (latest as of today's compilation) kicks in?

Only way to get out of it is to reset and hope it works on the next boot.

mmm no... not really. I'm on 4979. No black screens here... At least not on Clover side. On which of the two machines are you getting this? Both Desktop or Laptop or just one of them? I'm thinking it's probably a specific issue. But I don't think it's a general one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @arsradu

Desktop.

Im on dual boot since Catalina came out (HS & Catalina). Clover only resides on the main SSD which is HighSierra. this never happened before dual booting.

I did try removing Catalina SSD and the issue never happened.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
14 minutes ago, ellaosx said:

Hi @arsradu

Desktop.

Im on dual boot since Catalina came out (HS & Catalina). Clover only resides on the main SSD which is HighSierra. this never happened before dual booting.

I did try removing Catalina SSD and the issue never happened.

 

I see.... I'm also dual booting Mojave and Catalina. But they're on different drives. Mojave on the SSD, Catalina on the HDD. Both booting off of Mojave's EFI (so from the same SSD). Your Desktop rig only uses an iGPU, right? Maybe this is not Clover....? Maybe it's one of the kexts responsible for fixing your iGPU...? Or the config patches for iGPU.

At this point, this is only speculation. But...since it's the same Clover...I think it's either a specific issue with Clover + Catalina + iGPU...ooor the issue is not with Clover in the first place, but with one of the kexts (WEG for example)?

Are you using lilubetaall boot flag to boot Catalina? Or compiled newer versions of those kexts (Lilu + WEG) yourself (which would not require that boot flag anymore)?

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites

@arsradu

Im only using iGPU.

I think it must have something to with clover's theme changes on newer revs.

 

You see, i have my own custom theme which i have been using since sierra. I only update clover if needed, but i always retain my custom theme.

Problem only started when i installed catalina (dual boot) and updated clover.

 

Currently, i changed my theme on one of the available themes from the package and have yet to encounter the issue i was having.

So i guess my custom theme was the culprit.

And since this is now an off-topic, il stop here and probably fix my own theme.

 

Arsradu, as always, thanks again :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By ltooz_audis
      OK, it's been a while since I posted something here. The new Catalina was out last month, the current version is 10.15.1. I decided to install on my HP Envy 13" Kaby Lake. This one should work for all Kaby Lake laptops out there and also with MOJAVE OS too. So read carefully and watch the videos.
      1. You can't install Catalina on MBR unless you patch it, but it too complicated for me and I like to try the APFS system now instead of HFS. So, if you create the external USB drive using Boot Disk Utility, it won't install.
      2. Replace original WIFI-Bluetooth COMBO with DW1560 or better.
      3. Thanks to Lilu and people on Hackintosh world, things are much easier to install than before: Clover boot loader 5070, Lilu 1.3.9, Whatevergreen 1.3.4, AppleAlc 1.4.3, AirportBrcmFixup.kext, Bluetooth Patchram3 (I found BrcmPatchRAM3.kext + BrcmFirmwareData.kext + BrcmBluetoothInjector.kext), Hackintool is a must, VoodooPS2Controller.kext for trackpad, USBinjectAll , ACPIBatteryManager from rehabman, FakeSMC.kext.
      4. Use a 1GB USB flash drive, use Boot Disk Utility to create an EFI folder, then copy it to the EFI folder of the External USB SSD hard drive.
      I'll post more in details, but with these, you can boot Catalina without any problems.
       
      Cheers,
      Louis
       
    • By digivish
      Hi All - quick thing - I have a NUC 8i7BEH with 32GB RAM and 2 x 1TB SSD drives. Each drive has its own OS - Windows 10 and Catalina 10.15.
       
      Clover works well - Catalina Boots, so does Windows.
      Catalina - has sound over HDMI (to my monitor's speakers)
      Windows - no audio device found - It does show Realtek and Intel Display Drivers - but the speaker has a red"x" and in Devices, there is no entry for Microphone Array under Audio Input/Output. It does, however, show Intel display over the HDMI - but actually no sound.
       
      I have tried reinstalling Realtek drivers - now here's the thing...when it installs, it first uninstalls existing Realtek drivers - at this stage (and it's important) the sound starts working - as if uninstalling did the trick. As part of the installing, I have to reboot and upon reboot, it actually reinstalls the Realtek drivers. After that, I'm back to square 1. Unsure if it's the config.plist or boot args in clover. But something with Clover for sure.
       
      I have tested this by removing the Mac Drive with clover and just booting directly to Windows 10 bootloader and everything works as it should, I have sound over HDMI and the audio device shows. Just not when I boot with Clover.
       
      has anyone experienced this and have thoughts or pointers.
       
      Thanks a ton!
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&amp;t=10578
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×