Jump to content
fantomas

[pre-release] macOS Catalina

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
2 hours ago, lisai9093 said:

I still got KP when using latest 2.0.2 AirportBrcmFixup.kext from L/E but no problem when injecting the same kext from Clover. Any thought? Here is the KP report when use the kext from L/E. macOS is beta 2.

 

Kernel Panic Report.txt

I have a same issue too with  latest 2.0.2 AirportBrcmFixup.kext 

haven't been fixed yet by source

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, lisai9093 said:

I still got KP when using latest 2.0.2 AirportBrcmFixup.kext from L/E but no problem when injecting the same kext from Clover. Any thought? Here is the KP report when use the kext from L/E. macOS is beta 2.

 

Kernel Panic Report.txt

 

31 minutes ago, anmool said:

I have a same issue too with  latest 2.0.2 AirportBrcmFixup.kext 

haven't been fixed yet by source

 

AirportBrcmFixup is a Lilu plugin, so EFI/CLOVER/Kexts/Other beside Lilu.

 

https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup/blob/master/README.md

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, Matgen84 said:

 

 

AirportBrcmFixup is a Lilu plugin, so EFI/CLOVER/Kexts/Other beside Lilu.

 

https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup/blob/master/README.md

I know that AirportBrcmFixup is a Lilu plugin and work with clover injection when I installed AirportBrcmFixup to /L/E then kernel panic issue is occurred

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi everyone

i want to test all mac os boot.

i tested

10.13

10.14

10.15

 

if you have lower macos, please report all.

since 10.6~10.12. it will be help for clover with future.

 

no need to install macos. just make usb installer and test get installation windows

injection test.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Sherlocks said:

hi hp users.

here is lapic fix2.

please test

from 10.10 upto 10.15

thanks in advance

 

lapic fix3.zip

That finally works! Thanks. However, I still get the APIC panic if I boot with debug=0x100, but not a big problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites
That finally works! Thanks. However, I still get the APIC panic if I boot with debug=0x100, but not a big problem...
apic? what is that?
what is your macos test?
is there no apic panic until you try my attached file?


나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Sherlocks said:

hi everyone

i want to test all mac os boot.

i tested

10.13

10.14

10.15

 

if you have lower macos, please report all.

since 10.6~10.12. it will be help for clover with future.

 

no need to install macos. just make usb installer and test get installation windows

injection test.zip

 

All OK with your Clover r4969 :thumbsup_anim:

 

I tested 10.6.8, 10.7.5, 10.12.6, 10.13.6 as well as 10.15beta on my legacy desktop (signature no2)...

Spoiler

 

387225286_10.6.8bootedwithSherlocksr4969.thumb.png.1530958f0fb80a5ffc4dc131fa00aee0.png

 

850068122_10_12.6bootedwithSherlocksr4969.thumb.png.dc052178ccf9410e0ce74fbd9721853f.png

 

 

 

Some boot logs attached but they are pretty boring (since kext injection all OK)!

bootlog_10.6.8.txt.zip

bootlog_10.12.6.txt.zip

bootlog_10.13.6.txt.zip

bootlog_10.15beta.txt.zip

 

Edit

Also updated Catalina DP1_19A471t to DP2_19A487l on my legacy Dell XPS M1530 laptop (Core2Duo, Geforce Tesla graphics) with OpenCore 0.0.3.  

 

1885009289_CatalinaDP2_19A487lonXPSM1530.thumb.png.43c9a913b7e15b3582410387160cbc77.png

 

Prepared USB installer with @dosdude's macOS Catalina Patcher v1.0b15 which enables you to clean install or upgrade install over your existing DP1 Catalina volume (even for machines with unsupported SMBIOS and non metal graphics card)...  

 

 

Spoiler

1926292613_DosdudeCatalinapatcher.thumb.JPG.ffd7a52aa0053ab16da83edfaa28bf53.JPG

 

 

Same post install as for DP1 to enable graphics acceleration on the Geforce 8600M GT but note @ASentientBot has a newly patched CoreDisplay.framework for DP2 - see post#1472.

 

To install kexts and frameworks in DP2, need to first mount the file system as R/W:

 

sudo mount -uw /

 

Edited by fusion71au
Updated to Catalina DP2 on legacy XPS M1530

Share this post


Link to post
Share on other sites
El 21/6/2019 a las 22:58, chris1111 dijo:

¿Ha instalado macOS Catalina Beta 1? Espero porque su trabajo solo en Beta1

Para Beta 2 está aquí ➜ Catalina Beta 2

 

Hola, tanto Beta 1 como Beta 2 hacen lo mismo, ... al comienzo donde colocas la contraseña, es como entrar al sistema pero regresa a la pantalla de contraseña.
No sé si tiene alguna explicación.
Gracias por todo

Edited by gorki75

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, gorki75 said:

Hola, tanto Beta 1 como Beta 2 hacen lo mismo, ... al comienzo donde colocas la contraseña, es como entrar al sistema pero regresa a la pantalla de contraseña.
No sé si tiene alguna explicación.
Gracias por todo

I had similar issue days ago. Solved by create a new account.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/21/2019 at 3:29 AM, Wackymac said:

is anyone else having issues (specifically with adobe apps) they lost the icons on the update to beta 1. and then lost the icons again on the beta 2 update :(

Are you using "Auto" Appearance? If so try setting Dark or Light and test icons.

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, daniel_yplim said:

Do you use latest Clover Bootloader?

Can you share with me your EFI folder?

 

r4968 in attachment.

 

EFI folder depend on your config. Please complete your signature

 

 

Clover_v2.4k_r4968.pkg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, gorki75 said:

Light

 

Lost the icons in Launchpad or Applications folder?

 

Apple has changed the way Launchpad behaves! Instead of it auto-adding apps to Launchpad, now you have to drag them there (i.e. on top of the silver icon) from your applications folder - and subsequently they appear.

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Matgen84 said:

 

Lost the icons in Launchpad or Applications folder?

 

Apple has changed the way Launchpad behaves! Instead of it auto-adding apps to Launchpad, now you have to drag them there (i.e. on top of the silver icon) from your applications folder - and subsequently they appear.

Launchpad only adds app icons to it when downloading apps from the App Store, not by adding Apps to the Applications folder, if you manually add a app to the Applications folder you must drag and drop the icon from Applications folder to Launchpad. This is how Launchpad has always worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Pavo said:

Launchpad only adds app icons to it when downloading apps from the App Store, not by adding Apps to the Applications folder, if you manually add a app to the Applications folder you must drag and drop the icon from Applications folder to Launchpad. This is how Launchpad has always worked.

 

Right. But if I drag and drop PDFElement Pro to Applications folder (Mojave), the icon is directly add to LaunchPad. Actually, when I install Adobe CC 2019 or Microsoft Office 2019, the icons are automatically add to Launchpad (Mojave). I don't try into Catalina. Wait and see.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Matgen84 said:

 

Right. But if I drag and drop PDFElement Pro to Applications folder (Mojave), the icon is directly add to LaunchPad. Actually, when I install Adobe CC 2019 or Microsoft Office 2019, the icons are automatically add to Launchpad (Mojave). I don't try into Catalina. Wait and see.

Installing is quite different than just copying the files to Application folder. Interesting that PDFElement automatically adds the icon to the Launchpad, never seen that happen before from simply dragging an app into the Application folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, gorki75 said:

Hola, tanto Beta 1 como Beta 2 hacen lo mismo, ... al comienzo donde colocas la contraseña, es como entrar al sistema pero regresa a la pantalla de contraseña.
No sé si tiene alguna explicación.
Gracias por todo

 

@gorki75 here's an pure-english section, so please post only in English, in this way all the members can understand you and give the proper help for ya!

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/12/2019 at 8:21 PM, mnfesq said:

 

You're using VoodooPS2Controller.kext with those I2C kexts, Right?  If so, we both have Synaptics trackpads but they must be different models.  Also did you try the Synaptics I2C kext and it didn't work?

Sorry for the late reply!

I forgot to mention that I have changed inside the Lenovo InsydeH20 Setup Utility settings so that it will use GPIO.

Have to change Custom device> Interrupt mode = Interrupt GPI0.

Only requires ACPi GPI0 and Windows10 patch.

IMG_3030.jpeg

IMG_3029.jpeg

IMG_3025.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Allan said:

 

@gorki75 here's an pure-english section, so please post only in English, in this way all the members can understand you and give the proper help for ya!

 

Thanks

I'm sorry I thought I translated it into English

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, gorki75 said:

I'm sorry I thought I translated it into English

That looks like Spanish to me (coming from someone whose native language is actually neither English, nor Spanish). :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2019 at 5:50 PM, Sherlocks said:

 

try this. it will help you

Clover_v2.4k_r4972.zip

 

I tried to upgrade to Clover v2.4k r4972 from Clover v2.4k r4961, but the installation fails with an error message like: "This package is not compatible with this version of macOS. The package tries to install content on the system volume". Contact the software developer and ask for assistance".

 

Running Catalina Beta 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By dmpcoke
      Hi,
       
      I followed the OC guide, and installed Catalina 10.15.5 on my PC.
      The installation went very well. Most parts also work well after I login to the desktop except the following
      issue:
      Each time I tried to log back into the desktop from sleep, I would get a black screen very shortly after I entered the desktop.
      And black screen will last from a few seconds to a few minutes, no exact lasting time.
      Keyboards and mouse are still working during black screen, I can see the operations after the monitor works again.
       
      It connects LG monitor via DP port and I tried to modified the dp version between 1.2 and 1.4, got the same issue.
       
      Attached my entire OC folder, I'm so appreciated if someone could help me check it out, or tell me which part I should focus on.
       
      Thanks in advance!
       
      P.S. Here is my PC summary: Dell Optiplex 7060 MFF
       
      CPU Intel(R) Core(TM) i3-8100 CPU @ 3.60GHz; 8th Gen, Coffee Lake GPU Intel(R) UHD Graphics 630 RAM Team Group 32 GB (2 × 16GB), 2400 MHz, DDR4 Chipset
      Intel 300 Series LPC (Q370) – A306 Audio Realtek ALC255/3234 (Codec ID: 0x10EC0255) Ethernet Intel(R) Ethernet Connection I219-LM WiFi/BT M.2 BCM43224 802.11a/b/g/n Storage Samsung SSD 970 EVO 500GB USB Ports Type-C × 1,USB 3.0 × 5 Video Output DP × 2 Monitor LG 4K 3840 x 2160 @ 60 Hz
      BIOS v1.4.2 OC.zip
    • By tonyx86
      This guide is a work in progress and will be updated as I refine the installation.
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks
       
      Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600 Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580 (Google "Catalina Biostar TH55HD" and look for user name deeveedee)  
      are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec SMBIOS MacModel MacMini 8,1 Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi (currently disabled in BIOS).  I may replace this with Brcm, but am using only Ethernet (IntelMausi) for now.  
      Installation Steps: To be provided
      See attached EFI and /L/E kexts in EliteDesk.zip archive See installation methodology here See references here  
      What is not working
      Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card).  
      What is not tested
      USB c 3.1 port Microphone port  
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet Auto-sensing headphone jack automatically switches to internal speaker when headphones removed  
      Known Issues and their solutions
      (Solved. Cycle power on the new display) A new display may not be detected if the new display is plugged into an unused display port while the HP EliteDesk 800 G4 Mini is sleeping. Solution is to cycle power on the new display after waking the EliteDesk 800 G4 Mini. Cycling display power on the newly added display causes displays to be re-detected. (Solved. Problem resolves itself after a few boot cycles) After applying the Catalina 10.15.5.02 supplemental update, Catalina booted to a single display.  After a few boot cycles, multi-display operation was restored to normal. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Unable to upgrade from 10.15.4 to 10.15.5 when using IntelMausiEthernet.kext.  Solution is to switch to IntelMausi.kext (Rev 1.0.2 here). (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Some USB devices were not recognized. My SSDT-UIAC.aml was incomplete and did not specify all required USB port types (missing SSxx ports). The attached EliteDesk.zip archive includes this fix. (Reported this as a possible Clover issue - no solution yet) Clover boot loader may default to Recovery volume after a normal shutdown.  Work-around is to select your normal macOS volume.  This may only happen when Clover is configured to boot LastBootedVolume and may be "fixable" by explicitly setting a boot volume (haven't tested this). (No longer observed) At least one display blanks (sleeps) when plugging / unplugging USB device (observed in front USB 3.1 ports).  Display wakes immediately on keyboard and mouse activity, so this is a minor issue but may be indicative of another issue. (Solved - this is a BIOS setting and requires no macOS changes) Safari has problems loading insanelymac web pages after sleep / wake.  I suspect that the problem is with the embedded video on the pages.  Also observed video problem in AppStore after sleep/wake.  Console: VideoDecodersUnavailable.  Solution is to enable Intel ME in BIOS. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Display does not fully wake after resuming from sleep (needs an extra mouse or keyboard stimulus to fully wake).  Solution is to change boot arg darkwake=0 to darkwake=2.  Other values of darkwake may work as well, but this is the first I tried and it worked. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) -disablegfxfirmware boot arg is not required with WEG.  I inadvertently left this boot arg after I encountered an endless gfx firmware update boot loop while working on my FB patching.  This boot arg is no longer necessary after completing FB patching with WEG. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive): Sometimes, CMOS time is lost on shutdown or restart.  Solution is to enable Clover's Apple RTC fix in config.plist. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) headphone jack doesn't work.  Solution is to change HDEF layout-id to 28. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) System freezes on wake from sleep because of a kernel panic related to hda-gfx (my system does not have HDMI and my DP->DVI adapters do not drive monitor speakers).  Solution is to add No-hda-gfx property to HDEF as described here.  This property is recognized as a Lilu flag and prevents loading hda-gfx. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Device (PMCR) is not defined.  Solution is a SSDT that "injects" the missing device. (Solved and included in the attached archive) eficheck is loaded (not sure why this is bad, but may be a privacy issue - see here). Solution is to add updated EFICheckDisabler kext that include Q370 chipset.  See here.  
      BIOS Version / Configuration: To be provided
      Version: 02.11.01 Rev.A Intel ME must be enabled for proper sleep / wake of UHD 630
       
      Clover Configuration
      Clover for UEFI booting only Install Clover in the ESP UEFI Drivers Recommended drivers AudioDxe DataHubDxe FSInject SMCHelper File System drivers ApfsDriverLoader VBoxHfs Memory fix drivers AptioMemoryFix Additional drivers NvmExpressDxe Install RC scripts on target volume Themes Choose your desired theme Install Clover Preference Pane (option not available when installing on USB thumb drive)  
      UHD 630 Framebuffer Patching: To be provided
       
      Current Versions
      Catalina 10.15.5.02 Clover (UEFI) r5119 Lilu.kext 1.4.5 WhateverGreen.kext 1.4.0 AppleALC.kext 1.5.0 IntelMausi 1.0.3 (Not IntelMausiEthernet)  
      Credits To be provided
       
       







      EliteDesk800 G4 Mini - Rev 0.82.zip
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
      -Donation with Mercado Livre 
      https://tinyurl.com/y9evkj5u
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -Tutorial
      https://tinyurl.com/re2c9sz
       
      -Post Installation
      Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--
       









































       
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
×