Jump to content

1,051 posts in this topic

Recommended Posts

Well, it did for me :

 


polyzargone@MacBook-Optimus ~ % sudo cp -R /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/BrcmBluetoothInjector.kext /System/Library/Extensions
Password:
polyzargone@MacBook-Optimus ~ %

 

914625274_Capturedecran2019-06-18a19_43_44.thumb.png.a0bbbf54c3ed94842e958adf97e9061b.png

 

CsrActiveConfig is set as 0x3E7

 

Unsupported Mac are… Mac so maybe that explains why it fails…

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Posted (edited)
5 minutes ago, polyzargone said:

Well, it did for me :

 

 


polyzargone@MacBook-Optimus ~ % sudo cp -R /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/BrcmBluetoothInjector.kext /System/Library/Extensions
Password:
polyzargone@MacBook-Optimus ~ %

 

 

 

CsrActiveConfig is set as 0x3E7

 

Unsupported Mac are… Mac so maybe that explains why it fails…

I have Mac Book Pro and 4 Hackintosh and its not working on beta 2 here so you are lucky

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

It stands to reason that Catalina would get to the point that you can't modify the systems files directly.  There had to be a reason why Catalina divided its installation into a system partition and a data partition.

1712237541_CatalinaPartitions.thumb.png.b46a550cff63309e0279c446943fd0d9.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very strange…

 

Because I just tried on another Hack and indeed, it fails :

 


polyzargone@Skylake1st ~ % sudo cp -R /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext /System/Library/Extensions
Password:
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext: Read-only file system
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext: Read-only file system
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Info.plist: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS/RealtekRTL8111: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj/InfoPlist.strings: No such file or directory

 

 

I usually install the same software on my rigs so I don't know why it works on one and not another :worried_anim:.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 minutes ago, polyzargone said:

Very strange…

 

Because I just tried on another Hack and indeed, it fails :

 

 


polyzargone@Skylake1st ~ % sudo cp -R /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext /System/Library/Extensions
Password:
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext: Read-only file system
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext: Read-only file system
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Info.plist: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/MacOS/RealtekRTL8111: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: No such file or directory
cp: /Volumes/ESP/EFI/CLOVER/kexts/Other/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: unable to copy extended attributes to /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj: No such file or directory
cp: /System/Library/Extensions/RealtekRTL8111.kext/Contents/Resources/en.lproj/InfoPlist.strings: No such file or directory

 

 

I usually install the same software on my rigs so I don't know why it works on one and not another :worried_anim:.

How did you install Beta-2 on Working hack Update or reinstall ?

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, chris1111 said:

How did you install Beta-2 on Working hack Update or reinstall ?

 

Over Beta 1 as I did on both Hacks.

 

The only differences I see is that the one where it fails has a full APFS filesystem and the other one has a mix of NTFS, Ext4, HFS+ and APFS :

 

25028583_Capturedcran2019-06-1820_18_21.thumb.png.d97b6ab45b4fa5cd64cdf3345d57744e.png

1529770200_Capturedecran2019-06-18a20_18_16.thumb.png.3c963565bdf923124ed252b108aaec4e.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, fivos1996 said:

Hi. Just tried it and it still doesn't work. I keep getting the Local APIC panic without cpus=1. Please check my CLOVER folder and let me know if I'm missing something.

CLOVER.zip

Hi. Just tried it and it still doesn't work. I keep getting the Local APIC panic without cpus=1. Please check my CLOVER folder and let me know if I'm missing something.

Hi, its not your clover, this lapic fix is not working for me as well.

I think we need to wait for @PMheart to re look and fix it.

 

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/8/2019 at 1:06 PM, dvil said:

I'm having exactly the same problem, when I try to access Netflix or play an Amazon Prime video, Safari freezes the computer. My GPU is a 4GB 570+ Nitro, is your GPU a 4GB by any chance? I suspect is a video memory corruption problem, maybe driver related.

 

The card works perfectly in Mojave by the way.

This problem is still present in Catalina beta 2 :( hopefully it will be sorted in a future version. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, mnfesq said:

 There had to be a reason why Catalina divided its installation into a system partition and a data partition.

 

Improve security.

macOS has its own 'read-only' partition (unless you disable SIP), aka first APFS volume, while your data are located on second APFS volume. The idea behind is to prevent people from erasing macOS files (system files) by mistake, and to protect your macOS against possible attacks (speech for Mac users :P ).

In fact, only one disc will be visible in the Finder, but in a program like the Disk Utility, the both of them will be visible.

 

This new feature also is a problem for backup software, such as CCC - Its owner is claiming that actually CCC does not know how to handle this OS / data separation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, arsradu said:

Thanks! Could you, please, tell me what do you mean by this: "I downloaded it from Logitech website after installed developers..."?

I'm not sure I understand what you mean. Also, I suppose you got the Mojave version, right?

I downloaded the G510 installation files off https://www.logitech.com/en-us website, and installed on top of Catalina developers ("beta 1"). I upgraded to Catalina developers "beta 2" and it still works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, macq said:

Hi, its not your clover, this lapic fix is not working for me as well.

I think we need to wait for @PMheart to re look and fix it.

 

Thanks

 

The hex data in the kernel binary of beta 2 is different so we just need to find the correct value to find and replace...

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, fantomas1 said:

This new feature also is a problem for backup software, such as CCC - Its owner is claiming that actually CCC does not know how to handle this OS / data separation.

 

Technically, it should be that, when you restore your installation from back up, you install a fresh copy of the OS and then back up only the data partition.  At least in theory that's how it should be.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/4/2019 at 2:20 AM, mnfesq said:

I have Catalina up and running but cannot get video kexts loaded.  I'm hoping it's just a matter of waiting for Lilu and WEG to be updated for 10.15.  Also, my Broadcom Wifi card caused a KP when using AirportBrcmFixup.kext.  When I reverted to FakePCIID.kext and FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, wifi worked fine.  If anyone has any tips for loading intel IGPU kexts, let me know.

Do you have a problem with waking up the display after sleep? I have Iris hd 540 and it goes black after wake up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, luky35 said:

When I want to install Clover Bootloader Catalina Beta 2 I get this notice (picture).

Please help?

 

http://shrani.si/f/1/Ba/2Jcvb3SL/clover.png

Run this command before using Clover package

Just by double click on command

And now you will have an option Install anyway

Gatekeeper-RW-SSD.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thing new Mac Pro supported LGA 3647 (28 core).

 

https://www.apple.com/ca/mac-pro/specs/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, mnfesq said:

 

Technically, it should be that, when you restore your installation from back up, you install a fresh copy of the OS and then back up only the data partition.  At least in theory that's how it should be.

 

Hi @mnfesq @fantomas1

 

CCC works on new version for Catalina

 

CCC 5 (beta): Provisional support for macOS 10.15 Catalina

Are you beta-testing Apple's new macOS 10.15 Catalina? Help us test CCC 5 against macOS Catalina by joining our beta program. Open CCC 5 on Catalina, and CCC should automatically prompt to install our latest beta.

Please choose Ask a Question from CCC's Help menu to let us know if you encounter any problems or have questions about support for new features of that OS.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chris1111
Do you already have a download version of Old NVIDIA macOS Catalina-V2 ¿¿¿

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, luky35 said:

@chris1111 hi,

 

Thank you very much,
Clover Bootloader was installed OK.

Now I have a problem with startup, which stops like an image and does not go on.

Please help if you can.
I attach my EFI.

 

http://shrani.si/f/3I/9G/3Czm2qAa/image.png

 

EFI.zip

PUT FAKESMC.KEXT IN OTHER :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, luky35 said:

@chris1111 hi,

 

Thank you very much,
Clover Bootloader was installed OK.

Now I have a problem with startup, which stops like an image and does not go on.

Please help if you can.
I attach my EFI.

 

http://shrani.si/f/3I/9G/3Czm2qAa/image.png

 

EFI.zip

What is the PC you are trying to install Cata ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By kalpesh2804
      Laptop Inbuilt Wifi and Battery Indicator not working in Catalina. (HP Pavilion 15t-au 100 Laptop)
       
       
      Laptop Config:
      HP Pavilion 15t-au100 * i7-7500u 2.90Ghz * Intel HD 620 Graphic Adapter * Intel Dual Band Wireless AC-3168 * Kingston SATA3 SSD 500 GB * HP Camera
    • By crazybirdy
      Patched OSInstaller.framework to allow macOS 10.15 installation on MBR HFS+ partition.
       
      Please read Readme-10.15.pdf first.
       
      How to finish the Catalina installation.
      1. Use EasyMBR-Installer1015 to make USB Catalina Installer.
      2. Boot to USB Catalina Installer, open Utilities -> Disk Utility, format as MBR HFS+. 
          Install Catalina to blank MBR HFS+ "Target" partition.
      3. Boot to USB Catalina Installer, open Utilities -> Terminal, run the script command:
          copytempdata
      4. Boot to "Target" MBR HFS+ partition on single user mode (-s), run the script command:
          hfsupdatecache
      5. Reboot to "Target" MBR HFS+ partition, setup user name and login, finish the installation.
       
      Also, you need to setup Clover as BooterConfig=0x28, CsrActiveConfig=0x67
       
      ----------------------------------------------------------------------------------------------
      List of known issues:
      1. iCloud Drive doesn't work on HFS+, only works on APFS.
      2. Some app-pkg-installers can't install to HFS+, but install to APFS fine.
      3. If you install to a blank APFS partition, it won't convert to two system, data partitions, and always keeps one APFS partition only, and iCloud Drive works fine, but some app-pkg-installers still can't install to it.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------
       
      What is this patched OSInstaller doing?
      1. Pass the MBR check, allow macOS 10.15 installation on MBR partition.
      2. Pass the Firmware check, bypass the error of "An error occurred while verifying firmware".
      3. Pass auto-convert to APFS , "ConvertToAPFS=false" is no longer worked with 10.15.
      4. This MBR-Manual-Method will never convert to APFS, and will always install as HFS+ partition.
      5. This MBR-Manual-Method works with both MBR HFS+ and GPT HFS+ partition (GPT+recovery).
      No longer need to set new SMbiosversion, FirmwareFeatures, and FirmwareFeaturesMask with this MBR-patch.
       
      What's the difference between createinstallmedia method, MBR-Manual-Method, and MBR-Automatic-Method?
      As the following....
      1. createinstallmedia method,
          needs stage 1, stage 2 installation process, which is worked with GUID partition only, always convert to APFS format.
      2. MBR-Manual-Method (same as 10.12),
          install via stage 2 manually, which is worked with both MBR HFS+ and GUID HFS+, will never convert the partition format.
          We can manually format as MBR HFS+ or GPT HFS+ on installation screen like as 10.12.
          We can manually select MBR HFS+ partition to install 10.13, 10.14, 10.15 on installation screen now.
          Needn't to update the MBR-Manual-Method files, it will still work on 10.13, 10.14, 10.15 future versions, I think so.
          It can be installed as Fresh installation on formated blank partition only, but can't be installed as update from previous version.
      3. MBR-Automatic-Method (new for 10.13+),
          End of MBR and HFS+, there is no more MBR HFS+ patch available for 10.15 native OSInstaller.

      How to make 10.15 installer for MBR (MBR-Manual-Method)?
      Just use EasyMBR-Installer1015 to make installer, it works with both MBR and GPT.
      Read HowTo inside the dmg first, same as 10.12.
      Read HowTo Q/A Q4. How to patch to work with CPU SSE4.1 only for Mojave, Catalina?
      Read HowTo Q/A Q6. How to download the full installer app via swscan.apple.com, instead of App Store?
      Read HowTo Q/A Q7. How to update 10.15.x combo-update to MBR and GPT with installScript directly?
       
      And, need a SMBIOS supported with /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist.
       

       
      Q6. How to download the full installer app via swscan.apple.com, instead of App Store?
      A6. Some people download installer app from App Store, and get only 18 MB size, not the complete installer app (5.68 GB). You should boot to 10.12, or 10.13 to download it again from App Store, or use script Q6-DownloadFullApp/installScript_fullapp to download the full installer app via swscan.apple.com.
       

       
    • By kaderimse_24
      I installed Catalina successfully in my laptop. Speakers, power management and others working nice but my graphics cards is 10mb. I can not boot system without ig-platform-id: 0x12345678 
       
      Any idea for fix my graphics card problem?
       
      My system - Acer Aspire VX5-G:
      Intel HD Graphics 630 (shows 10mb) Realtek ALC 255 (woking) Internal keyboard (working) Touchpad (working) Ethernet (working) Asus Nano N10 wifi (working) Rampage USB Mause (working) HDMI output (working) Intel I7 7700HQ
×