Jump to content

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Is it just me or? When I try to move HD icon on desktop it starts to copy it. It happens only with HD icons.

Screenshot 2019-06-06 at 00.23.44.png

Edited by dzontra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
1 minute ago, dzontra said:

Is it just me or? When I try to move HD icon on desktop it starts to copy it. It happens only with HD icons.

Screenshot 2019-06-06 at 00.23.44.png

its a bug does it for me also

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, asdesoso said:

Hi, anyone has tested the Atheros AR9280 in Catalina? In Mojave I need to extract from High Sierra´s IO80211Family.kext the AirPortAtheros40.kext from 10.13.6 and put it into the Mojave´s IO80211Family.kext > Plugins and reinstall the kext, with this method I was able to work AR9280 in Mojave without any problem. At the moment I can´t try it.

 

Thanks in advance.

 

10 hours ago, asdesoso said:

Hi, is the same procedure as the AR9287?

Best regards.

 

2 hours ago, GremekHombre said:

Did anyone get to work AR9285 with Catalina? Seems to AirPortAtheros40.kext from High Sierra doesn't work.

 

Just adding AirPortAtheros40.kext plugin kext from High Sierra doesn't work because it fails to link in the pre-linked kernel ---> need to also replace entire IO80211Family.kext with older version.

 

I used @parrotgeek1’s BCM4321fix ---> basically allows the IO80211Family.kext wifi driver from El Capitan to work in newer macOS eg High Sierra, Mojave, Catalina.  Therefore it supports all the deprecated wifi cards that lost support in newer macOS eg BCM94321, Atheros cards needing AirPortAtheros40.kext like AR9287, AR9285, AR9280 :thumbsup_anim:.

 

BCM4321fix.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, telepati said:

 

It's great. did you upgrade with USB installer or just starts installer.app from the applications folder?

It does not matter, it is essentially the same procedure after the first one reboot.

I follow the apple original way with installer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, dzontra said:

Is it just me or? When I try to move HD icon on desktop it starts to copy it. It happens only with HD icons.

Screenshot 2019-06-06 at 00.23.44.png

Same :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

With IGPU enabled, I have a KP during initialization:
 

Quote

 

[IGPU] Will NOT fallback to host=side scheduling if graphics firmware fails to load

[IGPU] Scheduler fail Coalescing Enabled.

[IGPU] Scheduler Page fault Handling Enabled.

[IGPU] Scheduler Stamp Event Wait Notify Disabled

[IGPU] Scheduler Single Channel Index Disabled

[IGPU] Scheduler Channel Wait for Complete Disabled

[IGPU] Scheduler: Process CSB using HWS.

[IGPU] Scheduler: PM notify enabled

panic(cpu 1 caller 0xfffff79F11200350): "Unsupported GraphicsSchedulerSelect=2\n"@sk1/IntelAccelerator.cpp:2067

 

 

 

 

Catalina boots fine with IGPU disabled and my discrete R280X only. Running Clover r4940, Lilu 1.3.6, WEG 1.2.9, flags "-v -lilubetaall" set on config file.

On Mojave, both IGPU and discrete works fine. Any hints?

 

[EDIT] Seems someone forgot to renew the SSL Certificates for the site. It literally just expired ;)

Edited by Alex HQuest

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, lvs1974 said:

Can somebody test attached version of AirportBrcmFixup under 10.15?

Thank you in advance for any reports.

 

PS: to get logs please add -brcmfxdbg into boot-args

2.0.2 (DEBUG).zip

Tested and working now, thank you. No more KP and WiFi works as it did in Mojave.

Share this post


Link to post
Share on other sites
But no bluetooth for me...

Same, no Bluetooth but that’s nothing to do with AirportFixup. That’s rehabmans kexts.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, Alex HQuest said:

With IGPU enabled, I have a KP during initialization:
 

 

Catalina boots fine with IGPU disabled and my discrete R280X only. Running Clover r4940, Lilu 1.3.6, WEG 1.2.9, flags "-v -lilubetaall" set on config file.

On Mojave, both IGPU and discrete works fine. Any hints?

 

[EDIT] Seems someone forgot to renew the SSL Certificates for the site. It literally just expired ;)

 

Whatevergreen has been updated to 1.3.0 and it avoids the problem you have (at least it did for me.). It has been posted several times already above (alone and as a part of the Lilu Plugins.)

Edited by mnfesq

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, lvs1974 said:

Can somebody test attached version of AirportBrcmFixup under 10.15?

Thank you in advance for any reports.

 

PS: to get logs please add -brcmfxdbg into boot-args

2.0.2 (DEBUG).zip

 

thank you so much

here is log

Spoiler

2019-06-06 10:03:00.970036+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) found com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC
2019-06-06 10:03:00.971208+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) all patches are successfuly applied to com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC
2019-06-06 10:03:00.971378+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) wowl disable patch is successfuly applied to com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC
2019-06-06 10:03:00.971991+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) gIOCatalogue->startMatching(OSSymbol const*) successful
2019-06-06 10:03:00.972161+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) gIOCatalogue->startMatching(OSSymbol const*) successful
2019-06-06 10:03:00.972244+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) gIOCatalogue->startMatching(OSSymbol const*) successful
2019-06-06 10:03:00.976219+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) FakeBrcm::init(): FakeBrcm disabled
2019-06-06 10:03:00.976227+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) FakeBrcm::free()
2019-06-06 10:03:00.976262+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) probe is called, service name is AirPort_BrcmNIC, provider name is ARPT
2019-06-06 10:03:00.976268+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData device-id has 43B1 value
2019-06-06 10:03:00.976272+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData vendor-id has 14E4 value
2019-06-06 10:03:00.976329+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) PCIHookManager::hookProvider: hook is not required since vendor-id && device-id are the same
2019-06-06 10:03:00.976355+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) probe is finished with result success
2019-06-06 10:03:00.976392+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) probe is called, service name is AirPort_BrcmNIC, provider name is ARPT
2019-06-06 10:03:00.976397+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData device-id has 43B1 value
2019-06-06 10:03:00.976401+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData vendor-id has 14E4 value
2019-06-06 10:03:00.976467+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) PCIHookManager::hookProvider: hook is not required since vendor-id && device-id are the same
2019-06-06 10:03:00.976484+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) probe is finished with result success
2019-06-06 10:03:00.976498+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) start is called, service name is AirPort_BrcmNIC, provider name is ARPT
2019-06-06 10:03:00.976506+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) brcmfx-country in ioreg is set to #a
2019-06-06 10:03:00.976512+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData device-id has 43B1 value
2019-06-06 10:03:00.976517+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:   iokit @ (DBG) getOSData vendor-id has 14E4 value
2019-06-06 10:03:00.976576+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) PCIHookManager::hookProvider: hook is not required since vendor-id && device-id are the same
2019-06-06 10:03:01.125032+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) siPmuFvcoPllreg2, original chip identificator = 4352
2019-06-06 10:03:01.125309+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) wlc_set_countrycode_rev2 is called, a3 = -1, country_code = US
2019-06-06 10:03:01.125314+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) country code is overrided in ioreg
2019-06-06 10:03:01.125432+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) country code is changed from US to #a, result = 0
2019-06-06 10:03:01.235185+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) newVendorString is called
2019-06-06 10:03:01.238621+0900  localhost kernel[0]: (kernel) AirportBrcmFixup:  BRCMFX @ (DBG) start is finished with result 1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
4 hours ago, lvs1974 said:

Can somebody test attached version of AirportBrcmFixup under 10.15?

Thank you in advance for any reports.

 

PS: to get logs please add -brcmfxdbg into boot-args

2.0.2 (DEBUG).zip

 

Working good here with BrcmBluethootInjector now only both kexts for Mojave and Catalina :)

Thanks a lot

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, chris1111 said:

 

Working good here with BrcmBluethootInjector now only both kexts for Mojave and Catalina :)

Thanks a lot

I tried BrcmBluetoothInjector 2.2.10 and just only AirDrop works, I can’t even connect to my bluetooth headset. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, superzeldalink said:

I tried BrcmBluetoothInjector 2.2.10 and just only AirDrop works, I can’t even connect to my bluetooth headset. 

air drop is relate to WIFI, if you have WIFI air drop works

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, chris1111 said:

air drop is relate to WIFI, if you have WIFI air drop works

But Bluetooth is needed for finding each other. Am I right ? 
Also Continuity Camera works

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, telepati said:

Guys, how do you upgrade without losing your data? I tried but I think messed up a little. I create a USB installer and boot from it and try to install over my Mojave but it always stuck. Are you using a different way?

 

12 hours ago, chris1111 said:

use another SSD or another partition

 

I tried too. The file structure is way different - it makes a smallish system volume and another data volume. Some of my data went over ok but it wiped out all the apps. This was an update from the sys prefs. So I did a clean install still using sys prefs update and then migrated my stuff from Mojave. Seems ok but I'm getting a 5 minute wait between verbose boot and the apple logo just before the boot finish. On warm boot only. Cold boot seems fast the few times I've tried it. On the Zenbook only because I'm on holiday in China right now lol.

So I think the new 2 volume method makes straight updates a bit useless. Clean install with migrate is good. 

12 hours ago, telepati said:

Guys, how do you upgrade without losing your data? I tried but I think messed up a little. I create a USB installer and boot from it and try to install over my Mojave but it always stuck. Are you using a different way?

 

12 hours ago, chris1111 said:

use another SSD or another partition

 

I tried too. The file structure is way different - it makes a smallish system volume and another data volume. Some of my data went over ok but it wiped out all the apps. This was an update from the sys prefs. So I did a clean install still using sys prefs update and then migrated my stuff from Mojave. Seems ok but I'm getting a 5 minute wait between verbose boot and the apple logo just before the boot finish. On warm boot only. Cold boot seems fast the few times I've tried it. On the Zenbook only because I'm on holiday in China right now lol.

So I think the new 2 volume method makes straight updates a bit useless. Clean install with migrate is good. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, mnfesq said:

 

Whatevergreen has been updated to 1.3.0 and it avoids the problem you have (at least it did for me.). It has been posted several times already above (alone and as a part of the Lilu Plugins.)

I clearly missed this. Looked only at the official distribution storage at Github. But indeed, it did the trick. Thanks for pointing out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi there, is someone able to install macOS catalina on Hp notebook 15. cant get to the installer kind of kernelLapic is not working for me but when i pass cpus=1 boot arg on start then i can easily boot into installer but after that it's stuck "Estimate remaining time" and stck there forever. so stuck here and hope for developers to update kernel Lapic issue.

 

Specs:

intel core i5 4210U with intel HD4400 8GB ram 

 

can someone help me to install macOS catalina, it'll be great. and yes im using the latest clover build.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi there, is someone able to install macOS catalina on Hp notebook 15. cant get to the installer kind of kernelLapic is not working for me but when i pass cpus=1 boot arg on start then i can easily boot into installer but after that it's stuck "Estimate remaining time" and stck there forever. so stuck here and hope for developers to update kernel Lapic issue.
 
Specs:
intel core i5 4210U with intel HD4400 8GB ram 
 
can someone help me to install macOS catalina, it'll be great. and yes im using the latest clover build.
did you try kernellapic fix option in config?

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

yes i check that option but still getting KP on boot when but boot fine with cpus=1 boot arg

 

now im trying this patch of your's

 

Please try this kernel patch for 10.15 Beta 1:

9E 00 00 74 0E 8B -> 9E 00 00 EB 22 8B

 

 

Edited by kidooe

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, kidooe said:

yes i check that option but still getting KP on boot when but boot fine with cpus=1 boot arg

  

 now im trying this patch of your's

  

Please try this kernel patch for 10.15 Beta 1:

 9E 00 00 74 0E 8B -> 9E 00 00 EB 22 8B

 

 

Hi, yes! I am extremely wondering if it works, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
37 minutes ago, Sherlocks said:

did you try kernellapic fix option in config?

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄
 

 

12 minutes ago, PMheart said:

Hi, yes! I am extremely wondering if it works, thanks!

@PMheart

 

Same here I need cpus=1 for installer to proceed and even with it , process hangs at kextd (240s) stalls:ACPICPU

Specs in signature, currently running 1014.6b

 

Any help suggestions

Thanks

 

Edited by macq

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes i check that option but still getting KP on boot when but boot fine with cpus=1 boot arg
 
now im trying this patch of your's
 

Please try this kernel patch for 10.15 Beta 1:

9E 00 00 74 0E 8B -> 9E 00 00 EB 22 8B

 

 
strangely reported lapicfix work from user.

나의 SM-N960N 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By ajoykarmakar
      I have working Mojave version of Hackintosh and it's working perfectly but when I have upgraded to Catalina it's stuck after reaching 90% of the progress bar. When I verbose the boot I got the IGPU problem and if I pass -disablegfxfirmware then I don't get any error log but the progress bar still stuck on the same position and screen became purple. Am I need anything more patch to get a working Catalina machine with Intel HD 630? If I need then how can I do it?
      My EFI link -
      Download
        
      My computer specification is -
      Motherboard: Gigabyte h110m-h-cf
      CPU: Intel Core i5-7400 CPU@3.00GHZ
      Graphics: 4gb GeForce GT730 DDR3 (I have disabled it)
      Ram - 16gb ddr4
      Monitor - Dell connects through the HDMI port.
    • By Ethan Jarvis
      Hello,
       
      Here I am looking for the answer of new Mac OS Catalina features and what type of Mac will support this new Os??
    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15
      Original link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      For any system kext installation\modification you need to boot with config_debug.plist (or disable SIP manually)
      Also on Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
×